Prijsgarantie energieleveranciers

prijsgarantie-stempel-energiewereld-2.jpgOp Energiewereld.nl publiceren de energieleveranciers zeer regelmatig exclusieve acties met extra lage tarieven, welkomstpremies, cashbacks en/of kortingen. Ze worden door de betreffende leveranciers vaak alleen via onze vergelijkingssite aangeboden en zijn doorgaans niet terug te vinden op de website van de leverancier zelf. Let op: het kan zijn dat de helpdesk van de betreffende leverancier niet op de hoogte is van deze exclusieve acties.

Energiewereld.nl heeft met de energieleveranciers de afspraak dat je de getoonde tarieven ook daadwerkelijk en gegarandeerd berekend krijgt. Dat geldt ook voor exclusieve actietarieven, aanmeldpremies en kortingen. Hoe deze verrekend worden, kun je terugvinden in de actievoorwaarden.

Productinformatie en kostenspecificatie

Als een vermelding op Energiewereld.nl een exclusieve actie betreft, staat dit altijd aangegeven bij de productinformatie, zowel bij de prijsdetails als bij de pakketdetails. De zogenaamde éénmalige actiekorting wordt ook apart weergegeven bij de kostenspecificatie zodat je deze duidelijk kunt onderscheiden. Voordat je je aanmeldt, is het verstandig om de actievoorwaarden van het contract goed te lezen.

Klachtafhandeling

Mocht je aanwijzingen hebben dat je hogere tarieven berekend krijgt dan zoals deze vermeld staan op Energiewereld.nl, dan kun je dat hier hier melden. Dat geldt ook wanneer de welkomstpremie niet uitgekeerd of verrekend wordt. Wij zullen je klacht dan zo spoedig mogelijk in behandeling nemen, zo nodig doorsturen naar de betreffende energieleverancier en eventueel naar de toezichthouder (ACM).

Voor einde contractperiode opnieuw vergelijken

Wanneer je je aanmeldt voor een exclusieve actie met actietarieven, welkomstpremies of kortingen, moet je er rekening mee houden dat variabele tarieven doorgaans eens per halfjaar worden aangepast en dat de tariefstelling na afloop van de contractperiode vrijwel altijd wordt aangepast. De meeste energieleveranciers met exclusieve acties zetten de tarieven na het eerste jaar terug op hun standaardproduct, dat meestal duurder is dan het speciale aanbod. Uiteraard kun je dan opnieuw energie vergelijken en de leverancier kiezen die voor jou de beste aanbieding heeft.

Herinnering aflopen energiecontract

Wil je er tijdig aan herinnerd worden dat je contract afloopt, zodat je desgewenst weer een nieuwe keuze kunt maken? Vink de betreffende optie dan aan op het aanmeldformulier of vul de ContractWekker in. Je weet dan zeker dat je alles goed geregeld hebt.

Geactualiseerd: 16-03-2017