Wij vergelijken. Jij bespaart.
Ben Woldring
Vragen? Wij zijn vandaag bereikbaar tot 22.00 uur

Terug naar het nieuwsoverzicht

‘Durion moet klantenwerving aanpassen‘

Durion moet zijn klantenwerving aanpassen. Alleen op die voorwaarde krijgt het energiebedrijf, tegenwoordig onderdeel van Energiebedrijf.com, een vergunning om groene stroom te mogen leveren. Dat heeft de toezichthouder DTe donderdag laten weten. De vergunning is donderdag ondertekend.

Durion heeft de afgelopen tijd actief telefonisch klanten benadert. Volgens de huidige wet is dat toegestaan zonder een leveringsvergunning. De verwachting is dat in de toekomst bedrijven eerst een vergunning moeten krijgen voordat zij klanten mogen werven. De manier waarop het bedrijf klanten echter aan zich bond, leidde tot diverse klachten bij DTe en ook bij concurrenten.

DTe stelt nu de voorwaarde dat Durion de klant vooraf duidelijkheid geeft over prijs, product en voorwaarden. DTe zegt het bedrijf de komende periode regelmatig te zullen controleren. De dienst vindt het belangrijk dat nieuwe energieleveranciers kunnen toetreden tot de markt, maar de voorwaarde is wel dat zij transparant zijn en redelijke voorwaarden hanteren.

Durion zegt gehoor te geven aan de eisen van de DTe. ,,Het gaat om een aantal punten in de telefoonscripts‘‘, zei marketingmanager H. van der Sluis van eigenaar Energiebedrijf.com. Daarin staat de volgorde van vragen beschreven die werknemers stellen aan potentiële klanten. Het bedrijf legt in het telefoongesprek een contract met de klant vast en stuurt vervolgens een bevestiging op papier na. Dan heeft de klant nog de tijd om er onderuit te komen. Diverse mensen hebben bij hun oude energiebedrijf geklaagd dat zij niet doorhadden dat zij een contract overeengekomen waren.

Durion bestaat sinds 2001. Het bedrijf werd vorig jaar overgenomen door Energiebedrijf.com. Die onderneming heeft inclusief de Durion-klanten 250.000 afnemers van stroom.

Deel dit artikel op:

Dit nieuwsbericht is ouder dan een jaar. Je kunt daarom niet meer reageren.