Wij vergelijken. Jij bespaart.
Ben Woldring
Vragen? Wij zijn vandaag bereikbaar tot 22.00 uur
Vergelijk energie en bekijk hoeveel u kunt besparen
Energie vergelijken
Vrijopnaam

Vrijopnaam reviews en ervaringen

Bent u benieuwd naar de ervaringen van andere klanten over Vrijopnaam? Lees hier de Vrijopnaam ervaringen en reviews. Is Vrijopnaam uw energieleverancier? Laat bij klantervaringen uw eigen ervaringen over Vrijopnaam achter. Zo helpt u anderen een weloverwogen keuze te maken.

Klantervaringen over Vrijopnaam

6
Overstapproces
9,0
Facturering
7,0
Prijsstelling
1,0
E. Katuin 13-8-2021 - 10:47
Overgestapt via Energiewereld.nl

Overstap ging goed. Kreeg keurig een contract toegezonden. Hierin ook de tarieven vermeld. Na een jaar de afrekening gekregen en wat bleek. De tarieven voor energie waren gemiddeld genomen over het jaar ca 69% hoger dan in het toegezonden contract. Voor gas was dan ca 49%. Dat er bij een variabel tarief een (geringe) afwijking kan zijn is bekend, echter deze afwijking is veel te groot. De klant lokken met veel te lage tarieven en dan achteraf een (veel) hoger tarief berekenen is een vorm van misleiding. Daarnaast staat in het contract dat er bij terug levering van energie hetzelfde tarief wordt gehanteerd dan bij de levering. Dit is dus niet waar. Op de afrekening kun je zien dat er bij terug levering een ander tarief wordt gehanteerd dan bij de levering. De verschillen zijn maar gering, maar het klopt niet met het contract.

  • Overgang ging soepel.
  • Wees eerlijker in het aanbieden van energie in het contract.
  • Kom het contract na.
  • Zorg er voor dat de voorspelde tarieven ook redelijk overeenkomen met het wekelijke tarief.

Reacties

E. Katuin 13-8-2021 - 11:00
Nog even een aanvulling. Contract voor een jaar, maar men schrijft automatisch 13 termijnen af. Ook voor de maand na beëindiging van het contract. Dit ondanks het feit dat de beëindiging ruim van te voren bekend was. Een slimme zet want daarmee dek je jezelf al in voor een eventuele hoge eindafrekening. Je hebt het geld dan al binnen voordat de eindafrekening wordt opgemaakt. Een slimme zet, maar of het juridisch juist is betwijfel ik.
Beoordeling

Om te zorgen voor betrouwbare ervaringen van échte overstappers, controleren we of mensen zijn overgestapt via Energiewereld.nl. Alleen deze reviews tellen mee voor de leverancierswaardering.

De ervaring die u nu bekijkt, hebben we niet kunnen verifiëren en telt niet mee voor de leverancierswaardering.
10
Facturering
10,0
Prijsstelling
10,0
Klantenservice
10,0
Klachtenafhandeling
10,0
Duurzaamheid
10,0
Online dienstverlening
10,0
Overstapproces
10,0
Ik raad Vrijopnaam aan
Johan Vreugdehill 9-8-2021 - 11:59

Jij werkt toch bij Essent Leo ?

Beoordeling

Om te zorgen voor betrouwbare ervaringen van échte overstappers, controleren we of mensen zijn overgestapt via Energiewereld.nl. Alleen deze reviews tellen mee voor de leverancierswaardering.

De ervaring die u nu bekijkt, hebben we niet kunnen verifiëren en telt niet mee voor de leverancierswaardering.
1
Duurzaamheid
1,0
Facturering
1,0
Klachtenafhandeling
1,0
Overstapproces
1,0
Online dienstverlening
1,0
Klantenservice
1,0
Prijsstelling
1,0
Leo Haasnoot 15-7-2021 - 06:27

Vrij op Naam is een energiiebedrijf dat meedogenloos over hun clienten heenwalst. Mijn broer heeft te maken met deurwaarderskantoor Armaere omdat hij de rekening door Cororna niet kon betalen. Afgelopen zondag heeft hij zich op de parkeerplaats van een winkelcentrum in brand gestoken en daarbij raakte hij zodanig gewond dat voor zijn leven gevreesd moet worden. Een treinmachiniste die ook op het parkeerterrein aanwezig was heeft het vuur uitgemaakt en raakte daarbij zelf ook gewond. "Hulde aan mejuffrouw Kuijpers!" Toen ik dit op de chat van Vrij op Naam vertelde werd ik op een hondse manier afgeblaft. De achterstand van mijn broer bedraagd ongeveer 200 euro. Vrij op Naam is dan ook een oirdinair bedrijf dat geen enkele maatschappelijke verantwoording heeft naar mensen. Je zou duw wel gek zijn als je met dit onbetrouwbare energiebedrijf in zee gaat. Sluit nooit een contract af bij dit bedrijf!

Reacties

Patrick Bosman 15-7-2021 - 22:01
Dit kan je verwachten bij dit soort electra sjacheraars
Beoordeling

Om te zorgen voor betrouwbare ervaringen van échte overstappers, controleren we of mensen zijn overgestapt via Energiewereld.nl. Alleen deze reviews tellen mee voor de leverancierswaardering.

