Wij vergelijken. Jij bespaart.
Ben Woldring
Vragen? Stuur ons een Whatsapp-bericht

Prijsgarantie energieleveranciers

prijsgarantie-stempel-energiewereld-2.jpgOp Energiewereld.nl publiceren de energieleveranciers regelmatig exclusieve acties met extra lage tarieven, welkomstpremies, cashbacks en/of kortingen. Deze worden vaak alleen via onze vergelijkingssite aangeboden en zijn doorgaans niet terug te vinden op de website van de leverancier zelf. Het kan zijn dat de helpdesk van de betreffende leverancier niet op de hoogte is van deze exclusieve acties.

Energiewereld.nl heeft met de energieleveranciers de afspraak dat je de getoonde tarieven daadwerkelijk en gegarandeerd berekend krijgt. Dat geldt ook voor exclusieve actietarieven, aanmeldpremies en kortingen. Hoe deze verrekend worden, kun je terugvinden in de actievoorwaarden.

Productinformatie en kostenspecificatie

Energiewereld.nl vermeldt exclusieve acties zowel bij de productinformatie, zowel bij de prijs- en pakketdetails als in het jaarkostenoverzicht. De éénmalige actiekorting wordt ook apart weergegeven bij de kostenspecificatie. De jaarkosten zijn all-in op basis van het opgegeven verbruik, eventuele eigen opwekking en adres. Overheidsheffingen en netbeheerkosten worden door de overheid bepaald en kunnen tussentijds wijzigen. Afhankelijk van het daadwerkelijke verbruik kunnen de kosten hoger of lager uitvallen.

Klachtafhandeling

Mocht je aanwijzingen hebben dat je hogere tarieven berekend krijgt dan vermeld op Energiewereld.nl, dan kun je dat hier hier melden. Dat geldt ook wanneer de welkomstpremie niet uitgekeerd of verrekend wordt. Wij zullen je klacht dan zo spoedig mogelijk in behandeling nemen, zo nodig doorsturen naar de betreffende energieleverancier en eventueel naar de toezichthouder (ACM).

Voor einde contractperiode opnieuw vergelijken

Zodra je contract afloopt, verandert het automatisch in een contract voor onbepaalde tijd. Dit contract kun je opzeggen wanneer je wilt, met een opzegtermijn van maximaal een maand. Een contract voor onbepaalde tijd brengt hogere kosten met zich mee. Ons advies: 2 maanden voor het einde van het contract opnieuw energie vergelijken. Je kunt dan opnieuw via Energiewereld.nl kiezen voor een contract met actietarieven, welkomstpremies of kortingen.

Herinnering aflopen energiecontract

Wil je er tijdig aan herinnerd worden dat je contract afloopt, zodat je desgewenst weer een nieuwe keuze kunt maken? Maak dan gebruik van onze gratis herinneringservice via het aanmeldformulier of vul de ContractWekker in. Je weet dan zeker dat je alles goed geregeld hebt.

Geactualiseerd: 09-05-2017