Wij vergelijken. Jij bespaart.
Ben Woldring
Vragen? Wij zijn vandaag bereikbaar tot 22.00 uur

Terug naar het nieuwsoverzicht

Bezuinigingen? Begin met overstappen!

door Els Werkman 5 reacties

Bezuinigingen, dat woord horen we momenteel elke dag. Met de Miljoenennota werd in ieder geval duidelijk dat iedereen moet meebetalen aan de crisis. Wilt u de kinderopvang, zorgtoeslag of andere bezuiniging eenvoudig terugverdienen? Stap over en krijg tot 250 euro op uw rekening terug!

Overstappen van energieleverancier blijft één van de makkelijkste en snelste manieren om te besparen op uw woonlasten. Het overstapproces wordt door de nieuwe leverancier geregeld. U komt geen dag zonder energie te zitten en bespaart ook nog eens gemiddeld zo'n 25 euro per maand.
 
Na uw overstap
Bent u al eens overgestapt via de vergelijker? De kans is groot dat u na een jaar weer het reguliere tarief van uw energieleverancier ontvangt. Door tijdig opnieuw te vergelijken en over te stappen, voorkomt u dat u weer in het hogere tarief valt.

Vragen?
Mocht u na uw overstap – of juist ervoor – nog vragen hebben, dan kunt u ons altijd bellen op 0342 -411 350. Stuurt u liever een e-mail, dan kan dat naar info@gaslicht.com. Gebruikt u Twitter? Dan zijn we ook te bereiken via @Gaslicht_com.

Deel dit artikel op:

Els Werkman

Sitemanager Telecom
Els Werkman
Ik ben Els. Sinds 2008 werk ik voor de Bencom Group. Mijn specialisme is telecommunicatie, vandaar dat je mijn naam ziet terugkomen bij artikelen over telecom gerelateerde zaken.

Reacties (5)

Geplaatst door: Esmee ()

Aan de redactie: dank voor uw antwoord.

Geplaatst door: Esmee ()

Ik zie dat mijn reactie aan M. van Grunsven niet is geplaatst. Daarom alsnog de kern ervan: M. van Grunsven:u heeft mijns inziens gelijk. De olieprijzen zijn sinds april sterk gedaald. Een daling van ongeveer 25 procent. Nu bumpt die op en neer tussen de 76 en 86 dollar per vat. Met de Griekenlandcrisis en de verwachting van Duitsland dat hun economie nog verder daalt, zullen de koersen op de Beurs niet erg gaan stijgen. Ik adviseer: overstappen? Nu ni e t d o e n! Wacht nog even, en hou op www.IEX.nl (de beursmonitor aanklikken) zelf de olieprijs een beetje in de gaten. Ik zou ook de nieuwe energietarieven voor volgend jaar afwachten. Die worden meestal in november/december bekend. De verwachting is dat ze echt lager zullen zijn dan wat we nu betalen. Er komen dan ook ongetwijfeld nieuwe, 1-jarige vaste prijs contracten met lagere tarieven.

En houdt u er gerust rekening mee, dat een energiebedrijf dat u nú probeert over te halen om nú over te stappen, dat doet omdat zij ook wel weten dat de energietarieven in januari waarschijnlijk lager zullen zijn, en datzij dan dus minder winst gaan maken.

P.s. Ik begrijp dan ook Gaslicht.com in dit geval niet, die de klanten voorhoudt dat nú overstappen voordelig zou zijn.

Een 1-jarig contract met vaste prijs dat nu afgesloten wordt, verandert inderdaad per 1 januari niet. Maar dat is deze keer niet in het voordeel van de klant.

Opmerking van de redactie op 14-10-2011
Wij kunnen evenmin in de toekomst kijken en pas achteraf kan vastgesteld worden of het verstandiger geweest zou zijn even te wachten met overstappen. Feit blijft echter dat jaarlijks overstappen het meeste voordeel oplevert i.v.m. de hoge actiekortingen en welkomstpremies die u ontvangt als u overstapt via een prijsvergelijker als Gaslicht.com. En wie overstapt naar een voordeliger contract en de tarieven voor een jaar vastzet, heeft in ieder geval zekerheid.
Geplaatst door: M. van Grunsven ()

Geachte heer/mevrouw;

Op 1 januari wijzigen de tarieven voor gas en stroom. Hoe kan ik nu verstandig overstappen als ik die nieuwe tarieven nog niet ken?

Met vriendelijke groet,

M.van Grunsven

Opmerking van de redactie op 14-10-2011
Niet alle tarieven van gas en stroom veranderen per 1 januari. als u nu voor een vaste prijs contract van 1 jaar kiest, wijzigt het leveringstarief niet gedurende de looptijd van het contract.
Geplaatst door: J.G.Pruntel ()

Geachte heer/mevrouw,

N.a.v. uw mailtje d.d. 3 oktober j.l. dat ik ruim een jaar geleden ben overgestapt naar een nieuwe energieleverancier (per 071210 van Greenchoice naar Nuon) adviseerde u mij om opnieuw via de energiewijzer te kijken of overstappen zinvol is. Op basis van de verbruiksgegevens van vorig jaar (nu heb ik nog geen jaarafrekening ontvangen) kwam Essent er als voordeligste uit. [Verbruik elektra hoog 2300 kWh en laag 2100 kWh en Gas 1900 m3]. Heb ik dit goed berekend? En zo ja, kan ik dan per 071211 overstappen of wordt dat dan per 010112? Graag uw advies op maat.

Alvast hartelijk dank!

Met vriendelijke groet,

J.G.Pruntel

Opmerking van de redactie op 14-10-2011
Geachte meneer Pruntel,

De overstapdatum is niet per definitie de startdatum van het contract. Uw leverancier kan u de begin- en einddata van het contract vertellen, wij enkel de datum waarop u de overstap hebt aangemeld.

Met vriendelijke groet,

Gaslicht.com
Geplaatst door: Bennie Mateman ()

Geachte gaslicht.comWij hebben stadsverwarming van de Nuon en ook electra van de Nuon.Ter eerste is mijn vraag of ik bij stadsverwarming kan overstappen op een andere leverancier (EON) Mocht ik alleen voor wat betreft electra mogen overstappen naar bijvoorbeeld de EON, hoeveel krijg ik dan op mijn rekening terug? Ik neem niet aan dat dat € 250,= is!

Vriendelijke groet,B.J. Mateman

Westervoort

Opmerking van de redactie op 12-10-2011
Geachte heer/mevrouw Mateman,

Het is helaas niet mogelijk om voor stadverwarming over te stappen op een andere energieleverancier. U kunt echter wel voor alleen stroom overstappen op een andere leverancier. Hierbij is het echter niet mogelijk om een aanbieding uit de Top 5 te kiezen: dit zijn pakketten die u enkel kunt afnemen als u de combinatie afneemt. We raden u aan hiervoor de stroomwijzer te gebruiken.

Mocht u hier nog vragen over hebben, dan kunt u ons bereiken op 0342 - 411 350.
Dit nieuwsbericht is ouder dan een jaar. Je kunt daarom niet meer reageren.