Wij vergelijken. Jij bespaart.
Ben Woldring
Vragen? Wij zijn vandaag bereikbaar tot 22.00 uur

Terug naar het nieuwsoverzicht

Almeers stadsdeel krijgt warmte uit houtsnippers

Alle bewoners van het toekomstige stadsdeel Almere Poort krijgen hun warmte uit de verbranding van houtsnippers. De gemeente Almere en energiebedrijf NUON hebben daarvoor donderdag een contract ondertekend.

Een biomassacentrale van 85 miljoen euro levert de duurzame warmte en milieuvriendelijke elektra aan de 9500 woningen in het nog te bouwen stadsdeel. Ook ongeveer 600.000 vierkante meter kantoorruimte en 420.000 vierkante meter bedrijventerrein in Almere Poort krijgen hun energie van de NUON-biomassacentrale. Afname van de houtsnipperwarmte (in totaal 27 megawatt) is voor iedereen verplicht. De bewoners betalen er niet meer voor dan anders.

Door deze maatregelen zal er in Almere Poort 90 procent minder uitstoot aan het broeikasgas CO2 zijn dan met traditionale energie, een besparing van jaarlijks 56 miljoen kilogram. Deze resultaten worden volgens een NUON-woordvoerder bereikt door jaarlijks 110.000 ton schone houtsnippers te verbranden. Die worden verzameld bij onderhoud van omliggende bossen.

Ook de plaatsing van maximaal 10.000 vierkante meter zonnepanelen op openbare gebouwen en kantoren draagt bij aan de milieuwinst. De bouw van Almere Poort begint naar verwachting in 2007.

Deel dit artikel op:

Dit nieuwsbericht is ouder dan een jaar. Je kunt daarom niet meer reageren.