Wij vergelijken. Jij bespaart.
Ben Woldring
Vragen? Stuur ons een Whatsapp-bericht
Essent
82% van de klanten raadt Essent aan.
16% zegt Essent misschien aan te raden.

Essent reviews, informatie & waardering

Om je te helpen bij je keus, willen wij u zoveel mogelijk informatie over de facturatie en geleverde diensten van Essent geven. Twijfel je nog? Lees dan de Essent ervaringen en beoordelingen. Is Essent je energieleverancier en wil je zelf een ervaring en/of beoordeling over Essent plaatsen? Bij klantervaringen kun je uw ervaringen en beoordeling over Essent met andere consumenten delen.

Vergelijk alle pakketten van Essent
Het voordeligste actiepakket van Essent!
Groene Stroom Standaard en Gas Variabel Onbepaald
Jaarprijs
€ 2029,06
Aanmelden
Dit pakket kun je nog niet via ons bestellen
82%
van 107 klanten zou deze leverancier aanbevelen
16% misschien 2% niet

Klantervaringen

Beoordeling
8
Prijsstelling: 8
Duurzaamheid: n.v.t.
Klantenservice: n.v.t.
Overstapproces: 9
Facturering: 8
Online dienstverlening: 9
Klachtenafhandeling: n.v.t.
Ik zou deze leverancier aanraden
Misschien
A Luppes 20-1-2021 - 22:52
Overgestapt via Energiewereld.nl

Gaat allemaal vanzelf

  • Belangrijke speler
  • Geen idee
Beoordeling
9
Klachtenafhandeling: n.v.t.
Duurzaamheid: n.v.t.
Klantenservice: n.v.t.
Facturering: n.v.t.
Online dienstverlening: 10
Overstapproces: 10
Prijsstelling: 8
Ik zou deze leverancier aanraden
Misschien
BSB van Draanen 19-1-2021 - 13:15
Overgestapt via Energiewereld.nl

Voor alle energieleveranciers geldt dat de overstap soepel moet gaan. Tot op heden geen klachten gehad en leek het goed te zijn gegaan. Hoe het verder verloopt met Essent is pas te zeggen als we een aantal maanden verder zijn aangezien net het contract 3 dagen geleden is ingegaan.

  • n.v.t.
  • n.v.t.

Reacties

Essent Webcare 20-1-2021 - 09:33
Hi BSB. Een overstap hoort inderdaad soepel te verlopen! Weet in ieder geval dat mocht je ooit onze hulp bij iets kunnen gebruiken, je ons altijd mag bellen of berichten via Facebook of Twitter ;-)

Groetjes Tessa | Welkom Essent
Beoordeling
10
Overstapproces: 10
Facturering: 10
Klantenservice: 9
Klachtenafhandeling: n.v.t.
Online dienstverlening: 9
Duurzaamheid: 10
Prijsstelling: 10
Ik zou deze leverancier aanraden
Ja
jan sol 16-1-2021 - 11:25
Overgestapt via Energiewereld.nl

snelle en duidelijke overgang en zeer goede afhandeling door mijn vorige leverancier (Greenchoice).

  • Goede informatie over meterstanden bij overgang.

Reacties

Essent Webcare 18-1-2021 - 11:07
Goedemorgen Jan,

Een 10! Kijk eens aan, dat is nog eens leuk om terug te horen 🙂. Bedankt voor je terugkoppeling. Als we ooit iets voor je kunnen betekenen, bel dan vooral onze klantenservice. Je kan ons ook bereiken op Facebook of Twitter.

Groetjes Maithe | Team Webcare Essent
Beoordeling
8
Facturering: n.v.t.
Overstapproces: 8
Klantenservice: n.v.t.
Prijsstelling: 8
Duurzaamheid: n.v.t.
Klachtenafhandeling: n.v.t.
Online dienstverlening: n.v.t.
Ik zou deze leverancier aanraden
Misschien
Wilemien 15-1-2021 - 16:09
Overgestapt via Energiewereld.nl

De app is minder nauwkeurig als wat we gewend zijn bij bijvoorbeeld greenchoise en vattefal.

Reacties

Essent Webcare 18-1-2021 - 11:05
Goedemorgen Willemien,

Bedankt voor de 8 en je feedback! Ik ben benieuwd wat er minder nauwkeurig is aan de app. Mocht je vragen of opmerkingen hebben hierover, mail ons dan vooral naar: webcare@essent.nl. Stuur dan ook meteen je postcode, huisnummer naam en geboortedatum mee.

Ik wens je een fijne dag!

Groetjes Maithe
Beoordeling
9
Overstapproces: 10
Prijsstelling: 9
Facturering: n.v.t.
Klachtenafhandeling: n.v.t.
Online dienstverlening: 9
Duurzaamheid: n.v.t.
Klantenservice: n.v.t.
Ik zou deze leverancier aanraden
Ja
A den Hartogh 13-1-2021 - 10:23
Overgestapt via Energiewereld.nl

Nu de goedkoopste en super geregeld.

Reacties

Essent Webcare 14-1-2021 - 09:51
Bedankt voor je mooie positieve review! Welkom bij de Essent familie :D

Groetjes Tessa | Webcare Essent
Beoordeling

Om te zorgen voor betrouwbare reviews van échte overstappers, controleren we of mensen zijn overgestapt via Energiewereld.nl. Alleen deze reviews tellen mee voor de leverancierswaardering.

