Wij vergelijken. Jij bespaart.
Ben Woldring
Vragen? Wij zijn vandaag bereikbaar tot 22.00 uur

Terug naar het nieuwsoverzicht

Acties tegen hoge rekeningen Essent

1 reactie

Vele huishoudens door het hele land zijn de afgelopen weken geconfronteerd met een torenhoge naheffing van energiebedrijf Essent. De rekeningen komen voor veel mensen als een schok. In veel gevallen gaat het om een naheffing van honderden euro‘s. In Breda en Groningen hebben boze klanten actiegroepen opgericht tegen Essent.

Op de rekeningen is het gebruik van stroom, gas of stadsverwarming veel hoger dan in het jaar ervoor. Volgens Essent zijn geen fouten gemaakt, maar zijn de hogere bedragen gevolg van een nieuw administratief systeem, waardoor de jaarrekening een of twee wintermaanden extra omvat. Ook de warme zomer, waardoor mensen vaker hebben gedoucht en dus gas verbruikt, zou een rol spelen.

Bij de gebruikers hebben de hoge naheffingen geleid tot ongeloof en verontwaardiging. Een of twee extra maanden en een warme zomer verklaren het hoge verschil volgens hen niet. Veel van hen hadden verwacht dit jaar iets terug te krijgen. Volgens Essent zou dat bij een gelijk verbruik ook zo moeten zijn, door licht gedaalde tarieven.

De verontwaardiging heeft inmiddels geleid tot verschillende acties. Bewoners van een wijk in Breda hebben hun krachten gebundeld in de huurdersvereniging De Kastelen, waar intussen meer dan zestig klachten zijn binnengekomen. In Groningen is inmiddels een Stichting Gedupeerden Energiebedrijven opgericht die probeert slachtoffers van alle energiebedrijven te helpen. Tientallen mensen hebben al laten weten zich aan te willen sluiten.

Een woordvoerder van Essent zegt niet blij te zijn met deze initiatieven. Hij wijst op het bestaan van de Consumentenbond en stelt dat klachten het beste bij die organisatie gemeld kunnen worden, om een versnippering te voorkomen.

Deel dit artikel op:

Reacties (1)

Geplaatst door: wilhelmus ()

Leegstaand pand waar GEEN VERBRUIK IS VAN GAS OF STROOM 2604,02 cent nabetalen HOE IS DIT MOGELIJK ???? groet WILHELMUS .

Dit nieuwsbericht is ouder dan een jaar. Je kunt daarom niet meer reageren.