Wij vergelijken. Jij bespaart.
Ben Woldring
Vragen? Wij zijn vandaag bereikbaar tot 22.00 uur

Terug naar het nieuwsoverzicht

Bel-me-niet register vanaf 1 oktober

door Jeanet Woldring 34 reacties

Wordt u ook zo vaak telefonisch benaderd door een bedrijf dat u een aanbieding wil doen? En zit u niet op deze telefoontjes te wachten? Ze komen op ongelegen momenten, of u stoort zich aan het feit dat u zo vaak wordt gebeld. Via het speciale  bel-me-niet-register kunt u zich daartegen beschermen.

Bedrijven die ook na 1 oktober 2009 mensen blijven bellen met verkooppraatjes kunnen worden aangepakt als ze vooraf niet dit register hebben geraadpleegd. 

Dat is een van de afspraken waaronder staatssecretaris Frank Heemskerk zijn handtekening heeft gezet. Heemskerk heeft stichting Infofilter aangewezen als beheerder van het nu wettelijke bel-me-niet-register. Dit zou dubbel werk voorkomen. Mensen die zich al eerder inschreven, hoeven dat nu niet opnieuw te doen en Infofilter heeft al ervaring opgedaan op dit terrein.

Iedereen die zich op deze lijst laat zetten, mag niet meer ongevraagd worden gebeld met verkooppraatjes. Consumenten die zich aanmelden op www.bel-me-niet.nl en na 1 oktober toch nog telemarketeers aan de lijn krijgen, kunnen hun klacht neerleggen bij www.consuwijzer.nl.

Telemarketeers die consumenten bellen, moeten in elk gesprek wijzen op het register. De registratie geldt straks levenslang. Nu blijft een blokkade drie jaar lang geldig.

 

Deel dit artikel op:

Jeanet Woldring

Algemeen directeur
Jeanet Woldring
Ik ben Jeanet, vanaf 2000 werkzaam als directeur voor Bencom, het bedrijf achter Gaslicht.com en Energiewereld.nl. In het Noord-Groningse Usquert is het allemaal begonnen met Bellen.com. Mijn passie is een bijdrage te leveren aan de beste vergelijkingssites op het gebied van telecom, internet, energie, hotelbranche en verzekeringen. Onafhankelijkheid, betrouwbaarheid en transparantie is mijn credo.

Reacties (34)

Geplaatst door: eric luca ()

ik wil niet er gebeld word

Geplaatst door: roelieleutscher ()

probeer mij in te schrijven voor het bel mij niet register,maar de gebruikers naam wordt steeds geweigerd,wat ik ook verzin. Ik lees hier nog meer klachten,wat is dit voor nep iets 🙁

Geplaatst door: roelieleutscher ()

probeer mij in te schrijven voor het bel mij niet register,maar de gebruikers naam wordt steeds geweigerd,wat ik ook verzin. Ik lees hier nog meer klachten,wat is dit voor nep iets🙁

Geplaatst door: jm hoogervorst ()

B)

Geplaatst door: Denise ()

Ik wordt door callcenter van ECI ngebeld en niet eens voor mezelf maar voor ene mw Kraft. en dit is nu al de zoveelste keer en heb ook idd gezegt je schabt me maar gewoon tis goed met dat gekan niet. ik probeer me teregisteren, maar als dit ook al niet helpt:O schiet het lekker op met klachten versturen als er toch gebeld blijft worden. maar ik heet geen mevr Kraft en wil gewoon niet meer gestoord worden en al zeker niet als ik aan het werk ben. Kan niet vinden waar ik me moet registeren.

mvg 🙁🙁🙂

Geplaatst door: Denise ()

Ik wordt door callcenter van ECI ngebeld en niet eens voor mezelf maar voor ene mw Kraft. en dit is nu al de zoveelste keer en heb ook idd gezegt je schabt me maar gewoon tis goed met dat gekan niet. 🙁ik probeer me teregisteren, maar als dit ook al niet helpt:O schiet het lekker op met klachten versturen als er toch gebeld blijft worden. maar ik heet geen mevr Kraft en wil gewoon niet meer gestoord worden en al zeker niet als ik aan het werk ben. 🙁 Kan niet vinden waar ik me moet registeren.

mvg 🙂

Geplaatst door: Marianne ()

Fijn die Bonuskaarten van Appie. Wordt op die manier je prive-leges op straat gegooid. Blijkt AH niet zuinig mee om te gaan. Jammer, dan mijn bonuskaarten maar inleveren.

