Wij vergelijken. Jij bespaart.
Ben Woldring
Vragen? Wij bellen je graag terug
Nederlandse Energie Maatschappij

Nederlandse Energie Maatschappij reviews, informatie & waardering

Om je te helpen bij je keus, willen wij u zoveel mogelijk informatie over de facturatie en geleverde diensten van Nederlandse Energie Maatschappij geven. Twijfel je nog? Lees dan de Nederlandse Energie Maatschappij ervaringen en beoordelingen. Is Nederlandse Energie Maatschappij je energieleverancier en wil je zelf een ervaring en/of beoordeling over Nederlandse Energie Maatschappij plaatsen? Bij klantervaringen kun je uw ervaringen en beoordeling over Nederlandse Energie Maatschappij met andere consumenten delen.

Vergelijk alle pakketten van Nederlandse Energie Maatschappij
Het voordeligste actiepakket van Nederlandse Energie Maatschappij!
Modelcontract Groene Stroom en Gas
Jaarprijs
€ 2176,34
Aanmelden
Dit pakket kun je nog niet via ons bestellen

Archief 2012

Onderstaande ervaringen zijn afkomstig uit ons archief. In de tussentijd kan de dienstverlening van Nederlandse Energie Maatschappij zijn veranderd. Lees hier de nieuwste reviews.

Klantervaringen

Beoordeling

Om te zorgen voor betrouwbare reviews van échte overstappers, controleren we of mensen zijn overgestapt via Energiewereld.nl. Deze reviews tellen mee voor de leverancierswaardering.

De review die u nu bekijkt, hebben we niet kunnen verifiëren.
4
Prijsstelling: 8
Overstapproces: 2
Klantenservice: 2
Klachtenafhandeling: n.v.t.
Duurzaamheid: n.v.t.
Facturering: 8
Online dienstverlening: 2
Ik zou deze leverancier aanraden
Nee
Bertus 3-12-2012 - 20:11

  • Op 18 febr. 2012 ben ik overgestapt op NEM. Ik heb de meterstanden op die datum doorgegeven, echter men heeft voor zowel als gas veel lagere meterstanden gehanteerd dan ik heb doorgegeven. Verschillende mails gezonden, waarop de reactie u krijgt z.s.m. antwoord. Niet dus.
  • Ik zal wachten op de jaarafrekening en op 18 feb 2013 naar een andere leverancier gaan.
  • Om met betweter Jghan Derksen te spreken ik ben toch niet gek om bij de NEM te blijven.
Beoordeling

Om te zorgen voor betrouwbare reviews van échte overstappers, controleren we of mensen zijn overgestapt via Energiewereld.nl. Deze reviews tellen mee voor de leverancierswaardering.

De review die u nu bekijkt, hebben we niet kunnen verifiëren.
n.v.t.
Overstapproces: n.v.t.
Duurzaamheid: n.v.t.
Facturering: n.v.t.
Online dienstverlening: n.v.t.
Klachtenafhandeling: n.v.t.
Klantenservice: n.v.t.
Prijsstelling: n.v.t.
Ik zou deze leverancier aanraden
Nee
Gert-Jan 24-10-2012 - 11:59

  • ik zeg... NIET DOEN.
  • Tarieven zijn niet zo scherp als ze beloven en het vastrecht... het duurste van allemaal ! Zij noemen het dan ook vastrecht en administratiekosten...
Beoordeling

Om te zorgen voor betrouwbare reviews van échte overstappers, controleren we of mensen zijn overgestapt via Energiewereld.nl. Deze reviews tellen mee voor de leverancierswaardering.

De review die u nu bekijkt, hebben we niet kunnen verifiëren.
n.v.t.
Klachtenafhandeling: n.v.t.
Klantenservice: n.v.t.
Online dienstverlening: n.v.t.
Prijsstelling: n.v.t.
Facturering: n.v.t.
Duurzaamheid: n.v.t.
Overstapproces: n.v.t.
Ik zou deze leverancier aanraden
Nee
BR 2-6-2012 - 23:54

