Wij vergelijken. Jij bespaart.
Ben Woldring
Vragen? Wij bellen je graag terug
Welkom Energie
59% van de klanten raadt Welkom Energie aan.
41% zegt Welkom Energie misschien aan te raden.

Welkom Energie reviews, informatie & waardering

Om je te helpen bij je keus, willen wij u zoveel mogelijk informatie over de facturatie en geleverde diensten van Welkom Energie geven. Twijfel je nog? Lees dan de Welkom Energie ervaringen en beoordelingen. Is Welkom Energie je energieleverancier en wil je zelf een ervaring en/of beoordeling over Welkom Energie plaatsen? Bij klantervaringen kun je uw ervaringen en beoordeling over Welkom Energie met andere consumenten delen.

Vergelijk alle pakketten van Welkom Energie
Het voordeligste actiepakket van Welkom Energie!
Europese windstroom + CO2-gecompenseerd Gas 1 jaar vast Actie
Welkomstpremie
€ 220
Jaarprijs
€ 1857,58
59%
van 17 klanten zou deze leverancier aanbevelen
41% misschien 0% niet

Klantervaringen

Beoordeling
5
Prijsstelling: 1
Klantenservice: n.v.t.
Facturering: 4
Overstapproces: 9
Duurzaamheid: n.v.t.
Online dienstverlening: 7
Klachtenafhandeling: n.v.t.
Ik zou deze leverancier aanraden
Nee
Leo 11-9-2019 - 17:38
Overgestapt via Energiewereld.nl

Volgens de berekening zou ik goedkoper als bij mijn vorige leverancier uit zijn maar helaas blijkt in de praktijk het omgekeerde en betaal ik nu meer!

  • Meer duidelijkheid over wat je gaat betalen voor hetzelfde als bij de oude leverancier

Reacties

Welkom Energie Webcare 12-9-2019 - 09:00
Hallo Leo,

Veel van onze klanten hebben vorig jaar of zelfs drie jaar geleden hun vorige energiecontract afgesloten. In deze periode is er voor de klant niet veel verandert in de afname van energie. Veel klanten zijn zelfs minder energie gaan gebruiken. Hierdoor ontstaat het gevoel dat je nu meer betaald voor hetzelfde. Het gevoel is juist. Door alle ontwikkelingen en prijswijzigingen is de rekening voor hetzelfde verbruik hoger. De reden is de prijsstijging van tarieven voor gas, stroom en belastingen.

Ik hoop dat onze uitleg heft geholpen?

Groeten,

Jolanda
Beoordeling
7
Klantenservice: 7
Klachtenafhandeling: n.v.t.
Online dienstverlening: 5
Facturering: 8
Duurzaamheid: 7
Overstapproces: 8
Prijsstelling: 8
Ik zou deze leverancier aanraden
Ja
Roy 11-9-2019 - 10:47
Overgestapt via Energiewereld.nl

Scherp aanbod i.c.m. de welkomstkorting. Tarieven an sich zijn niet scherp. Overstap ging moeiteloos. Facturatie loopt ook goed. De online dienstverlening verdient aandacht. De informatie over dagelijks verbruik is bijvoorbeeld niet inzichtelijk in de online omgeving terwijl ik wel een slimme meter heb.

  • Scherp aanbod
  • Online klantomgeving verdient aandacht.

Reacties

Welkom Energie Webcare 12-9-2019 - 09:12
Hallo Roy,

Kijk eens op www.slimmemeterportal.nl.
Wat is er te zien? Je ziet in grafieken weergegeven wat jouw werkelijk verbruik is. Het stroomverbruik wordt per kwartier weergegeven en gasverbruik wordt per uur weergegeven. Op de website is het mogelijk om je verbruik te vergelijken met hetzelfde type huis, omgeving en je totaal verbruik. Heb je zonnepanelen en lever je zelf energie? Dan is dit ook terug te zien op de Slimme Meter Portal. Het is een gratis dienst. Je hoeft je alleen aan te melden om inzicht in je verbruik te krijgen.

