Wij vergelijken. Jij bespaart.
Ben Woldring
Vragen? Wij zijn vandaag bereikbaar tot 22.00 uur
Essent
82% van de klanten raadt Essent aan.
15% zegt Essent misschien aan te raden.

Essent reviews, informatie & waardering

Om je te helpen bij je keus, willen wij u zoveel mogelijk informatie over de facturatie en geleverde diensten van Essent geven. Twijfel je nog? Lees dan de Essent ervaringen en beoordelingen. Is Essent je energieleverancier en wil je zelf een ervaring en/of beoordeling over Essent plaatsen? Bij klantervaringen kun je uw ervaringen en beoordeling over Essent met andere consumenten delen.

Vergelijk alle pakketten van Essent
Het voordeligste actiepakket van Essent!
ZekerheidsGarantie Groene Stroom en Gas 1 jaar
Jaarprijs
€ 1954,68
Aanmelden
Dit pakket kun je nog niet via ons bestellen
82%
van 97 klanten zou deze leverancier aanbevelen
15% misschien 2% niet

Klantervaringen

Beoordeling

Om te zorgen voor betrouwbare reviews van échte overstappers, controleren we of mensen zijn overgestapt via Energiewereld.nl. Alleen deze reviews tellen mee voor de leverancierswaardering.

De review die u nu bekijkt, hebben we niet kunnen verifiëren en telt niet mee voor de leverancierswaardering.
10
Overstapproces: 10
Prijsstelling: 10
Klachtenafhandeling: 10
Online dienstverlening: 10
Klantenservice: 10
Duurzaamheid: 10
Facturering: 10
Ik zou deze leverancier aanraden
Ja
Reza chandoe 7-4-2020 - 17:58

Door de Corona crisis mijn vader moeten begraven ik was te laat met betalen. Gelukkig is men bij Essent zeer attent en vriendelijk en menselijk ik ben heb dankbaar voor het luisterende oor. Ik ben gelukkig niet in het donker thuis gekomen. Dank je wel medewerkers het verdriet hoeft nu niet erger te worden dank!!

  • Luisterend oor!
  • Dat niet iedereen bij jullie zit!

Reacties

Essent Webcare 8-4-2020 - 12:25
Oh nee! Wat verschrikkelijk Reza!
Gecondoleerd en heel heel veel sterkte in deze moeilijke tijd <3

Weet dat we aan je denken en voor je klaarstaan!

Groetjes Joyce - Team Webcare
Ook namens al mijn andere collega's, veel liefs en sterkte!
Beoordeling
9
Prijsstelling: 8
Online dienstverlening: 10
Overstapproces: 10
Facturering: 10
Duurzaamheid: 9
Klantenservice: n.v.t.
Klachtenafhandeling: n.v.t.
Ik zou deze leverancier aanraden
Ja
G. Meijers 18-3-2020 - 20:47
Overgestapt via Energiewereld.nl

Soepele overstap, prima inzicht in verbruik zowel in app als mail en mooie welkomstpremie

  • Snel inzicht in verbruik

Reacties

Essent Webcare 20-3-2020 - 14:26
Super bedankt voor je review! Van harte welkom bij Essent. :D

Groetjes,
Webcare Essent
Beoordeling

Om te zorgen voor betrouwbare reviews van échte overstappers, controleren we of mensen zijn overgestapt via Energiewereld.nl. Alleen deze reviews tellen mee voor de leverancierswaardering.

De review die u nu bekijkt, hebben we niet kunnen verifiëren en telt niet mee voor de leverancierswaardering.
1
Prijsstelling: n.v.t.
Klachtenafhandeling: 1
Online dienstverlening: 1
Facturering: 1
Overstapproces: n.v.t.
Klantenservice: 1
Duurzaamheid: n.v.t.
Ik zou deze leverancier aanraden
Nee
Anne 18-3-2020 - 11:40

Mijn vader is meer dan 50 jaar klant geweest bij Essent. Door een slechte communicatie vanuit Essent bij de eindafrekening moet hij nu €20 incassokosten betalen. Klantenservice wil niet luisteren en is niet voor rede vatbaar. Absoluut wegblijven bij deze leverancier!

  • Ik kan er geen bedenken als je zo om gaat met klanten die je meer dan 50 jaar trouw zijn geweest
  • Communicatie en uitleg van betalingen. Ik heb met diverse mensen gesproken over hun communicatie. Iedereen zegt dat die niet deugt.

Reacties

Essent Webcare 18-3-2020 - 11:46
Jammer dat het zo is gelopen Anne! Maar begrijp volkomen je reactie, uiteraard excuses hiervoor! 💐

Ik had graag even met je meegekeken naar een passende oplossing. Wij zijn natuurlijk hartstikke blij met zo'n trouwe klant als je vader. Omdat ik geen gegevens heb, kan ik hier niet naar kijken. Mocht je openstaan voor een telefonisch gesprek voor een passende oplossing, laat het ons dan weten!

Groetjes Nathalie, Webcare Essent
Beoordeling
8
Klantenservice: n.v.t.
Prijsstelling: 9
Klachtenafhandeling: n.v.t.
Overstapproces: 8
Facturering: 8
Duurzaamheid: 8
Online dienstverlening: 8
Ik zou deze leverancier aanraden
Ja
Paul 17-3-2020 - 10:43
Overgestapt via Energiewereld.nl

Gaslicht.com maakt overstappen nog eenvoudiger.

  • Zelfs lagere prijs dan direct bij leverancier
  • De actie met de NS spoordeelbon was het ingewikkelde deel van de overstap. Dit soort acties kunnen wat mij betreft achterwege gelaten worden. Schoenmaker...