  • Zero....
  • Nederlandse Energie Maatschappij (NEM, NLE), NLEnergie, or whatever names they are known by, this company has no sense of how to deal with customers. In fact it doesnét give a damn about anyone, once it is able to lure people by way of dubious commercials, which are, sadly enough, also supported by the Dutch celebrities. NLEnergie staffs call you everyday until they can trap you, but after that the charges and bills start coming in like crazy, that too already from the first month.
  • In my case, I was paying just under 60 Euro per month for both gas and electricity for two years (with WoonEnergie/Centrica). As I was free to change my energy provider with just a monthés notice, I stupidly fell prey to this dodgy NLEnergie. They promised that they would be the cheapest let alone cheaper than my previous provider, but when I saw the first monthés bill it was already 78 Euro for my 34 sq. meters flat (where most of the time there is no one home to use excessive gas/electricity). So, I naturally became furious, and I told them it is pure cheating, and I donét want to honour the contract. First, they just donét answer at all, but when I sent several letters and emails, they had absolutely no sense of customer care. What was bizarre enough was that they even said my previous energy provider charging 60 euro a month couldnét be true, while I had sent them the actual bill. So ridiculous they are, the NLEnergie staffs!
  • In January 2012, I was moving to another bigger flat, and I told them that the supply has to stop for good, which they did from 20 January. I had paid all the months even when I was arguing with them for their cheating.
  • To my shock, I got éincassoé (collection) letters from Flanderijn & van Eck, asking me to pay nearly 500 euro within 3 days (though the letter arrived 10 days after they had put the date on it). As I donét even know what the charges are for, I demanded to know that details, but so far the only thing I have got is a copy of the email that I was sent to me as an explanation of their charges, which was purely bullsh**, and thatés it. In this letter of Flanderijn & van Eck, one line of text was added: If you fail to pay urgently, we will file a court case against you (AND I am desparetely wondering what I can do!!!!!!).
  • It seems businesses, especially the dodgy ones like NLEnergie in this country can play God (and of course the 'incasso' agencies like Flanderijn & van Eck are the actual Gods). There is no rights for an ordinary customer at all, I mean, as I noted, even basic rights to information can be denied. What can be more shocking than this? BUT I am wondering since so may people are complaining about this NLEngergie, is there no way to boycott this company completely. Is there no government agency or newspapers looking into such a anger spreading across Internet like wildfire?
Beoordeling

Om te zorgen voor betrouwbare reviews van échte overstappers, controleren we of mensen zijn overgestapt via Energiewereld.nl. Deze reviews tellen mee voor de leverancierswaardering.

De review die u nu bekijkt, hebben we niet kunnen verifiëren.
10
Prijsstelling: n.v.t.
Online dienstverlening: n.v.t.
Facturering: n.v.t.
Duurzaamheid: n.v.t.
Klachtenafhandeling: n.v.t.
Klantenservice: n.v.t.
Overstapproces: 10
Ik zou deze leverancier aanraden
Misschien
Peter Pistor 20-4-2012 - 15:43

  • Aangespoord door de Vereniging Eigen Huis, heb ik de overstap van Qwint naar de Nederlandse Energie Maatschaappij gemaakt. De collectieve inkoop, de fors lagere kosten en het betrouwbare imago van de Vereniging Eigenhuis hebben mij het besluit doen nemen. Tot mijn grote verbazing wordt het termijnbedrag door de NEM iets hoger gesteld dan bij Qwint! Tot overmaat van ramp blijkt de NEM uit te gaan van een lager verbruik, hetgeen inhoud dat ze niet goedkoper maar duurder zijn dan Qwint. Op mijn mail aan de NEM krijg ik niet, zoals de website aangeeft, binnen 8 werkdagen antwoord, ook niet op mijn klacht daarop. uiteindelijk gebeld. Tja, de 8 werkdagen worden 4 weken. Staat nergens! ik ben dus niet de enige met klachten. Voor de rest weet klantenservice mij alleen met wat algemene kreten aan te geven dat ik moet wachten op de eindnota. Uitstel van executie!ik wijs hun op de hun verbruikinschatting versus het gebruik van vorig jaar en de gehanteerde prijs. tja... dat wordt lastig. Klachten behandelen ze niet. Men begrijpt dat ik me bedoderd voel. Mijn contract geeft ook geen mogelijkheden tot het verkrijgen van kortingen achteraf. Blijkt dus dat de contracten afgesloten via de Vereniging Eigen Huis niet eens de voordeligste zijn. Mochten er mensen zijn met dezelfde ervaring, verneem ik die graag, zodat we gezamelijk een vuist kunnen maken tegen de onjuiste koppelverkoop van de Vereniging Eigen Huis en de Nederlandse Energie Maatschappij. Ik heb zowel de vereniging als de NEM hierover aangeschreven en nog geen bevredigend antwoord mogen ontvangen. Mocht mijn zienswijze onjuist zijn, dan verneem ik dat graag, want momenteel voel ik me bij de neus genomen en vind ik dat deze oneerlijke manier van handelen in strijd is met de eerlijke concurrentie regels die wij in dit land trachten na te leven.
Beoordeling

Om te zorgen voor betrouwbare reviews van échte overstappers, controleren we of mensen zijn overgestapt via Energiewereld.nl. Deze reviews tellen mee voor de leverancierswaardering.

