Wij vergelijken. Jij bespaart.
Ben Woldring
Vragen? Wij zijn vandaag bereikbaar tot 22.00 uur
Eneco
77% van de klanten raadt Eneco aan.
16% zegt Eneco misschien aan te raden.

Eneco reviews, informatie & waardering

Om je te helpen bij je keus, willen wij u zoveel mogelijk informatie over de facturatie en geleverde diensten van Eneco geven. Twijfel je nog? Lees dan de Eneco ervaringen en beoordelingen. Is Eneco je energieleverancier en wil je zelf een ervaring en/of beoordeling over Eneco plaatsen? Bij klantervaringen kun je uw ervaringen en beoordeling over Eneco met andere consumenten delen.

Vergelijk alle pakketten van Eneco
Het voordeligste actiepakket van Eneco!
EuropeseWind + Gas 1 jaar vast Actie
Welkomstpremie
€ 185
Jaarprijs
€ 1786,03
77%
van 274 klanten zou deze leverancier aanbevelen
16% misschien 7% niet

Klantervaringen

Geverifieerde beoordeling
7
Klachtenafhandeling: n.v.t.
Online dienstverlening: 8
Duurzaamheid: 8
Overstapproces: 4
Klantenservice: n.v.t.
Facturering: 8
Prijsstelling: 8
Ik zou deze leverancier aanraden
Ja
John 14-8-2018 - 22:06

Overstap naar Eneco is zonder problemen verlopen. Er is echter geen rekening gehouden met de einddatum van mijn oude contract met een fikse opzegboete tot gevolg waardoor de kostenbesparing teniet is gedaan. De gegevens opgegeven bij gaslicht.com zijn niet compleet doorgegeven aan Eneco, mijn advies is dus ook niet via een tussenpersoon over te stappen!

  • Communiceer alle gegevens, einddatum contract is van belang voor de klant om zo geen boete te moeten betalen!
Opmerking van Energiewereld.nl 15-8-2018 - 08:42
Wat vervelend dat u te vroeg bent overgenomen. Helaas hebben wij geen inzicht in einddatums van contracten vanwege de privacy.

Eneco houdt rekening met uw einddatum als deze op het moment van aanmelden binnen 90 dagen valt. Als de einddatum buiten deze 90 dagen valt, nemen zij u zo spoedig mogelijk over. Dit vermelden wij ook op het aanmeldformulier.

Stuur gerust een mail naar info@gaslicht.com met de einddatum van het vorige contract. Wij zoeken dan graag voor u uit waar het precies verkeerd is gegaan.
Geverifieerde beoordeling
9
Online dienstverlening: 9
Overstapproces: 10
Klantenservice: n.v.t.
Prijsstelling: 8
Facturering: n.v.t.
Klachtenafhandeling: n.v.t.
Duurzaamheid: n.v.t.
Ik zou deze leverancier aanraden
Ja
Bernd Gaykema 13-8-2018 - 20:48

Goedkoop. Het gaat me enkel om "wat het kost", onderaan de streep.

  • Geen
  • Geen
Geverifieerde beoordeling
9
Prijsstelling: 8
Duurzaamheid: 9
Klachtenafhandeling: n.v.t.
Overstapproces: 9
Klantenservice: n.v.t.
Online dienstverlening: 9
Facturering: 8
Ik zou deze leverancier aanraden
Misschien
C.J.de Swart 12-8-2018 - 13:28

De overstap via GasLicht.com is erg gbruiksvriendelijk, een duidelijk overzicht tussen de diverse aanbieders.

  • Alles is snel geregeld.
  • Ga zo door.
Geverifieerde beoordeling
8
Facturering: 8
Duurzaamheid: 8
Klachtenafhandeling: n.v.t.
Klantenservice: n.v.t.
Online dienstverlening: n.v.t.
Overstapproces: 9
Prijsstelling: 8
Ik zou deze leverancier aanraden
Ja
Jens Cox 12-8-2018 - 12:45

Makkelijk overstapproces

Geverifieerde beoordeling
9
Klantenservice: n.v.t.
Online dienstverlening: 9
Duurzaamheid: n.v.t.
Prijsstelling: 8
Overstapproces: 10
Facturering: 8
Klachtenafhandeling: n.v.t.
Ik zou deze leverancier aanraden
Ja
Fred 11-8-2018 - 20:21

Komt afspraken na.