Reacties

Essent Webcare 17-3-2020 - 14:10
Bedankt voor je review Paul!
Deze reviews zijn bestemd voor Essent. Wellicht kun je je
feedback melden bij Gaslicht.com.

Groetjes Jennifer
Webcare Essent
Beoordeling
9
Duurzaamheid: n.v.t.
Online dienstverlening: 9
Facturering: 9
Klachtenafhandeling: n.v.t.
Overstapproces: 10
Prijsstelling: 9
Klantenservice: n.v.t.
Ik zou deze leverancier aanraden
Ja
Rik 16-3-2020 - 19:56
Overgestapt via Energiewereld.nl

Overstap is prima gegaan, duidelijke communicatie en vlekkeloze overgang

Reacties

Essent Webcare 17-3-2020 - 14:05
Welkom bij Essent Rik! Bedankt voor je positieve review!

Groetjes Jennifer
Webcare Essent
Beoordeling
3
Prijsstelling: 3
Online dienstverlening: 1
Overstapproces: 1
Klantenservice: n.v.t.
Klachtenafhandeling: 1
Facturering: 3
Duurzaamheid: 8
Ik zou deze leverancier aanraden
Nee
Els 15-3-2020 - 10:26
Overgestapt via Energiewereld.nl

Slechte informatie, onduidelijkheid in de communicatie

  • Geen
  • De overstap service verduidelijken
Opmerking van Energiewereld.nl 16-3-2020 - 13:43
Beste mevrouw Els,

Wat vervelend dat de overstap niet naar wens is verlopen. Helaas is het ons niet beken wat er aan de hand is maar wij willen u graag helpen. Wilt u een toelichting sturen naar info@gaslicht.com? Dan kijken wij graag met u mee.

Met vriendelijke groet,
Marlies

Reacties

Essent Webcare 16-3-2020 - 14:33
Hoi Els,

Dit klinkt niet als een goede overstap 🙁 Als we nog iets voor je kunnen doen stuur ons een mail met meer informatie naar webcare@essent.nl.

Groetjes,

Laura
Webcare Essent
Beoordeling
7
Online dienstverlening: 8
Prijsstelling: 8
Duurzaamheid: 3
Overstapproces: 9
Facturering: 8
Klachtenafhandeling: 7
Klantenservice: 7
Ik zou deze leverancier aanraden
Misschien
Max Kusters 14-3-2020 - 19:25
Overgestapt via Energiewereld.nl

Jammer dat Essent geen echt groene energie heeft

  • Termijnbedrag makkelijk aanpasbaar
  • Fijn maandoverzicht verbruik
  • Hogere duurzaamheidsscore

Reacties

Essent Webcare 16-3-2020 - 14:33
Dankjewel Max, voor deze beoordeling en feedback 🙂 We zijn dagelijks bezig met het verhogen van onze duurzaamheid.

Groetjes,

Laura
Webcare Essent
Beoordeling
8
Facturering: 8
Klachtenafhandeling: n.v.t.
Online dienstverlening: 8
Duurzaamheid: 7
Prijsstelling: 8
Overstapproces: 8
Klantenservice: n.v.t.
Ik zou deze leverancier aanraden
Ja
Paul 14-3-2020 - 15:37
Overgestapt via Energiewereld.nl

De jaarlijkse check van energieleverancier via Gaslicht.com leverde een aantrekkelijk aanbod van Essent op. Keuze gemaakt, via website aangemeld en het proces van leverancier wissel verliep glad en zonder problemen. Bevestiging van aanmelding snel en uitgebreid toegestuurd gekregen. Meterstanden doorgegeven - later niet meer nodig vanwege kunnen uitlezen van slimme meter - en administratieve afhandeling verder goed verlopen. Via 'mijn Essent' in staat om maandbedrag etc. aan te passen. Zeer tevreden.

  • - op basis van vergelijking Gaslicht eenvoudige keuze kunnen maken
  • - aantrekkelijke prijsstelling Essent
  • - vlotte en snelle digitale bevestiging
  • - duidelijke info m.b.t. kosten en werkwijze
  • - zelf kunnen aanpassen maandbedrag via 'mijn essent'

Reacties

Essent Webcare 16-3-2020 - 14:31
Dankjewel voor deze uitgebreide beoordeling, Paul 🙂

Welkom bij Essent!

Groetjes,

Laura
Webcare Essent
Beoordeling
8
Online dienstverlening: 8
Klantenservice: n.v.t.
Prijsstelling: 8
Klachtenafhandeling: n.v.t.
Duurzaamheid: n.v.t.
Overstapproces: 9
Facturering: 8
Ik zou deze leverancier aanraden
Misschien
A G 14-3-2020 - 10:26
Overgestapt via Energiewereld.nl

Ocerstap probleemloos verlopen.
Overzichtelijke facturen.

  • Overzichtelijk.
  • D.m.v. nieuwtjes goed op de hoogte gehouden.

Reacties

Essent Webcare 16-3-2020 - 14:30
Bedankt voor deze positieve review, welkom bij Essent 🙂

Als we nog iets voor je kunnen doen neem dan gerust contact met ons op.

Groetjes,

Laura
Webcare Essent
Beoordeling
9
Duurzaamheid: 9
Klantenservice: 9
Prijsstelling: 9
Online dienstverlening: 9
Klachtenafhandeling: n.v.t.
Facturering: 9
Overstapproces: 10
Ik zou deze leverancier aanraden
Ja
Tellier 14-3-2020 - 10:04
Overgestapt via Energiewereld.nl

Overstap zonder enig probleem verlopen. Top.

  • Duidelijke app. Niet te veel poespas.

Reacties

Essent Webcare 16-3-2020 - 14:29
Dankjewel voor deze mooie beoordeling, welkom bij Essent!

Groetjes,

Laura
Webcare Essent