De review die u nu bekijkt, hebben we niet kunnen verifiëren.
n.v.t.
Online dienstverlening: n.v.t.
Overstapproces: n.v.t.
Duurzaamheid: n.v.t.
Klachtenafhandeling: n.v.t.
Klantenservice: n.v.t.
Facturering: n.v.t.
Prijsstelling: n.v.t.
Ik zou deze leverancier aanraden
Nee
Jan Jansen 23-3-2012 - 16:55

  • ze leveren gas en electriciteit
  • Mij valt ook de onbedwingbare neiging van de NEM op om steeds maar weer het bedrag van de voorschotnota te verhogen. Inmiddels heeft men dat in 1 jaar 3 keer geprobeerd. Het ene argument was nog sneuer dan het andere. Ik heb het overigens wel steeds kunnen voorkomen.Uiteindelijk heb ik na 1 jaar met het oorspronkelijke maandelijkse bedrag nog geld terug gekregen ook. De bedoeling van de NEM zal wel zijn gratis geld te lenen van haar afnemers. Maar ook kan er sprake zijn van een pyramidespel. Het ene gat wordt met het andere gedicht. Oppassen dus. Ik ben alvast naar een grote leverancier overgestapt. De telefonistes zijn aardig inderdaad. Maar ze spreken elkaar met grote regelmaat tegen. Aardig, maar het hebt er niks aan. Alleen als u veel tijd en geduld hebt is deze maatschappij iets voor u.
Beoordeling

Om te zorgen voor betrouwbare reviews van échte overstappers, controleren we of mensen zijn overgestapt via Energiewereld.nl. Deze reviews tellen mee voor de leverancierswaardering.

De review die u nu bekijkt, hebben we niet kunnen verifiëren.
1
Overstapproces: 1
Klantenservice: 1
Duurzaamheid: 1
Prijsstelling: 1
Klachtenafhandeling: 1
Online dienstverlening: 1
Facturering: 1
Ik zou deze leverancier aanraden
Nee
Richard Kolp 4-3-2012 - 20:28

  • Geen
  • Mensen..NIET DOEN! Je bent gewoon de NEM aan het financieren. In mei 2011 een vast contract voor een jaar afgesloten. (er weer ingestonken dus) In juni krijg ik een rekening of ik even é1.100,00 wilde bij betalen ivm de eindafrekening. Tevens hebben ze de voorschotnota met maar liefst é 155,00 verhoogd naar é 380,00. Foto's doorgestuurd van de meterstand, 4 aangetekende brieven verstuurd. En uiteindelijk mij gelijk gekregen. Nu in februari flikken ze het weer. Weer de voorschotnota verhoogd met é 140,00 terwijl ik een vast contract van één jaar heb. Ik heb alles nagerekend en wat blijkt...ik krijg geld van hun! Stel eens voor. De NEM heeft 500.000 klanten, ze verhogen bij iedereen de nota. Vermenigvuldigd met de klanten dan pakken ze miljoenen per maand en die gebruiken ze weer om alle korting (die ze niet geven) te betalen. Kortom, het zijn oplichters en parasieten. NIET DOEN. En geloof de positieve reacties op deze site ook niet. Zijn vast medewerkers van de NEM
Beoordeling

Om te zorgen voor betrouwbare reviews van échte overstappers, controleren we of mensen zijn overgestapt via Energiewereld.nl. Deze reviews tellen mee voor de leverancierswaardering.

De review die u nu bekijkt, hebben we niet kunnen verifiëren.
9
Facturering: 10
Klachtenafhandeling: 9
Online dienstverlening: n.v.t.
Duurzaamheid: 10
Prijsstelling: 10
Overstapproces: 9
Klantenservice: 10
Ik zou deze leverancier aanraden
Ja
Joop 24-2-2012 - 16:39

  • goede service en telefonistes
  • Geen
Beoordeling

Om te zorgen voor betrouwbare reviews van échte overstappers, controleren we of mensen zijn overgestapt via Energiewereld.nl. Deze reviews tellen mee voor de leverancierswaardering.