Geplaatst door: fvdijk ()

ik wil niet meer op mijn mobiel gebeld worden ik word er niet goed van 🙁

Geplaatst door: fvdijk ()

🙁ik wil niet meer op mijn mobiel gebeld worden ik word er niet goed van

Geplaatst door: oversluizen ()

:Owil niet meer op mijn mobieltje gebeld worden ,

door adviteerders en aankoop advertenties.

Met vriendelijke groeten ,Mevr .Oversluizen.


p/s moet ik mijn 06. nummer door geven?

Geplaatst door: hannie huys ()

essent blijft maar bellen op mijn mobiel
wil ik niet

Geplaatst door: H. Beltman ()

Ik wil niet meer gebeld worden door ongewenste organisaties en probeer mij af te melden via de procedure bel-me-niet.nl. Dat lukt niet, want ik krijg teruggemeld dat óf de gebruikersnaam al bestaat óf het e-mail adres. Dat laatste is so wie so onzin, want zoals een ieder heb ik een uniek e-mail adres.
Het kan toch niet zo zijn dat zelf het afmelden al wordt gemanipuleerd, zodat we nooit meer van ongevraagd bellen afkomen??
Ben benieuwd of er een antwoord komt op deze mail.

Geplaatst door: paula ()

ondanks dat ik mij op heb gegeven voor bel mij niet blijven ze mij bellen ,wat moet ik nu doen.

Geplaatst door: helma lickfeld ()

aiks wat een gedoe allemaal zeg!
Maak een ghostaccaunt aan dat kan je namelijk op je eigen accaunt doen!
dus een tweede email erbij om het zo maar te zeggen!

heel veel succes want het is een ellende hoor!!

veel liefs helma..
":O een vraagje ik heb een paar jaar geleden mij via de email opgeven voor de site niet bellen, maar mijn man heeft een of andere vragenlijst ingevuld en toen is het bellen weer begonnen.
nu wil ik mij via deze site "nietbellen register" weer opgeven maar mijn e-mail ardes is nog bekend en wordt niet geaccepteerd ... hoe doe ik dat nu??
en hoe kan ik ook mijn mob. telf. num. erbij zetten?? want nu kan ik alleen1x een nummmer opgeven.

vriendelijke gr. mirjam "

Geplaatst door: helma lickfeld ()

aiks wat een gedoe allemaal zeg!
Maak een ghostaccaunt aan dat kan je namelijk op je eigen accaunt doen!
dus een tweede email erbij om het zo maar te zeggen!

heel veel succes want het is een ellende hoor!!

veel liefs helma..
[quote]:O een vraagje ik heb een paar jaar geleden mij via de email opgeven voor de site niet bellen, maar mijn man heeft een of andere vragenlijst ingevuld en toen is het bellen weer begonnen.
nu wil ik mij via deze site "nietbellen register" weer opgeven maar mijn e-mail ardes is nog bekend en wordt niet geaccepteerd ... hoe doe ik dat nu??
en hoe kan ik ook mijn mob. telf. num. erbij zetten?? want nu kan ik alleen1x een nummmer opgeven.

vriendelijke gr. mirjam [/quote]

Geplaatst door: Bob ()

maar hoe kom je nu eigenlijk van die gasten af zo ben ik afgemeld en dan begint die ellende weer !!voor mij is er maar 1 ding die telemarketeers die moeten gewoon dood
ik begin ze nu spuugzat te worden
wat is nu het slimste om te doen zodat je niet meer lastig gevallen word ?

Geplaatst door: Reggie ()

Ik ben net gebeld door Veronica dat ik 2 kaartjes heb gewonnen en dat ik daarvoor een Veronica Magazine mag aansluiten voor €0,85 per/mnd. Ik zei van ik lees die nooit en waarom zou ik t nu wel doen? Die mw. ging maar door van, maar je kunt die 2 kaartjes gebruiken ook al heb je geen vriendin. Er zijn andere redenen dat ik niet wil en dat kan ik niet door de telefoon inspreken. Toen hield ze gelijk om. Is goed bedankt. Ik verbind je door met de ( Bel me niet register)

Geplaatst door: holst ()

Ik werd vanochtend ook weer gebeld door een callcenter van Veronica?
Ik begrijp dit niet, ik wordt gebeld zeg dat ik niet gebeld wil worden door vreemden en dan zeggen ze dat ik niet weet waarvoor ze bellen. Is de vraag kennelijk niet overgekomen. Ik wil dat ze mijn nummer uit het bestand halen, kunnen ze niet zegt ze en ik wordt doorverbonden met Bel-me-niet-register....25 ct per minuut. Je gelooft je oren toch niet, hebben ze een deal gesloten met het Bel-me-niet-register?
Als het nummer kan worden ingevoerd, kan dat er toch ook worden uitgehaald?
Het is maar wat je wilt, om over de rug van anderen rijk te worden, wat een walchelijke mentaliteit en die zich er voor laten lenen helemaal,

ik ga voortaan elk ongewenst telefoontje wegdrukken. Ik ben afgelopen dagen zeven keer gebeld door een onbekend nummer. Ik maar denken dat het thuis gebeld werd, als ik in het buitenland ben, kost me dat handen vol geld, het is werkelijk ergerlijk, of heeft mijn provider een deal gesloten?

