Wij vergelijken. Jij bespaart.
Ben Woldring
Vragen? Stuur ons een Whatsapp-bericht

Terug naar het nieuwsoverzicht

‘Milieubeleid VS grotere bedreiging dan terrorisme‘

De klimaatverandering op aarde is het ernstigste probleem waar de mens voor staat, erger dan de dreiging van terrorisme. Het Amerikaanse milieubeleid maakt de zaak er niet beter op. Dat heeft een hoge Britse milieudeskundige vrijdag in de krant The Independent gezegd.

Volgens Sir David King, de belangrijkse milieuadviseur van de Britse regering, moeten de VS, de grootste milieuvervuiler van de wereld, het probleem veel serieuzer nemen dan tot nu toe. Het was bovendien verkeerd van de regering-Bush om afstand te nemen van het verdrag van Kyoto, het internationale akkoord om de uitstoot van broeikasgassen te beperken.

,,Als de enige nog overgebleven supermacht is Amerika eraan gewend om bij internationale acties het voortouw te nemen. Maar de Amerikaanse regering pakt de uitdaging van het broeikaseffect echter niet op‘‘, aldus King. De VS willen het Kyoto-protocol niet ondertekenen om economische redenen. Deze week bleek uit een internationale studie in het tijdschrift Nature dat de opwarming van de aarde kan resulteren in het uitsterven van mogelijk een kwart van alle planten- en diersoorten op land tot 2050, tenzij de uitstoot van broeikasgassen drastisch wordt verminderd.

Deel dit artikel op:

Dit nieuwsbericht is ouder dan een jaar. Je kunt daarom niet meer reageren.