Gaslicht.com
Energiewereld.nl

Meld u nu aan bij Essent

 • Stap 1
  Vul dit formulier in
 • Stap 2
  Direct een bevestiging
 • Stap 3
  Ontvangst welkomstbrief
Aanmelden

Uw gegevens

Leveringsadres

Geef hieronder het adres op waarop u energie geleverd wilt krijgen.

Contactadres

Indien u correspondentie op een ander adres wilt ontvangen kunt u dit hieronder opgeven.
Vul hieronder uw correspondentie adres in

Ingangsdatum

Geef hieronder aan wanneer u uw nieuwe contract in wilt laten gaan.
Ik ga akkoord met de voorwaarden (actievoorwaarden en algemene voorwaarden) en ben op de hoogte van de tarieven en de betalingsverplichting die bij deze overeenkomst hoort.

Wat gaat er hierna gebeuren?

 •  
  Binnen enkele dagen
  ontvangst welkomstbriefNadat u het formulier heeft ingevuld, ontvangt u van Gaslicht.com direct een e-mail met de aanmeldbevestiging. Enkele dagen later ontvangt u per e-mail van Essent een welkomstbrief met uw leveringsovereenkomst, de tarieven en de voorwaarden.
 •  
  14 kalenderdagen
  bedenktijdNa ontvangst van uw leveringsovereenkomst heeft u 14 kalenderdagen bedenktijd. Wilt u annuleren, dan kunt u dit kosteloos en zonder opgaaf van reden doen. Doet u niets, dan zet Essent na 14 kalenderdagen de overstap daadwerkelijk in gang. Als u kiest voor een snelle levering van energie door Essent binnen de bedenktijd van 14 dagen en toch besluit te annuleren dan bent u voor de reeds geleverde energie de overeengekomen tarieven verschuldigd.
 •  
  Huidig contract wordt
  opgezegd, niet bij verhuizingGaat u verhuizen? Dan dient u zelf uw huidige contract op te zeggen. Stapt u over? Essent zegt de overeenkomst met uw huidige leverancier voor u op.
  Is uw huidige contract direct opzegbaar? Dan stapt u in ongeveer 7 weken boetevrij over. Loopt uw contract binnen 6 maanden af? Dan stapt u pas over wanneer dat contract eindigt, zodat een opzegboete wordt voorkomen. Loopt uw huidige contract nog langer dan 6 maanden? Dan zegt Essent deze vroegtijdig op en stapt u in ongeveer 8 weken over. **Essent garandeert dat u tijdens uw overstap nooit zonder energie komt te zitten.**
 •  
  Ontvangst
  meterstandenkaartVervolgens ontvangt u van Essent per post een meterstandenkaart. Vul daarop uw meterstanden in en stuur de kaart terug, of geef ze eenvoudig en snel online door. U voorkomt hiermee dat uw meterstanden geschat moeten worden.
 •  
  Overstap voltooid,
  u start met besparenNadat Essent het meterstandenformulier van u retour heeft ontvangen, wordt de overstap voltooid en start u met besparen. Hiervan ontvangt u een bevestiging, samen met een voorstel voor de hoogte van uw nieuwe termijnbedrag. U kunt deze altijd online aanpassen. Ook ontvangt u een eindafrekening van uw oude leverancier. Let wel, de oude leverancier heeft 6 weken de tijd om deze factuur op te maken. Heel soms komt het voor dat u de eerste 6 weken een rekening krijgt van Essent, maar ook nog van uw oude leverancier. Betaal de rekeningen van beide leveranciers. Het teveel betaalde bedrag krijgt u terug van uw oude leverancier.