Groetjes,

Jolanda
Beoordeling
8
Klantenservice: 8
Duurzaamheid: n.v.t.
Online dienstverlening: 8
Klachtenafhandeling: n.v.t.
Prijsstelling: 8
Overstapproces: 8
Facturering: n.v.t.
Ik zou deze leverancier aanraden
Misschien
Linda 6-9-2019 - 11:24
Overgestapt via Energiewereld.nl

Overstap ging netjes, vlot en nagenoeg geruisloos. Enige puntje was dat de overstapdatum in eerste instantie niet overeenkwam met de door ons gewenste en opgegeven datum. Hierover gebeld en er is netjes en helder uitgelegd dat dit kwam door de opzegtermijn en wettelijk verplichte 2 weken bedenktijd., maar dat dit indien gewenst alsnog kon worden verzet. Daarop volgde direct een nieuw overzicht in de mail met de correcte datum. Snel en netjes geregeld.
Aanpassen van termijnbedrag gaat snel en gemakkelijk via een persoonlijke online omgeving welke duidelijk is te volgen.
We moeten de jaarafrekening afwachten om meer te kunnen zeggen over de correctheid hiervan en de verrekening van de korting. Maar tot zover zijn wij tevreden over de overstap en service van Welkom Energie.

Reacties

Welkom Energie Webcare 12-9-2019 - 09:13
Hallo Linda,

Bedankt voor je review!

Groetjes,

Jolanda
Beoordeling
9
Prijsstelling: 8
Overstapproces: 10
Online dienstverlening: n.v.t.
Duurzaamheid: n.v.t.
Facturering: 8
Klachtenafhandeling: n.v.t.
Klantenservice: n.v.t.
Ik zou deze leverancier aanraden
Ja
Rens 4-9-2019 - 10:48
Overgestapt via Energiewereld.nl

Hoefde niks te doen voor de overstap

Reacties

Welkom Energie Webcare 12-9-2019 - 09:10
Dank je wel!

Groetjes,

Jolanda
Beoordeling
10
Online dienstverlening: 10
Overstapproces: 10
Prijsstelling: 10
Facturering: 10
Klachtenafhandeling: n.v.t.
Klantenservice: 10
Duurzaamheid: 10
Ik zou deze leverancier aanraden
Ja
Jaa 4-9-2019 - 10:37
Overgestapt via Energiewereld.nl

Geruisloze overstap

  • geen gedoe

Reacties

Welkom Energie Webcare 12-9-2019 - 09:09
Bedankt voor de mooie review!

Groetjes,

Jolanda
Beoordeling
9
Duurzaamheid: 9
Facturering: 9
Overstapproces: 10
Prijsstelling: 9
Klachtenafhandeling: n.v.t.
Klantenservice: 9
Online dienstverlening: 9
Ik zou deze leverancier aanraden
Ja
Ben Looijs 1-9-2019 - 10:20
Overgestapt via Energiewereld.nl

leverancier zonder al te veel poeha, gewoon doen wat je moet doen.

  • zeer snelle reactie's op berichten die je stuurt via fb.
  • online voorschot monitor zou handig zijn.

Reacties

Welkom Energie Webcare 3-9-2019 - 16:34
Hallo Ben,

Bedankt voor je review. We hebben inderdaad (nog) geen voorschotmonitor. Ik kan je wel aanbevelen om je te registreren op https://www.slimmemeterportal.nl/. Slimme Meter Portal bied je via de slimme meter inzicht in jouw energieverbruik.
Je ziet in grafieken weergegeven wat jouw werkelijk verbruik is. Het stroomverbruik wordt per kwartier weergegeven en gasverbruik wordt per uur weergegeven.

Groetjes,

Jolanda
Beoordeling
8
Facturering: 8
Online dienstverlening: 8
Klantenservice: n.v.t.
Overstapproces: 9
Duurzaamheid: n.v.t.
Prijsstelling: 8
Klachtenafhandeling: n.v.t.
Ik zou deze leverancier aanraden
Ja
Bert 31-8-2019 - 12:53
Overgestapt via Energiewereld.nl

Overstap ging probleemloos. Scherpste prijs voor 1 jaarcontract voor mijnverbruikssituatie op het moment van overstappen.