De ervaring die u nu bekijkt, hebben we niet kunnen verifiëren en telt niet mee voor de leverancierswaardering.
9
Facturering
9,0
Overstapproces
10,0
Online dienstverlening
9,0
Prijsstelling
9,0
Klantenservice
10,0
Ik raad Vrijopnaam aan
Annet 21-4-2021 - 11:20

Je wordt telefonisch goed te woord gestaan. Alles wordt meteen geregeld.

  • Snelle en duidelijke klantenservice
Alexandra van der Toorn 12-3-2021 - 14:46

Ben ontzettend geschrokken van de eindnota vanwege de hoge gastarieven waar ik niets van wist .Gebeld voor een betalingsregeling vanwege mijn uitkering dankzij Corona. Zou geregeld worden, maar zie net dat ze het volledige bedrag van mijn rekening hebben gehaald. Ronduit onbeschoft!!Nu kan nog meer op een houtje gaan bijten...

Reacties

Leo Haasnoot 15-7-2021 - 06:30
Gewoon het geld terughalen en de machtiging aan Vrij op Naam gelijk blokkeren
Beoordeling

Om te zorgen voor betrouwbare ervaringen van échte overstappers, controleren we of mensen zijn overgestapt via Energiewereld.nl. Alleen deze reviews tellen mee voor de leverancierswaardering.

De ervaring die u nu bekijkt, hebben we niet kunnen verifiëren en telt niet mee voor de leverancierswaardering.
9
Overstapproces
9,0
Duurzaamheid
10,0
Facturering
8,0
Prijsstelling
9,0
Online dienstverlening
10,0
Ik raad Vrijopnaam aan
Gb 25-2-2021 - 23:25

8
Overstapproces
9,0
Prijsstelling
8,0
Facturering
8,0
Duurzaamheid
9,0
Ik raad Vrijopnaam aan
Pop 5-11-2020 - 13:51
Overgestapt via Energiewereld.nl

9
Prijsstelling
9,0
Overstapproces
9,0
Facturering
9,0
Ik raad Vrijopnaam aan
van Rijssen 3-11-2020 - 19:43
Overgestapt via Energiewereld.nl

Ben blij dat ik overgestapt ben, betaalde bij vorige aanbiede4 na aantal jaren klant te zijn geweest echt teveel.

  • Fijn geregeld via gaslicht.com! Site werkt top
8
Duurzaamheid
8,0
Facturering
8,0
Klantenservice
8,0
Prijsstelling
8,0
Overstapproces
8,0
Online dienstverlening
8,0
Ik raad Vrijopnaam aan
Sarina 2-11-2020 - 11:38
Overgestapt via Energiewereld.nl

Alles verliep super soepel, maar aangezien ik hier nog maar kort ben weet ik niet hoe het verdere proces verloopt. Tot nu toe echt top!

  • Vriendelijk personeel die erg heeft geholpen met de overstap. Dit kon erg snel en verliep helemaal soepel.
  • De app kan nog wel wat verbeteringen krijgen (duidelijker laten zien hoeveel je per maand mag verbruiken om binnen het bedrag te blijven).
5
Facturering
7,0
Overstapproces
7,0
Prijsstelling
1,0
Boerstra 8-10-2020 - 22:05
Overgestapt via Energiewereld.nl

In juni 2020 ben ik overgestapt naar Vrijopnaam met een flexibel tarief voor 1 jaar. Op dat moment was het tarief een klein beetje gunstiger dan wat mijn leverancier tot dan toe aanbood. Wat ik me niet realiseerde was dat het stroomtarief in het opvolgende kwartaal (Q3) 10% duurder werd en zojuist het 4e kwartaal 60% duurder dan het tarief waar ik mee startte. Vrijopnaam geeft aan dat de tarieven toen ik afsloot extreem laag waren en nu normaliseren. Uiteraard besef ik dat flexibel betekent dat je andere tarieven kunt krijgen maar deze stijgingen vind ik absurd en neigen naar misleiding. Ik ben nog in afwachting van een reactie van Gaslicht.com.

  • Geen
  • Lijkt me helder.

Reacties

Vrijopnaam Webcare 9-10-2020 - 09:54
Beste heer/mevrouw Boerstra, vervelend te lezen dat uw keuze anders uitpakt dan de verwachting. Energietarieven en zeker de gastarieven wisselen dit jaar stevig. De afgelopen periode (laatste 1,5 jaar) zijn de tarieven fors gedaald en al onze klanten krijgen dit voordeel direct terug. De laatste vier maanden stijgen de tarieven inderdaad. Door zelf stroom op te wekken bij ons kan je je volledig indekken voor prijsschommelingen. Voor gas blijf je 'meebewegen' met de markt. Overigens blijkt uit historische data dat het volgen van de markt op lange termijn je de scherpste prijs biedt. Je betaalt altijd een risicopremie voor kopen van zekerheid (lees vastzetten van je prijs). Wat Gaslicht of een andere leverancier ook zegt. Met vriendelijke groeten, klanten Vrijopnaam

Eerdere jaren

Vergelijk en bespaar tot € 300 op uw energierekening

Vergelijk objectief alle energieleveranciers. Bij ons stapt u gemakkelijk in drie stappen over. Overstappen via Energiewereld.nl is altijd gratis en levert een mooi voordeel op, zeker als u elk jaar opnieuw vergelijkt en overstapt.