Wij vergelijken. Jij bespaart.
Ben Woldring
Vragen? Stuur ons een Whatsapp-bericht

Terug naar het nieuwsoverzicht

ACM start onderzoek naar energieveilingen

door Jeanet Woldring

De Autoriteit Consument & Markt (ACM) is een onderzoek gestart naar energieveilingen. De toezichthouder heeft signalen gekregen dat deze veilingen niet goed verliepen. Daarom zijn onlangs invallen gedaan bij een aantal aanbieders van energieveilingen. Dat is bevestigd in het RTL Nieuws van donderdag 31 juli.

Consumenten die via een veiling zijn overgestapt naar een andere energieleverancier, zijn misschien extra voordeel mis gelopen. Daarom onderzoekt de toezichthouder of de energieveilingen wel bieden wat ze beloven en of de energiebedrijven wel eerlijk met elkaar concurreren.

Wat is een energieveiling?

Een aantal mensen schrijft zich in bij een organisatie die een veiling regelt. Energiebedrijven bieden met lage energieprijzen tegen elkaar op. Het energiebedrijf dat de beste aanbieding doet voor deze groep wint de veiling.

Energieveiling niet de laagste prijs

Wie zich heeft ingeschreven kan een energiecontract met het winnende energiebedrijf aangaan. Je kunt pas je definitieve keuze maken als het beste aanbod bekend is. Maar waarom zou je niet individueel overstappen via een vergelijker als Energiewereld.nl bijvoorbeeld?

Individueel overstappen veel voordeliger

De ervaring leert dat een aanbod via een veiling niet per definitie voor de laagste jaarkosten zorgt. Van de acht veilingen in maart/april 2014 kon geen één 1-jarig aanbod tippen aan het voordeligste energiecontract op Energiewereld.nl. Ze waren allemaal duurder!

Vergelijkingssite of energieveiling?

De vrije keuze op een vergelijkingssite, de mogelijkheid te kiezen voor prijs/kwaliteitverhouding en zelf het onderscheid kunnen maken tussen vast en variabel, groene of grijze stroom en gas, maakt het aantrekkelijker om via een vergelijkingssite over te stappen. Het beste is goed te kijken wat voor jou het meest aantrekkelijke aanbod is!

Deel dit artikel op:

Jeanet Woldring

Algemeen directeur
Jeanet Woldring
Ik ben Jeanet, vanaf 2000 werkzaam als directeur voor Bencom, het bedrijf achter Gaslicht.com en Energiewereld.nl. In het Noord-Groningse Usquert is het allemaal begonnen met Bellen.com. Mijn passie is een bijdrage te leveren aan de beste vergelijkingssites op het gebied van telecom, internet, energie, hotelbranche en verzekeringen. Onafhankelijkheid, betrouwbaarheid en transparantie is mijn credo.
Dit nieuwsbericht is ouder dan een jaar. Je kunt daarom niet meer reageren.