Wij vergelijken. Jij bespaart.
Ben Woldring
Vragen? Wij bellen je graag terug

Terug naar het nieuwsoverzicht

ACM: Steeds meer overstappers van energieleverancier

door Jeanet Woldring

Het afgelopen jaar zijn wéér meer consumenten overgestapt van energieleverancier, wel 1,3 miljoen huishoudens. Dat blijkt uit het nieuwe onderzoek van de Autoriteit, Consument & Markt (ACM). Steeds meer mensen zien in dat dit veel geld bespaart. Volgens de toezichthouder tot bijna 400 euro per jaar op de energierekening.

Besparing tot bijna 400 euro per jaar

Door regelmatig prijzen te vergelijken en over te stappen naar een goedkopere leverancier stimuleren we leveranciers om scherpe prijzen te bieden. Volgens de ACM kunnen consumenten tot bijna 400 euro per jaar op hun energierekening besparen. De hoogte van de besparing verschilt bijvoorbeeld per looptijd en vorm van het contract. Consumenten die nog nooit zijn overgestapt, kunnen over het algemeen het meeste besparen.

Energievergelijken steeds sneller en makkelijker

In de Energiemonitor 2018 staan nog meer opvallende positieve zaken. Bijvoorbeeld dat het percentage mensen dat denkt binnen een uur klaar te zijn met vergelijken en overstappen enorm is toegenomen. Consumenten vinden het ook steeds gemakkelijker om energieprijzen te vergelijken.

energiemonitor-2018.PNG
  
Tevreden over overstap

Van alle overstappers is 91% tevreden met de verwerking daarvan. Ook over de klachtenafhandeling en de facturering van de energieleverancier zijn consumenten tevreden. 

Steeds meer consumenten stappen vaker over

Steeds meer consumenten stappen over naar een andere energieleverancier. Van april 2017 tot en met maart 2018 waren dat 1,3 miljoen huishoudens. In de afgelopen drie jaar is de helft van de consumenten overgestapt van energieleverancier of contract: 42% is overgestapt van energieleverancier en 8% is van contract veranderd bij de huidige energieleverancier. In 2015 was 36% van de consumenten nog nooit overgestapt en in maart 2018 was dit gedaald naar 26%. De helft van de consumenten geeft aan het komende jaar (opnieuw) energieleveranciers te gaan vergelijken. Ruim een kwart van de consumenten verwacht in de komende drie jaar (opnieuw) over te stappen.

Vergelijk energieprijzen

Wil jij ook net als 1,3 miljoen andere huishoudens veel geld besparen op je energierekening? Begin dan nu met energie vergelijken en stap over.

ENERGIE VERGELIJKEN

Deel dit artikel op:

Jeanet Woldring

Algemeen directeur
Jeanet Woldring
Ik ben Jeanet, vanaf 2000 werkzaam als directeur voor Bencom, het bedrijf achter Gaslicht.com en Energiewereld.nl. In het Noord-Groningse Usquert is het allemaal begonnen met Bellen.com. Mijn passie is een bijdrage te leveren aan de beste vergelijkingssites op het gebied van telecom, internet, energie, hotelbranche en verzekeringen. Onafhankelijkheid, betrouwbaarheid en transparantie is mijn credo.
Dit nieuwsbericht is ouder dan een jaar. Je kunt daarom niet meer reageren.