Wij vergelijken. Jij bespaart.
Ben Woldring
Vragen? Wij zijn vandaag bereikbaar tot 22.00 uur

Terug naar het nieuwsoverzicht

Energienota valt tegen na overstap?

door Els Werkman

Consumenten die overstappen naar een andere energieleverancier, blijken op de lange termijn minder voordelig uit dan gedacht, schreef de Telegraaf. Dat komt doordat de actiekorting of het actietarief na een jaar weer vervalt. In hoeverre klopt dit?

De energienota valt tegen na overstappen, kopte de Telegraaf. Maar het gaat niet om de energierekening in het eerste jaar na de overstap. Door aanmeldpremies, actiekortingen of actietarieven is het eerste jaar van het contract namelijk zeer voordelig .

Na dat jaar zal de energieleverancier echter niet nogmaals deze kortingen geven. Hierdoor zal het voorschot omhoog gaan. De jaarnota zal zeer waarschijnlijk net zo hoog uitvallen als bij uw vorige energieleverancier.

Hoe behoud ik dan het voordeel?
U kunt na afloop van een actiecontract gewoon overstappen naar een andere energieleverancier. Uiteraard moet u wel rekening houden met een opzegtermijn van maximaal 30 dagen.

Vergeet u op tijd op te zeggen? 
Dan is er nog niks aan de hand: energieleveranciers mogen uw contract niet langer stilzwijgend verlengen voor dezelfde periode. U kunt daarna dus alsnog kosteloos opzeggen en overstappen. Let wel: dit geldt nog niet voor contracten die voor 1 december 2011 zijn afgesloten.

Bent u al langer dan een jaar klant bij een leverancier, en heeft u weer een regulier tarief gekregen? Maak dan een vergelijking met de Energiewijzer en kijk of u weer kunt besparen.

Deel dit artikel op:

Els Werkman

Sitemanager Telecom
Els Werkman
Ik ben Els. Sinds 2008 werk ik voor de Bencom Group. Mijn specialisme is telecommunicatie, vandaar dat je mijn naam ziet terugkomen bij artikelen over telecom gerelateerde zaken.
Dit nieuwsbericht is ouder dan een jaar. Je kunt daarom niet meer reageren.