Beoordeling
8
Online dienstverlening: 7
Prijsstelling: 9
Overstapproces: 9
Duurzaamheid: 9
Facturering: 7
Klantenservice: n.v.t.
Klachtenafhandeling: n.v.t.
Ik zou deze leverancier aanraden
Ja
Lydia 31-8-2019 - 09:20
Overgestapt via Energiewereld.nl

Qua overstap ging alles vlekkeloos, maar had verder ook geen bijzonderheden of problemen waardoor het mis zou kunnen gaan....

  • - goede prijs, cashback deal
  • - groene energie/gas
  • - meer functies in het klantportaal, bijv. maandelijkse gas/elektra standen (i.c.m. slimme meter)
  • - zelf kunnen bepalen wanneer je maandbedrag afgeschreven wordt.

Reacties

Welkom Energie Webcare 3-9-2019 - 16:30
Hallo Lydia,

Bedankt voor je review, fijn dat je hier tijd voor hebt gemaakt.

Verbeterideeën
Welkom Energie heeft geen verbruik app. Inzicht in je verbruik is natuurlijk wel heel fijn.
Je kan je Registreren bij https://www.slimmemeterportal.nl/. De Slimme Meter Portal bied je via de slimme meter inzicht in jouw energieverbruik. Je ziet in grafieken weergegeven wat jouw werkelijk verbruik is. Het stroomverbruik wordt per kwartier weergegeven en gasverbruik wordt per uur weergegeven. Het is helemaal gratis. Ik hoop dat je hier iets aan hebt.
De incassodatum is(nog) niet aan te passen. Wellicht in de toekomst.

Groetjes,

Jolanda
Beoordeling
8
Klachtenafhandeling: n.v.t.
Facturering: 8
Online dienstverlening: 7
Duurzaamheid: 8
Overstapproces: 9
Prijsstelling: 7
Klantenservice: 8
Ik zou deze leverancier aanraden
Misschien
Vincent 30-8-2019 - 16:06
Overgestapt via Energiewereld.nl

Overstap vond plaats op de datum die ik zelf van tevoren had aangegeven, geen dag eerder of later.

  • Aanpassen termijnbedrag gaat heel soepel.
  • . Direct inzicht in verbruik en kosten in de online omgeving.
Beoordeling
6
Klachtenafhandeling: n.v.t.
Klantenservice: 3
Online dienstverlening: 3
Prijsstelling: 5
Duurzaamheid: 8
Overstapproces: 10
Facturering: 5
Ik zou deze leverancier aanraden
Misschien
AJS 30-8-2019 - 10:32
Overgestapt via Energiewereld.nl

Oneliner op de site geen informatie over verbruik, i.t.t. mijn vorige leverancier, waarbij ik veel dagelijkse verbruiksgegevens ontving inclusief kosten.
Telefonisch moeilijk bereikbaar en op twee vragen via het contactformulier is helemaal niet gereageerd.

  • Prijs en gemakkelijk overstappen.
  • Klant onderhoud

Reacties

Welkom Energie Webcare 30-8-2019 - 16:30
Hallo AJS,

Kijk een op https://slimmemeterportal.nl/

De Slimme Meter Portal
Wat is er te zien? Je ziet in grafieken weergegeven wat jouw werkelijk verbruik is. Het stroomverbruik wordt per kwartier weergegeven en gasverbruik wordt per uur weergegeven. Op de website is het mogelijk om je verbruik te vergelijken met hetzelfde type huis, omgeving en je totaal verbruik. Heb je zonnepanelen en lever je zelf energie? Dan is dit ook terug te zien op de Slimme Meter Portal. Het is een gratis dienst. Je hoeft je alleen aan te melden om inzicht in je verbruik te krijgen.

Succes

Groetjes,

Jolanda