Wij vergelijken. Jij bespaart.
Ben Woldring
Vragen? Wij zijn vandaag bereikbaar tot 22.00 uur

Terug naar het nieuwsoverzicht

Bellen.com viert tienjarig jubileum

11 reacties

Usquert (Gr.) vrijdag 24 oktober 2008 – Vandaag is het exact tien jaar geleden dat Ben Woldring als 13-jarige scholier van start ging met het onafhankelijk vergelijken van tarieven op internet. Daarmee viert zijn eerste site www.bellen.com dit gehele najaar dan ook haar tienjarig jubileum. De bezoekers profiteren mee door middel van een BelBewust kennis- en bespaarquiz, waarmee een groot aantal prijzen te winnen zijn. 

Het prille begin
In 1998 kreeg Ben Woldring een schoolopdracht met als doel het maken van een website. Ben besloot om er dan gelijk maar nuttige inhoud op te plaatsen door een overzicht te maken van verschillende tarieven voor vaste telefonie. Uiteindelijk werd dit Bellen.com, een site die toonaangevend is geworden op het gebied van mobiele en vaste telefonie vergelijkingen. 

Na een optreden van Ben in de uitzending van tv-programma Kassa, kwamen er al snel enkele duizenden bezoekers op de site. Ben Woldring: “Inmiddels hebben vele miljoenen Nederlanders gebruik gemaakt van onze vergelijkingen en ontvangen we dagelijks 25.000 tot 30.000 bezoekers op onze sites.” Het avontuur is niet alleen bij Bellen.com gebleven, inmiddels exploiteert zijn bedrijf een achttal succesvolle vergelijkingssites waaronder Internetten.nl, Digitelevisie.nl en Gaslicht.com.

10 jaar liberalisering
Ben Woldring: “In tien jaar tijd is er veel veranderd. Destijds kostte bellen naar Amerika ruim een gulden per minuut, tegenwoordig is dit mogelijk vanaf 1 cent. Mobiel bellen was een luxe en internetten was alleen mogelijk via een dure en langzame internetverbinding. Nu kost onbeperkt ADSL bij de goedkoopste aanbieder nog minder dan een tientje per maand en is er volop keuze voor de consument. Ook op het gebied van gas en licht is men niet meer afhankelijk van de regionale energieleverancier.”

Internet bubble
Eind jaren negentig was internet nog iets nieuws en schoten internetbedrijven als paddenstoelen uit de grond. Velen hebben de crisis als gevolg van de internethype niet overleefd, anderen zijn echter zeer succesvol, met sprekende namen als Startpagina.nl en Tweakers.net. Zo ook Bencom, het bedrijf dat voortkwam uit de site Bellen.com. In 1998 was het nog een project waar Ben na schooltijd mee bezig was. Anno 2008 werken er 15 mensen verdeeld over drie vestigingen elke dag hard aan het continue verbeteren van de acht verschillende vergelijkingssites. "De kracht van Bellen.com is dat wij altijd onafhankelijk zijn gebleven. Hierdoor weten onze bezoekers dat ze volledig kunnen vertrouwen op onze vergelijkingen", aldus Ben Woldring. Eind 2007 werd dit nog eens extra versterkt met de uitverkiezing van Bellen.com tot populairste telecom Website van het Jaar. Twee weken geleden kwam Bencom naar voren in de Deloitte Technology Fast 50 als één van de snelst groeiende Nederlandse technologiebedrijven. Verdere groei verwacht Woldring onder andere met uitbreidingen van de bestaande sites en de lancering van een geheel nieuwe vergelijkingstak die zeer binnenkort het levenslicht zal zien.

Lustrumacties
Vanaf vandaag zal Bellen.com haar tweede lustrum vieren met een BelBewustQuiz, waarmee bezoekers bewuster worden gemaakt van de enorme besparingen die mogelijk zijn op het gebied van telefonie. Verschillende sponsoren hebben daarbij een groot aantal cadeaus ter beschikking gesteld, variërend van laptops tot een jaar lang gratis bellen.