Geplaatst door: nuchelmans ()

ik wil niet meer gebelt worden voor die onzin.
ik heb wel wat beters te doen dan naar die onzin te luisteren.
🙁

Geplaatst door: nuchelmans ()

🙁ik wil niet meer gebelt worden voor die onzin.
ik heb wel wat beters te doen dan naar die onzin te luisteren.

Geplaatst door: frank ()

vandaag voor de 5e keer geprobeerd na zo`n telefoontje in het bel me niet register te komen via het computermenu dat na het gesprek volgt. voor de 5e keer is dit dus mislukt. zodra ik mijn telefoonnummer heb ingetikt, wordt ieder ingetikt cijfer dubbel teruggelezen door de computerstem en worden de 2e 5 cijfers dus vergeten. Omdat ik zo nooit mij telefoonnummer kan intikken kan ik mij dus op die manier nooit registreren. de eerste keer dacht ik dat dit wel goed zou komen, maar nu ben ik er van overtuigd dat het gewoon expres zo gedaan is. mensen die geen internet hebben kunnen zich dus niet aanmelden voor het bel me niet register! nu zat ik gelukkig vlak bij een pc waardoor ik me nu alsnog online ga afmelden. zijn hier niet meer klachten over geweest?

Geplaatst door: sandra ()

ik wil niet meer gebelt worden ik vind niet leuk dan weet niet moet zeggen gr sandra breda

Geplaatst door: H. Bleijerveld ()

Hoe is het mogelijk dat mij e-mail en telefoon nummer al bij u bekend is.
Dat mijn telefoon geblokkeerd is wat mij niet bekend is??
en ondanks deze gegevens van u toch lastig gevallen word via dit nummer.

m.v.g. H.Bleijerveld

Geplaatst door: harry ()

waarom is het niet mogelijk om ook voor mobiel telefoon het bel me niet register te regelen
wie weet de oplossing

Geplaatst door: schenkel ()

[quote]ik wil niet meer gebeld worden met die geheimen nummers hoe kom ik daar vanaf [/quote]

Geplaatst door: schenkel ()

"ik wil niet meer gebeld worden met die geheimen nummers hoe kom ik daar vanaf "

Geplaatst door: Harry ()

Tip 1 zeg even momentje en leg de telefoon gewoon even weg, laat ze maar wachten.
Tip 2 stel de zelfde vragen terug: spreek ik met mevr. jansen? met wie spreek ik? etc.
Tip 3: wordt je hier voor betaald om mensen lastig te vallen, geef je baas even aan de lijn.


Geplaatst door: truus ()

ik wil niet meer gebeld door geheimen nummers meer ik woort er gek van 🙁

Geplaatst door: truus ()

🙁ik wil niet meer gebeld door geheimen nummers meer ik woort er gek van

Geplaatst door: jjongmans ()

Bel-me-niet-meer, zijn jullie doof?

Geplaatst door: alassani ()

ik word doodziek van die mensen die ongevraagd mensen bellen ze vallen je gewoon lastig en dat moet afgelopen zijn.

Geplaatst door: J.B.G.M Hemel ()

bel me niet meer

Geplaatst door: sylvia ()

ik wil niet meer gebeld worden met die geheimen nummers hoe kom ik daar vanaf

Geplaatst door: mirjam ()

:O een vraagje ik heb een paar jaar geleden mij via de email opgeven voor de site niet bellen, maar mijn man heeft een of andere vragenlijst ingevuld :?en toen is het bellen weer begonnen.
nu wil ik mij via deze site "nietbellen register" weer opgeven maar mijn e-mail ardes is nog bekend en wordt niet geaccepteerd ... hoe doe ik dat nu??
en hoe kan ik ook mijn mob. telf. num. erbij zetten?? want nu kan ik alleen1x een nummmer opgeven.:?

vriendelijke gr. mirjam

Dit nieuwsbericht is ouder dan een jaar. Je kunt daarom niet meer reageren.