Wij vergelijken. Jij bespaart.
Ben Woldring
Vragen? Wij zijn vandaag bereikbaar tot 22.00 uur

Terug naar het nieuwsoverzicht

'Beste acties veelal op vergelijkingssite'

door Jeanet Woldring

'Prijsvergelijkers zijn een belangrijk verkoopkanaal voor energieleveranciers. Een gevolg hiervan is dat de beste acties (hoogste kortingen) veelal op de prijsvergelijkers te vinden zijn'. Dat stelt de NMa in het onderzoeksrapport van prijsvergelijkers in de energiemarkt.

Handig hulpmiddel
De onderzoekers vinden dat prijsvergelijkers een handig hulpmiddel zijn om tarieven en voorwaarden van energieleveranciers te vergelijken.  'Dankzij de prijsvergelijkers hoeft een consument niet bij elke energieleverancier afzonderlijk tarieven en voorwaarden te raadplegen.

Bovendien bieden prijsvergelijkers een functionaliteit om het aanbod van energieleveranciers te filteren op aspecten zoals ‘prijs’, ‘looptijd’, ‘groen versus grijs’, etc. Tenslotte is de consument dankzij prijsvergelijkers niet enkel afhankelijk van de (wervings)informatie die door energieleveranciers wordt aangeboden, zo bevelen zij vergelijkingssites aan.

Beste acties
Veel leveranciers blijken speciale acties, zoals eenmalige kortingen voor nieuwe klanten, alleen op prijsvergelijkers aan te bieden, concludeert de toezichthouder naar aanleiding van het onderzoek dat dit voorjaar plaatsvond. Gekeken werd naar de kwaliteit van vergelijkingssites voor electriciteit en gas.

Gaslicht.com, Energiewereld.nl en Totaalwijzer.nl waren drie van de dertien onderzochte sites. Wij zijn een half jaar later eens nagegaan of de beste acties nog steeds op prijsvergelijkers te vinden zijn en kwamen tot een paar opmerkelijke resultaten.

TOP 5 
Energiedirect, Nuon, Greenchoice, E.ON, Oxxio, DONG, Eneco, Main Energie, Atoomstroom, Essent, NEM  

Deel dit artikel op:

Jeanet Woldring

Algemeen directeur
Jeanet Woldring
Ik ben Jeanet, vanaf 2000 werkzaam als directeur voor Bencom, het bedrijf achter Gaslicht.com en Energiewereld.nl. In het Noord-Groningse Usquert is het allemaal begonnen met Bellen.com. Mijn passie is een bijdrage te leveren aan de beste vergelijkingssites op het gebied van telecom, internet, energie, hotelbranche en verzekeringen. Onafhankelijkheid, betrouwbaarheid en transparantie is mijn credo.
Dit nieuwsbericht is ouder dan een jaar. Je kunt daarom niet meer reageren.