De review die u nu bekijkt, hebben we niet kunnen verifiëren en telt niet mee voor de leverancierswaardering.
4
Prijsstelling: 5
Online dienstverlening: n.v.t.
Facturering: 7
Overstapproces: 3
Klachtenafhandeling: 3
Duurzaamheid: n.v.t.
Klantenservice: n.v.t.
Ik zou deze leverancier aanraden
Nee
Gea 12-1-2021 - 03:48

Beloftes worden niet nagekomen.

Reacties

Essent Webcare 12-1-2021 - 11:17
Wat vervelend om te lezen dat de beloftes niet zijn nagekomen. Ik kan me voorstellen dat je hiervan baalt. Graag kijk ik met je mee wat er mis is gegaan. Zou je dit bericht samen met je postcode, huisnummer en geboortedatum kunnen mailen naar: webcare@essent.nl? Dan kan ik je gegevens erbij pakken. Ik zie je mail graag tegemoet. Mocht je nog andere vragen hebben, laat het dan zeker weten. Groetjes Michelle, Webcare Essent
Essent Webcare 12-1-2021 - 11:18
Beoordeling
8
Prijsstelling: 5
Overstapproces: 10
Klantenservice: 10
Facturering: 8
Duurzaamheid: 5
Klachtenafhandeling: n.v.t.
Online dienstverlening: 10
Ik zou deze leverancier aanraden
Ja
Patricia Wientjes-Puijk 10-1-2021 - 13:18
Overgestapt via Energiewereld.nl

Overstap makkelijk en snel
communicatie duidelijk wanneer wat te doen

  • duidelijkheid
  • nvt

Reacties

Essent Webcare 11-1-2021 - 13:47
Hoi Patricia,

Wat fijn dat de overstap voor jou makkelijk en snel verliep! Bedankt voor deze terugkoppeling. Als we je ooit ergens mee kunnen helpen, neem dan vooral contact op met onze klantenservice. We helpen graag!

Groetjes Maithe | Team Webcare Essent
Beoordeling

Om te zorgen voor betrouwbare reviews van échte overstappers, controleren we of mensen zijn overgestapt via Energiewereld.nl. Alleen deze reviews tellen mee voor de leverancierswaardering.

De review die u nu bekijkt, hebben we niet kunnen verifiëren en telt niet mee voor de leverancierswaardering.
1
Prijsstelling: n.v.t.
Facturering: n.v.t.
Duurzaamheid: n.v.t.
Online dienstverlening: 1
Klantenservice: 1
Klachtenafhandeling: 1
Overstapproces: 1
Ik zou deze leverancier aanraden
Nee
J Pruissen 9-1-2021 - 17:21

Hebben bij mij een maand te vroeg opgezegd kost mij 100 euro boete ze zouden alles regelen nou nee hoor en dan thuisvoordeel je kan er niets van zien dat je korting krijgt of cadeau nooit niets van gemerkt of gekregen

  • Geen
  • Meer overleg en kijken wat het kost met een opzegging bij tegenpartij koste mij nu 100 euro en ik had het gezegt wanneer de oude contract afliep

Reacties

Essent Webcare 11-1-2021 - 13:44
Goedemiddag,

Oei, wat vervelend om te lezen dat de overstap niet prettig verlopen is. Ik kan me voorstellen dat je hiervan baalt. Daarom wil graag samen met jou naar deze situatie kijken. Zou je dit bericht samen met je postcode, huisnummer en geboortedatum kunnen sturen naar: webcare@essent.nl? Dan kan ik je gegevens erbij pakken.

Ik zie je mail graag tegemoet! Als je ook een andere vraag hebt, kan je die natuurlijk ook meteen in je mail stellen.

Groetjes Maithe | Team Webcare Essent
Beoordeling
6
Duurzaamheid: n.v.t.
Klantenservice: n.v.t.
Facturering: 6
Online dienstverlening: 7
Prijsstelling: 6
Overstapproces: 7
Klachtenafhandeling: n.v.t.
Ik zou deze leverancier aanraden
Misschien
JHJ van Melick 8-1-2021 - 11:39
Overgestapt via Energiewereld.nl

Contract is pas vanaf 1-1-2021 ingegaan. Heb nog niet genoeg ervaring met ESSENT.

Reacties

Essent Webcare 11-1-2021 - 13:39
Goedemiddag,

Wat leuk dat je sinds kort klant bij ons bent geworden. Welkom! Logisch dat je nog niet genoeg ervaring hebt om ons aan te bevelen. Mocht je ooit een vraag hebben, neem dan vooral contact op met onze klantenservice. Ons telefoonnummer is: 0900-1550. We helpen je graag!

Groetjes Maithe | Team Webcare Essent
Beoordeling
10
Klantenservice: 10
Klachtenafhandeling: n.v.t.
Online dienstverlening: 10
Duurzaamheid: 9
Prijsstelling: 9
Overstapproces: 10
Facturering: n.v.t.
Ik zou deze leverancier aanraden
Misschien
J.A.M. Aelmans 8-1-2021 - 10:21
Overgestapt via Energiewereld.nl

  • een contract voor gas en stroom en een totaal bedrag per mnd.

Reacties

Essent Webcare 11-1-2021 - 13:35
Goedemiddag, Bedankt voor het mooie cijfer! Dat doet me goed. Als je ooit een vraag hebt, neem dan vooral contact op met onze klantenservice. We helpen graag. Groetjes Maithe | Team Webcare Essent