Vergelijk het volledige energieaanbod
Energie vergelijken

Angst voor overstap energieleverancier onnodig

door Marlies Hazenberg Leestijd: 2 minuten

De vrees onder consumenten voor problemen bij het overstappen naar een andere energieleverancier is over het algemeen niet terecht. Dit blijkt uit grootschalig onderzoek naar de tevredenheid over de dienstverlening van 14 energieleveranciers dat onlangs is uitgevoerd door Vereniging Eigen Huis in samenwerking met Gaslicht.com.

Ervaringen overstappen
Zoals we in februari schreven blijkt uit dit onderzoek dat de ervaringen met zowel het overstappen als de kwaliteit van de dienstverlening over het algemeen goed zijn. Het grootste deel van de energieleveranciers krijgt een ruime voldoende van zijn klanten. Het meest te spreken zijn consumenten over de jaarlijkse afrekening, de online dienstverlening en de klantvriendelijkheid. De laagste rapportcijfers gaan naar de klachtenafhandeling van energiebedrijven. 

Verbetering dienstverlening
Vereniging Eigen Huis heeft de resultaten van het klanttevredenheidsonderzoek aan de onderzochte energiemaatschappijen gestuurd en waar nodig aangedrongen op verbetering van de dienstverlening. Acht van de veertien onderzochte energiebedrijven hebben in een reactie laten weten de kritiek- en verbeterpunten serieus te nemen. NLEnergie schrijft dat hun agressieve telefonische verkoop, de grootste bron van klachten, inmiddels is afgeschaft en dat zij werken aan een klachtenafhandeling binnen enkele werkdagen. Of dat leidt tot hogere rapportcijfers zal volgend jaar blijken uit het volgende klanttevredenheidsonderzoek.

Kwailteitsoordeel
Vereniging Eigen Huis wil op korte termijn ook het kwaliteitsoordeel van klanten  in de Energieprijzenvergelijker opnemen. Dit doet de vereniging in samenwerking met de onafhankelijke vergelijkingssite Gaslicht.com.

Deel dit artikel op:
Geactualiseerd: maandag 26 april 2021

Marlies Hazenberg
Marlies Hazenberg Coördinator Customer Care

Ik ben Marlies, van begin 2017 tot november 2022 was ik werkzaam op de servicedesk van Gaslicht.com. Mensen helpen en adviseren bij het overstappen vond ik erg leuk. Wat is er nou fijner dan mensen te helpen met besparen?

Dit nieuwsbericht is ouder dan een jaar. Je kunt daarom niet meer reageren.

Laatste nieuws

Website van het Jaar Shopping Awards

Vergelijk het volledige energieaanbod

Vergelijk objectief alle energieleveranciers. Bij ons stapt u gemakkelijk in drie stappen over. Overstappen via Gaslicht.com is altijd gratis. Vergelijk en stap over.