Wij vergelijken. Jij bespaart.
Ben Woldring
Vragen? Wij zijn vandaag bereikbaar tot 22.00 uur
Vergelijk energie en bekijk hoeveel u kunt besparen
Energie vergelijken

Prijsgarantie energieleveranciers

prijsgarantie-stempel-energiewereld-2.jpgOp Energiewereld.nl publiceren de energieleveranciers regelmatig exclusieve acties met extra lage tarieven, welkomstpremies, cashbacks en/of kortingen. Deze worden vaak alleen via onze vergelijkingssite aangeboden en zijn doorgaans niet terug te vinden op de website van de leverancier zelf. Het kan zijn dat de helpdesk van de betreffende leverancier niet op de hoogte is van deze exclusieve acties.

Energiewereld.nl heeft met de energieleveranciers de afspraak dat je de getoonde tarieven daadwerkelijk en gegarandeerd berekend krijgt. Dat geldt ook voor exclusieve actietarieven, aanmeldpremies en kortingen. Hoe deze verrekend worden, kun je terugvinden in de actievoorwaarden.

Productinformatie en kostenspecificatie

Energiewereld.nl vermeldt exclusieve acties zowel bij de productinformatie, alsbij de prijs- en pakketdetails en in het jaarkostenoverzicht. De éénmalige actiekorting wordt ook apart weergegeven bij de kostenspecificatie. De jaarkosten zijn all-in op basis van het opgegeven verbruik, eventuele eigen opwekking en adres. Overheidsheffingen en netbeheerkosten worden door de overheid bepaald en kunnen tussentijds wijzigen. Afhankelijk van het daadwerkelijke verbruik kunnen de kosten hoger of lager uitvallen.

Klachtafhandeling

Mocht je aanwijzingen hebben dat je hogere tarieven berekend krijgt dan vermeld op Energiewereld.nl, dan kun je dat hier melden. Dat geldt ook wanneer de welkomstpremie niet uitgekeerd of verrekend wordt. Wij zullen je klacht dan zo spoedig mogelijk in behandeling nemen, zo nodig doorsturen naar de betreffende energieleverancier en eventueel naar de toezichthouder (ACM).

Voor einde contractperiode opnieuw vergelijken

Zodra je contract afloopt, verandert het automatisch in een contract voor onbepaalde tijd. Dit contract kun je opzeggen wanneer je wilt, met een opzegtermijn van maximaal een maand. Een contract voor onbepaalde tijd brengt hogere kosten met zich mee. Ons advies: 2 maanden voor het einde van het contract opnieuw energie vergelijken. Je kunt dan opnieuw via Energiewereld.nl kiezen voor een contract met actietarieven, welkomstpremies of kortingen.

Herinnering aflopen energiecontract

Wil je er tijdig aan herinnerd worden dat je contract afloopt, zodat je desgewenst weer een nieuwe keuze kunt maken? Maak dan gebruik van onze gratis herinneringsservice via het aanmeldformulier of vul de ContractWekker in. Je weet dan zeker dat je alles goed geregeld hebt.

Geactualiseerd: 15-10-2020


Gepubliceerd: donderdag 30 oktober 2014
Geactualiseerd: donderdag 15 oktober 2020

Vergelijk en bespaar tot € 300 op uw energierekening

Vergelijk objectief alle energieleveranciers. Bij ons stapt u gemakkelijk in drie stappen over. Overstappen via Energiewereld.nl is altijd gratis en levert een mooi voordeel op, zeker als u elk jaar opnieuw vergelijkt en overstapt.