Vergelijk het volledige energieaanbod
Energie vergelijken

Agressieve benadering schrikt consument af

door Marlies Hazenberg Leestijd: 1 minuut


De Consumentenbond heeft een enquête gehouden waaruit blijkt dat er nog weinig vertrouwen bestaat in de liberalisering van de energiemarkt per 1 juli 2004.

Met name het agressief werven door groene stroom aanbieders schrikt de klanten af. De meeste ondervraagden verwachten dat dit per 1 juli alleen maar zal toenemen. De huidige manier van benaderen wordt vaak als agressief en oneerlijk ervaren en de vrees bestaat dat de kans op stroomstoringen in de toekomst zal toenemen.

De Consumentenbond vindt het een taak van de toezichthouder op de energiemarkt, de DTe, om de energiebedrijven in de gaten te houden. Het toepassen van oneerlijke en agressieve verkoopmethoden moet met sancties worden bestraft, meent de Consumentenbond. Zij roepen de energieleveranciers dan ook op om klanten zorgvuldiger te benaderen om de vrije energiemarkt een kans te geven.

Deel dit artikel op:
Geactualiseerd: maandag 26 april 2021

Marlies Hazenberg
Marlies Hazenberg Coördinator Customer Care

Ik ben Marlies, van begin 2017 tot november 2022 was ik werkzaam op de servicedesk van Gaslicht.com. Mensen helpen en adviseren bij het overstappen vond ik erg leuk. Wat is er nou fijner dan mensen te helpen met besparen?

Dit nieuwsbericht is ouder dan een jaar. Je kunt daarom niet meer reageren.

Laatste nieuws

Website van het Jaar

Vergelijk het volledige energieaanbod

Vergelijk objectief alle energieleveranciers. Bij ons stapt u gemakkelijk in drie stappen over. Overstappen via Gaslicht.com is altijd gratis. Vergelijk en stap over.