Wij vergelijken. Jij bespaart.
Ben Woldring
Vragen? Wij zijn vandaag bereikbaar tot 17.00 uur

Energiebelasting 2019 berekenen

Per 1 januari 2019 heeft de overheid de energiebelasting op gas enorm verhoogd. Ook zijn de Opslag Duurzame Energie (ODE) en de netbeheerkosten omhoog gegaan. Vul onze rekentool in en zie wat de belastingverhoging voor u betekent in uw termijnbedrag.

Sinds 1 januari 2019 zijn de nieuwe belastingtarieven en netbeheerkosten van toepassing. Wat betekent dit voor u? Via onderstaande tool kunt u uw belastingverhoging berekenen en ziet u hoeveel u per maand meer moet betalen.

Mijn belastingverhoging berekenen

kWh
m3
Voer uw jaarverbruik in

Overstappen loont

Een groot deel van de energierekening bestaat straks uit overheidsheffingen en netbeheerkosten. Daar hebben we helaas geen invloed op. Toch scheelt overstappen honderden euro’s. Daarom is het juist nu extra belangrijk om energieprijzen te vergelijken. Wij adviseren om een jaarcontract te kiezen met vaste tarieven zodat u precies weet waar u aan toe bent in 2019. Ga direct naar onze energievergelijker.

5 Tips om toch te besparen

Van belastingverhogingen wordt u ongetwijfeld niet blij. Om toch te kunnen besparen op uw energierekening hebben wij 5 bespaartips voor u.