Wij vergelijken. Jij bespaart.
Ben Woldring
Vragen? Stuur ons een Whatsapp-bericht

Terug naar het nieuwsoverzicht

300.000 woningen met hoog energieverbruik

Bij een derde van de bijna 1 miljoen Nederlandse woningen met een energielabel kan het energieverbruik fors omlaag. Deze woningen vallen in de energieklasse E, F of G en dat betekent dat het energieverbruik relatief hoog is. Voor deze woningen zijn veel energiebesparende maatregelen mogelijk. Dat meldde het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS).

Energielabel
Circa 11 procent van de woningen heeft een label, een middel om consumenten in een oogopslag te informeren over de energiezuinigheid, met klasse A++, A+, A of B. Voor deze woningen zijn weinig energiebesparende maatregelen mogelijk. De grootste groep valt in klasse C of D, aldus het CBS.

Sinds januari vorig jaar verplicht de overheid huiseigenaren om aan nieuwe huurders en kopers een energielabel te overhandigen. Het aandeel woningen met een energielabel verschilt sterk per provincie. In Zeeland heeft slechts 3 procent van de woningen een label, tegen 25 procent in Groningen.Dit verschil wordt waarschijnlijk veroorzaakt doordat Zeeland, in tegenstelling tot Groningen, een relatief lage verhuismobiliteit heeft. Daardoor vallen er minder woningen onder de verplichting tot labeling. Verder heeft Zeeland relatief weinig huurwoningen. Vanaf 1 januari 2010 is een vernieuwd energielabel beschikbaar.

Zie MeerMetMinder voor uitgebreide informatie over energiebesparing in uw huis.

Deel dit artikel op:

Dit nieuwsbericht is ouder dan een jaar. Je kunt daarom niet meer reageren.