Wij vergelijken. Jij bespaart.
Ben Woldring
Vragen? Stuur ons een Whatsapp-bericht

Terug naar het nieuwsoverzicht

40.000 slimme gasmeters vervangen vanwege productiefout

door Jeanet Woldring

Gasmeter_Lyandis_Gyr_G4.jpgNetbeheerders zijn bezig ongeveer 40.000 slimme gasmeters van het merk Landis+Gyr te vervangen. Het gaat om een deel van de meters die zijn geplaatst in de periode juni-augustus 2016.

Schroefdraad

De gasmeters blijken niet aan de specificaties te voldoen. Het schroefdraad waarmee ze vastzitten, is te kort. Netbeheerders hebben meteen onderzoek laten doen door KIWA en daaruit is gebleken dat de meters veilig zijn en deugdelijk functioneren.

Aanvullend onderzoek

Uit aanvullend onderzoek blijkt volgens Holland Innovative echter dat nog niet zeker is of de betreffende meters de normale levensduur van minimaal 20 jaar mee kunnen. KIWA bevestigt dit. Netbeheerders vinden het belangrijk dat meters minimaal 20 jaar goed en veilig kunnen blijven functioneren en hebben daarom besloten de meters de komende tijd te vervangen. 

Veilig

De brancheorganisatie zegt dat consumenten zelf geen actie hoeven te ondernemen en dat de meters in de tussentijd veilig zijn. 

Tv-programma Kassa heeft twee deskundigen gesproken die de veiligheid van de zogeheten slimme meters van het merk Landis+Gyr in twijfel trekken. De netbeheerders laten in een bericht weten de suggestieve berichtgeving van Kassa te betreuren. 'Beide heren trekken vergaande conclusies zonder daadwerkelijk alle feiten te kennen of zonder zelf onderzoek te hebben uitgevoerd. De netbeheerders hebben dit wel.' 

Deel dit artikel op:

Jeanet Woldring

Algemeen directeur
Jeanet Woldring
Ik ben Jeanet, vanaf 2000 werkzaam als directeur voor Bencom, het bedrijf achter Gaslicht.com en Energiewereld.nl. In het Noord-Groningse Usquert is het allemaal begonnen met Bellen.com. Mijn passie is een bijdrage te leveren aan de beste vergelijkingssites op het gebied van telecom, internet, energie, hotelbranche en verzekeringen. Onafhankelijkheid, betrouwbaarheid en transparantie is mijn credo.
Dit nieuwsbericht is ouder dan een jaar. Je kunt daarom niet meer reageren.