Wij vergelijken. Jij bespaart.
Ben Woldring
Vragen? Wij zijn vandaag bereikbaar tot 22.00 uur
Vergelijk energie en bekijk hoeveel u kunt besparen
Energie vergelijken
Vattenfall

Vattenfall reviews en ervaringen

Bent u benieuwd naar de ervaringen van andere klanten over Vattenfall? Lees hier de Vattenfall ervaringen en reviews. Is Vattenfall uw energieleverancier? Laat bij klantervaringen uw eigen ervaringen over Vattenfall achter. Zo helpt u anderen een weloverwogen keuze te maken.

Het voordeligste actiepakket van Vattenfall!
Welkomstpremie € 200
€ 2357,77
Totaal per jaar
Actietarief
Vast, t/m 30-09-2024 Vaste tarieven t/m 30-09-2024. Hierna krijgt u geleverd tegen variabele tarieven. De looptijd van dit vasteprijscontract is soms korter dan drie jaar. Dit is het geval als u nog een lopend contract heeft en dit duurt nog 60 dagen, of korter. Vattenfall wacht dan de einddatum van dat contract af. Pas dan gaat uw vasteprijscontract in. Zo hoeft u geen opzegvergoeding te betalen. De looptijd van uw nieuwe contract is dan op zijn hoogst 60 dagen korter dan drie jaar.
Grijze stroom & gas
79% van 267 klanten beveelt aan.
18% misschien 3% niet

Vattenfall is de nieuwe naam voor wat tot oktober 2019 Nuon was.

Aangezien het enkel om een naamswijziging gaat, maar het bedrijf hetzelfde is, ziet u ook oudere klantervaringen die nog over Nuon zijn geschreven.

Klantervaringen over Vattenfall

1
Klantenservice
1,0
Online dienstverlening
1,0
Klachtenafhandeling
1,0
Overstapproces
1,0
Andy 20-9-2021 - 20:48
Overgestapt via Energiewereld.nl

Boete na contract overname omdat gaslicht. Com te vroeg heeft af en aangemeld

  • Geen dus
  • Opzouten met dat gaslicht. Com
Opmerking van Energiewereld.nl 21-9-2021 - 08:51
Beste Andy,

Bedankt voor uw review. U geeft aan dat u te vroeg bent afgemeld. Als u zich aanmeldt voor een energieleverancier dan vragen wij wat de einddatum is van het huidige contract. De opgegeven einddatum sturen wij door naar de energieleverancier en zij nemen u na de opgegeven datum over.

Graag kijk ik voor u na of de opgegevens datum juist is en of de nieuwe leverancier hier rekening mee heeft gehouden. Wilt u het contract samen met de einddatum van het oude contract sturen naar info@gaslicht.com?

Ik hoor graag van u.

Met vriendelijke groet,
Marlies
8
Prijsstelling
8,0
Online dienstverlening
8,0
Overstapproces
10,0
Duurzaamheid
8,0
Klantenservice
8,0
Facturering
8,0
Ik raad Vattenfall aan
Frank Bot 20-9-2021 - 11:15
Overgestapt via Energiewereld.nl

Overstap naar Vattenfall ging simpel en werd correct geregeld. Maandelijks overzich van het verbruik en handige tips om energie te besparen.

  • Informatie wordt tijdig verstuurd.
  • Bespaar mogelijkheden zijn duidelijk.
  • Nog geen verbeterpunt kunnen bedenken, ga zo door

Reacties

Vattenfall Webcare 20-9-2021 - 11:34
Dank voor je mooie review Frank :-) Fijn dat je het verbruiksoverzicht waardeert. ^Ellen
9
Online dienstverlening
8,0
Overstapproces
10,0
Facturering
9,0
Duurzaamheid
8,0
Prijsstelling
9,0
Ik raad Vattenfall aan
Elna Roosendaal 20-9-2021 - 10:32
Overgestapt via Energiewereld.nl

Laat je goed infotmeren

  • Overzichtelijk schema van verbruik
10
Prijsstelling
10,0
Klantenservice
10,0
Overstapproces
10,0
Zoet 20-9-2021 - 10:28
Overgestapt via Energiewereld.nl

7
Prijsstelling
6,0
Duurzaamheid
8,0
Klachtenafhandeling
7,0
Klantenservice
7,0
Online dienstverlening
7,0
Facturering
7,0
Overstapproces
9,0
A 20-9-2021 - 09:10
Overgestapt via Energiewereld.nl

Er zijn veel energie leveranciers, deze was van de de bedrijven die ik betrouwbaar acht voor ons het goedkoopste

  • Voordeel
  • Gemakkelijk overstappen
  • Iets transparanter zijn in hoe de prijs is opgebouwd en waarom je na een jaar vaak veel meer gaat betalen