================================================
 
Over Bencom BV
Bencom BV, het bedrijf van internetondernemer Ben Woldring (23), is marktleider met haar onafhankelijke vergelijkings platform op het gebied van bellen, internetten, digitale tv en energie. Het in 1998 opgerichte bedrijf exploiteert een achttal succesvolle internetsites en is actief in Nederland en België. Bencom heeft zich tot doel gesteld om consumenten, instellingen en bedrijven inzicht te geven in verscheidene complexe markten door middel van het aanbieden van objectieve en actuele prijs- en productvergelijkingen. Bencom kwam in 2008 in de Deloitte Technology Fast 50 als één van de snelstgroeiende Nederlandse technologiebedrijven.

Voor meer informatie en foto’s kunt u kijken op https://www.bencom.nl/persfotos.asp?item=4,2

Deel dit artikel op:

Reacties (11)

Geplaatst door: maes Joseph ()

Vanharte gefilisiteerd met U tienjarig bestaan en kan alleen maar zeggen

doe zo voort en we komen erwel !moet U heerlijk bekennen dat ik al veel

geleerd heb sinds ik Uw sinds ik U mails regelmatig lees.

Beleefde Groeten vanuit Thailand.

Geplaatst door: arjan ()

van harte gefeliciteerd!
een simpel maar briljant idee, dat ook nog eens goed is uitgevoerd, dat zie je niet zo vaak meer in de hedendaagse consumentenmarkt...
ik hoop dat jullie zo nog jaren door kunnen gaan

Geplaatst door: Tijn Boissevain ()

Van harte gefeliciteerd! Internet en telefonie (concurrentie) zou niet hetzelfde zijn geweest zonder de concurrentie-prikkelende en daardoor prijsverlagende vergelijkingssites van Ben.
Ik wens je nog vele succesvolle jaren toe. Én... `ga vooral zo door`... zei eens iemand...

Geplaatst door: Harold ()

Van harte gefeliciteerd met dit behaalde jubileum.

Zoals bekend hebben al je websites vaak bijgedragen in een betere inzicht in kosten.

Veel succes met de verder ontwikkelingen en een goede toekomst toegewenst.

Met vriendelijke groet,

Harold Louwdijk

Geplaatst door: jos ()

Die Ben is goed bezig!


Ben.

Geplaatst door: Astrid Feenstra ()

Van harte en keep up going!

Geplaatst door: sjoerd ()

Gefeliciteerd!

Geplaatst door: Oscar Winz ()

Dat heeft mij veel geld bespaard, en de keuzes makkelijker gemaakt.

Thanks, keep doing the good work

Geplaatst door: berend ()

Gefeliciteerd met dit jubileum! Nog vele succesvolle jaren toegewenst!!

Geplaatst door: Hugo ()

Hoi Ben,

10 jaartjes ouder dan jou, maar heb je met alle verwondering en ook bewondering gevolgd zo door af en toe door de jaren heen. Ik weet nog dat ik moest lachen dat ik je zag bij Harry Mens. Ik vond het zo stoer...hoe je het allemaal voorelkaar hebt gekregen. Petje af, lef en ook gewoon doen natuurlijk.

GEFELICITEERD!!!! En alle succes met de verdere ontwikkelingen.

Geplaatst door: WILLEM ERKELENS ()

BEN GEFELICITEERD MET HET
10 JARIG BESTAAN VAN JE INTERNETSITE,EN NOG VELE GOEDE EN GOEDKOPE VOORLICHTINGS SITES
VERSCHIJNEND!
PROFICIAT VAN WILLEM ERKELENS
UIT HET GROENE DORP BOSKOOP

Dit nieuwsbericht is ouder dan een jaar. Je kunt daarom niet meer reageren.