  • Geen gedoe maar gewoon goede afspraken.
Geverifieerde beoordeling
9
Prijsstelling: 9
Duurzaamheid: n.v.t.
Facturering: 9
Klantenservice: n.v.t.
Online dienstverlening: n.v.t.
Overstapproces: 10
Klachtenafhandeling: n.v.t.
Ik zou deze leverancier aanraden
Ja
JaapB 11-8-2018 - 13:01

Contract bij vorige leverancier liep af, aanbod was minder goed dan de overstap naar Eneco dus de keus was snel gemaakt.

  • Overstap ging vlekkeloos, opgegeven via gaslicht.com en alles is netjes geregeld.
Geverifieerde beoordeling
9
Prijsstelling: 9
Overstapproces: 9
Klachtenafhandeling: n.v.t.
Facturering: 9
Online dienstverlening: 9
Klantenservice: n.v.t.
Duurzaamheid: 8
Ik zou deze leverancier aanraden
Ja
Jeroen 10-8-2018 - 18:59

Een redelijk groen pakket voor een nette prijs. De voornaamste reden om over te stappen naar Eneco was de hogere terugleververgoeding. Verder is het proces goed en helder verlopen.

  • Helder proces, mooie vormgeving, goede prijs, redelijk groen
Geverifieerde beoordeling
4
Online dienstverlening: 3
Prijsstelling: 8
Overstapproces: 3
Facturering: 4
Klantenservice: 3
Duurzaamheid: n.v.t.
Klachtenafhandeling: n.v.t.
Ik zou deze leverancier aanraden
Nee
Erik Smit 10-8-2018 - 16:07

Ik werd herhaaldelijk gebeld door een afgeschermd nummer. Er werd geen voicemail ingesproken, zodat ik niet kon terugbellen. Na ontvangst van een mail van Eneco werd mij duidelijk dat Eneco mij probeerde te bereiken, omdat ze mijn juiste adres niet konden vinden. Ik heb in het verleden nog nooit problemen met een energieleverancier gehad die mijn adres niet kon vinden. Ook had ik van Eneco al een leveringscontract ontvangen met mijn juiste adres en tenaamstelling. Toch maar even gebeld en kreeg een collega van de mailschrijfster aan de lijn. Zij begon mij uit te leggen dat ik de netbeheerder moest gaan bellen en allerlei nummers moest gaan opvragen voor Eneco. Ik heb haar gemeld dat ik dit niet begreep en uitgelegd dat Eneco haar eigen problemen moest oplossen, omdat ik al een juist leveringscontract van ze had ontvangen.
Dat hebben ze blijkbaar gedaan, want mijn termijnbetaling werd 40% hoger vastgesteld dan bij mijn vorige energieleverancier. Bij de eindafrekening van mijn vorige leverancier kreeg ik zelfs nog een bedrag terug, zodat de hoogte van dat termijnbedrag wel klopte.
Via Mijn Eneco heb ik het termijnbedrag teruggebracht rekening houdend met de gestegen energieprijzen, omdat ik liever op mijn eigen bankrekening spaar dan op die van Eneco.

  • Nieuwe klanten niet opzadelen met problemen van Eneco
  • Termijnbedrag zorgvuldiger vaststellen

Reacties

Eneco Webcare 15-8-2018 - 11:41
Dag Erik,

Bedankt voor het uitgebreid delen van jouw ervaring. Enorm balen dat je zo'n slechte start hebt gemaakt bij ons. Dit verdient geen schoonheidsprijs.

We gaan graag met je in gesprek hierover. Dit om onder andere inzicht te geven in het verbruik waarop de termijn is vastgesteld. Suur je ons een bericht via ons Facebook - of Twitterkanaal?

Groet,
Webcare Eneco
Geverifieerde beoordeling
8
Klantenservice: 8
Online dienstverlening: 8
Prijsstelling: 8
Klachtenafhandeling: n.v.t.
Facturering: 8
Duurzaamheid: n.v.t.
Overstapproces: 9
Ik zou deze leverancier aanraden
Misschien
loosveld 10-8-2018 - 12:18

Alles zonder moeite goedgegaan , zou het zo weer doen

Geverifieerde beoordeling
7
Overstapproces: 8
Prijsstelling: 7
Klachtenafhandeling: n.v.t.
Online dienstverlening: 6
Duurzaamheid: n.v.t.
Klantenservice: n.v.t.
Facturering: 7
Ik zou deze leverancier aanraden
Misschien
M.R. Banis 9-8-2018 - 22:42

Te kort klant om een goed gefundeerde review te maken.