Reacties

Vattenfall Webcare 20-9-2021 - 11:34
Fijn dat je voor ons gekozen hebt, welkom! Goed te lezen dat je ons betrouwbaar vindt :-) Bij een jaarcontract bieden we je een eenmalige korting. Kies je daarna voor verlenging, dan kunnen we die korting niet nogmaals aanbieden. ^Ellen
8
Overstapproces
8,0
Klantenservice
8,0
Prijsstelling
8,0
Online dienstverlening
8,0
W.G.A.Freriks 19-9-2021 - 03:52
Overgestapt via Energiewereld.nl

Na dat ik accoord was gegaan wild ik de gebruiken aanpassen maar dat kon niet. De situatie was door sterfgeval niet up to dare en de maandelijkse maadlast zal derhalve te hoog zijn.
Wat ik ergelijk vond dat ik na de overgang nog een aantal keren ben benaderd al of niet door de oude leverancier met nieuwe voorstellen . Zeer hinderlijk die van geen ophouden wisten en ik wat bruut heb moeten beeindigen.

  • n,v.t
  • n.v.t

Reacties

Vattenfall Webcare 20-9-2021 - 11:32
Bedankt voor je review. Allereerst gecondoleerd met het verlies. Op basis van het opgegeven verbruik berekenen we een maandbedrag. Je past dit bedrag eenvoudig aan via Mijn Vattenfall. Je kan hiervoor ook contact met ons opnemen via www.vattenfall.nl/contact ^Ellen
8
Klachtenafhandeling
8,0
Facturering
7,0
Klantenservice
8,0
Online dienstverlening
8,0
Overstapproces
9,0
Prijsstelling
8,0
H Rothman 18-9-2021 - 19:16
Overgestapt via Energiewereld.nl

10
Duurzaamheid
9,0
Facturering
10,0
Overstapproces
10,0
Prijsstelling
9,0
Klantenservice
10,0
Online dienstverlening
10,0
Maurene 18-9-2021 - 14:40
Overgestapt via Energiewereld.nl

Aanraden doe ik nooit. Ik heb zelf jarenlang in de energie branche gewerkt en ik stap ieder jaar over via gaslicht.com.
Ik geef wel adviezen aan vrienden en familie, maar een leverancier kiezen zij zelf. Soms help ik met de overstap.

  • Duidelijke en overzichtelijke website.
  • Duidelijker de kale tarieven laten zien, exclusief btw en energiebelasting. Dan kun je pas goed zien welke tarieven de leverancier biedt.
10
Duurzaamheid
10,0
Facturering
10,0
Prijsstelling
10,0
Klantenservice
10,0
Overstapproces
10,0
Online dienstverlening
10,0
Ik raad Vattenfall aan
Gelissen 18-9-2021 - 00:28
Overgestapt via Energiewereld.nl

Door de welkomstbonus springt deze aanbieder er zeer gunstig uit

  • Duidelijke omschrijving van de kostenberekening, dat kan ik zeer waarderen
  • -

Reacties

Vattenfall Webcare 20-9-2021 - 11:30
Fijn dat je voor ons gekozen hebt, welkom! Leuk om te lezen dat we je een goed aanbod konden doen :-) ^Ellen
Beoordeling

Om te zorgen voor betrouwbare ervaringen van échte overstappers, controleren we of mensen zijn overgestapt via Energiewereld.nl. Alleen deze reviews tellen mee voor de leverancierswaardering.

De ervaring die u nu bekijkt, hebben we niet kunnen verifiëren en telt niet mee voor de leverancierswaardering.
2
Overstapproces
1,0
Duurzaamheid
2,0
Prijsstelling
5,0
Klantenservice
1,0
Klachtenafhandeling
1,0
Bert Baas 17-9-2021 - 23:43

Overgang van Oxxio naar Vattenfall is slecht verlopen omdat ze het contract een maand te vroeg hebben overgenomen. Daardoor contractbreuk en moest boete betalen en geen overstapfee. Gaslicht.com kon ook niets voor mij betekenen. Jullie kunnen zien wanneer het contract beëindigd want jullie sturen mij ook altijd een bericht. Jullie komen mij niet tegemoet en had makkelijk gekund. Daarom vind ik dat jullie een slechte service verlenen.

  • Check wanneer contract echt wordt beëindigd.

Reacties

Vattenfall Webcare 20-9-2021 - 11:28
Bedankt voor je review Bert. Wat jammer om te lezen dat de overstap niet naar wens is verlopen. We kunnen de einddatum van je contract bij Oxxio niet opvragen vanwege jouw privacy. Om een boete te voorkomen, start je contract bij ons 2 maanden na je aanmelding. Op de contractbevestiging zie je wanneer het contract ingaat. Bij een aanmelding via gaslicht.com komt een eventuele boete inderdaad voor je eigen rekening. ^Ellen

Eerdere jaren

Vergelijk en bespaar tot € 300 op uw energierekening

Vergelijk objectief alle energieleveranciers. Bij ons stapt u gemakkelijk in drie stappen over. Overstappen via Energiewereld.nl is altijd gratis en levert een mooi voordeel op, zeker als u elk jaar opnieuw vergelijkt en overstapt.