Wij vergelijken. Jij bespaart.
Ben Woldring
Vragen? Wij zijn vandaag bereikbaar tot 22.00 uur

Terug naar het nieuwsoverzicht

‘Essent moet openheid over topsalarissen geven‘

De aandeelhouders van Essent willen dat de onderneming openheid geeft over de salarissen van de raad van bestuur van het energiebedrijf. Dat hebben twee van de aandeelhouders, de provincies Groningen en Overijssel, woensdag gezegd.

Als niet-beursgenoteerde onderneming is Essent momenteel niet verplicht de hoogte van de topsalarissen bekend te maken. Diverse provincies en gemeenten willen echter dat Essent in navolging van concurrent Nuon meer openheid van zaken geeft.

Groningen en Overijssel zullen de lonen in de eerstkomende aandeelhoudersvergadering aan de orde te stellen. Zij reageerden daarmee op berichtgeving in het tijdschrift Intermediair. Het blad berichtte onlangs dat bestuursvoorzitter Michiel Boersma vorig jaar 850.000 euro verdiende.

De president-commissaris van Essent heeft laten weten dat die berichtgeving ‘volstrekt onjuist‘ is. Wat topman Boersma wel verdient wil Essent echter niet bekend maken.

De aandeelhouders van Essent willen zich in de toekomst veel actiever met het bezoldigingsbeleid van het bedrijf gaan bezighouden. Een wetsvoorstel dat momenteel ter behandeling bij de Eerste Kamer ligt moet dat mogelijk maken.

Als dit wetsvoorstel wordt aangenomen krijgt de aandeelhoudersvergadering de bevoegdheid het bezoldigingsbeleid voor de raad van bestuur vast te stellen. Op dit moment ligt die bevoegdheid bij der raad van commissarissen.

Deel dit artikel op:

Dit nieuwsbericht is ouder dan een jaar. Je kunt daarom niet meer reageren.