Wij vergelijken. Jij bespaart.
Ben Woldring
Vragen? Stuur ons een Whatsapp-bericht

Terug naar het nieuwsoverzicht

Bodem subsidiepot voor zonnepanelen bereikt

door Jeanet Woldring

Het subsidiebudget voor zonnepanelen voor particulieren is op. In 13 maanden tijd hebben meer dan 90.000 huishoudens een aanvraag voor de aanschaf van zonnepanelen ingediend. Dat heeft Agentschap NL, de organisatie die de subsidies toekent, vandaag bekend gemaakt.

Ruim 50 miljoen
Agentschap NL kon In 2012 en 2013 ruim 50 miljoen euro subsidie verlenen aan particulieren. Met de laatste binnengekomen aanvragen is die pot leeg. In 2012 werd er al voor ruim 21 miljoen euro aan subsidie verstrekt.  Inmiddels zijn er ook voor 2013 meer aanvragen binnengekomen dan er subsidie beschikbaar is.

 86.798 particulieren hebben inmiddels de subsidie ontvangen. De komende weken zullen de overige gedane aanvragen op volgorde van binnenkomst worden behandeld. Tussen de aanvragen die Agentschap NL heeft ontvangen op de dag dat het budget is opgegaan, zal door een notaris worden geloot. Binnen acht weken komt  hier voor de desbetreffende subsidieaanvragers  duidelijkheid over.

De subsidieregeling zonnepanelen zou oorspronkelijk tot eind dit jaar lopen. Navraag door Gaslicht.com wijst uit dat de regeling, zoals het er op dit moment uitziet, niet wordt verlengd. Er is volgens Agentschap NL momenteel geen sprake van een subsidiepot voor 2014. Een aanvraag indienen heeft daarom geen zin meer.

Maximaal 650 euro
De ruim 90.000 huishoudens kregen bij de aanschaf van zonnepanelen een tegemoetkoming van maximaal 650 euro. Dit is voldoende voor een vermogen van 3,5 kilowatt per installatie. Hiermee kan genoeg energie worden opgewekt voor een gemiddeld huishouden met een jaarverbruik van 3500 kWh per jaar. De aangeschafte zonnepanelen wekken in totaal 315 GWh duurzame stroom per jaar op.

Lente-akkoord
De regeling zonnepanelen voor particulieren ging op 2 juli 2012 van start. De regeling komt voort uit het lente-akkoord over de rijksbegroting voor 2013.

Deel dit artikel op:

Jeanet Woldring

Algemeen directeur
Jeanet Woldring
Ik ben Jeanet, vanaf 2000 werkzaam als directeur voor Bencom, het bedrijf achter Gaslicht.com en Energiewereld.nl. In het Noord-Groningse Usquert is het allemaal begonnen met Bellen.com. Mijn passie is een bijdrage te leveren aan de beste vergelijkingssites op het gebied van telecom, internet, energie, hotelbranche en verzekeringen. Onafhankelijkheid, betrouwbaarheid en transparantie is mijn credo.
Dit nieuwsbericht is ouder dan een jaar. Je kunt daarom niet meer reageren.