De review die u nu bekijkt, hebben we niet kunnen verifiëren.
5
Klantenservice: 1
Klachtenafhandeling: 2
Overstapproces: 10
Facturering: n.v.t.
Duurzaamheid: 10
Online dienstverlening: 1
Prijsstelling: 6
Ik zou deze leverancier aanraden
Nee
Jan 19-2-2012 - 14:00

  • Aanmelding goed verlopen.
  • Berekenen hoger tarief dan is overeengekomen, ben hierover sinds augustus al bezig, mondelinge toezegging gehad dat ze het willen aanpassen, maar dat is nog steeds niet gebeurd!
  • Wijziging 06-nummer diverse malen doorgeven via de sita, maar nog steeds niet aangepast.
  • Ook telefonisch contact gehad, toen men geen antwoord wist werd ik in de wacht gezet en werd even daarna de verbinding verbroken.
  • Bij een klacht via de website beloven ze dat ze binnen 5 dagen contact openmen, maar dit gebeurt niet of veel later.
Beoordeling

Om te zorgen voor betrouwbare reviews van échte overstappers, controleren we of mensen zijn overgestapt via Energiewereld.nl. Deze reviews tellen mee voor de leverancierswaardering.

De review die u nu bekijkt, hebben we niet kunnen verifiëren.
7
Online dienstverlening: 9
Duurzaamheid: 7
Klachtenafhandeling: 6
Facturering: 10
Overstapproces: 6
Prijsstelling: 7
Klantenservice: 8
Ik zou deze leverancier aanraden
Ja
A.Witkamp 4-2-2012 - 22:53

  • Ruim 1 jaar geleden, 1-jarig kontrakt met de Nem afgesloten. Premie zou é380 zijn, vond ik behoorlijk interessant.
  • Ze zijn wel te vroeg met leveren begonnen, maar de boete die ik aan Energie Direct moest betalen,é50, werd uiteindelijk door De Nem betaald. Kostte wel enige moeite, enkele telefoontjes en e-mails, duurde 2 maanden.
  • Nu 2 weken geleden zeer uitgebreide en duidelijke jaarafrekening gekregen en vandaag, credit-nota incl.ook de é380 keurig ontvangen. Heb wel 6 weken geleden bij hen opgezegd omdat ik weer overstap naar betere aanbieding van E-on. Nem probeerde mij, telefonisch, nog wel als klant te behouden met onduidelijke aanbieding. Ik zei: ''Stuur de nieuwe aanbieding maar per e-mail, dan zal ik hem rustig bekijken''. Niets ontvangen dus overstappen.
  • Zowel bij de Nem als de vorige Energie Direct best tevreden geweest, afspraken zijn nagekomen.
  • Ik denk dat het ook komt omdat ik alles goed bij houd, incl. regelmatige meterstanden opschrijven, dus ik weet precies wat ik verbruik en wat dat mag kosten, daar kunnen geen misverstanden over ontstaan. Iets niet in orde? gelijk bellen met bewijsstukken. Telefonisch kontakt heb ik als normaal ervaren.
  • Ton.
  • Sneller met leveren begonnen dan was afgesproken, daardoor é50 boete gekregen.
  • Na diverse mails en telefoontjes,na 2 maanden wel terug gekregen.
Beoordeling

Om te zorgen voor betrouwbare reviews van échte overstappers, controleren we of mensen zijn overgestapt via Energiewereld.nl. Deze reviews tellen mee voor de leverancierswaardering.

De review die u nu bekijkt, hebben we niet kunnen verifiëren.
4
Klachtenafhandeling: 1
Online dienstverlening: 4
Prijsstelling: 5
Facturering: 7
Overstapproces: 6
Duurzaamheid: 5
Klantenservice: 2
Ik zou deze leverancier aanraden
Nee
w.j.schoorl 3-2-2012 - 16:26

  • ongevraagd dubbel metertarief in rekening gebracht. Weigeren te corrigeren.per jan. omgezet naar enkelvoudig tarief. Brengen nu het duoste tarief in rekening !!ik heb het gevoel dat ik word opgelicht.