Wij vergelijken. Jij bespaart.
Ben Woldring
Vragen? Wij zijn vandaag bereikbaar tot 22.00 uur

Terug naar het nieuwsoverzicht

Bellen naar 0900-klantenservicenummers goedkoper

door Els Werkman 1 reactie

De 0900-nummers voor klantenservice worden goedkoper. Minister Verhagen heeft bepaald dat de bedrijven achter die nummers geen extra tarief per minuut meer mogen rekenen. Consumenten betalen voortaan of even veel als voor een gesprek met een gewoon vast nummer, of een vast bedrag voor het hele gesprek.

Geen gratis wachttijd
De Tweede Kamer had de minister verzocht na te gaan of het mogelijk is de wachttijd bij telefonische klantenservice gratis te maken, maar daar voelt Verhagen niet voor. Voor een gratis wachttijd zijn volgens de minister investeringen nodig die toch weer aan de consument worden berekend. Wel wil Verhagen zorgen dat de duur van wachttijden verder wordt teruggedrongen.

Geen extra kosten meer per minuut 
Sinds april 2011 geldt een maximumtarief van 15 cent per minuut voor telefoonnummers van bedrijven waarmee de consument een contract heeft afgesloten, bijvoorbeeld een energieleverancier of telecomprovider. Voortaan mag geen enkel 0900-klantenservicenummer meer per minuut extra kosten in rekening brengen. 

"Ik kies voor deze maatregel die de kosten van bellen naar helpdesks voor de consumenten sterk verlaagt, goed uitvoerbaar en handhaafbaar is en bovendien snel kan worden ingevoerd, zodat de consument direct profiteert", aldus Verhagen.

Wanneer de nieuwe regels ingaan, is niet bekendgemaakt.

Zie ook: Mobiel naar 0900-nummers bellen

Deel dit artikel op:

Els Werkman

Sitemanager Telecom
Els Werkman
Ik ben Els. Sinds 2008 werk ik voor de Bencom Group. Mijn specialisme is telecommunicatie, vandaar dat je mijn naam ziet terugkomen bij artikelen over telecom gerelateerde zaken.

Reacties (1)

Geplaatst door: josuha ()

ma deze maatregel geld niet voor webwinkels
daar vrage ze soms ook absurde hoge prijzen
dus dat mag wel zo blijfe ??????

Dit nieuwsbericht is ouder dan een jaar. Je kunt daarom niet meer reageren.