Wij vergelijken. Jij bespaart.
Ben Woldring
Vragen? Wij zijn vandaag bereikbaar tot 22.00 uur

Terug naar het nieuwsoverzicht

Boete van bijna 4 ton door NLEnergie geheim gehouden

door Els Werkman 1 reactie

De Nederlandse Energie Maatschappij heeft een boete gehad van 395 duizend euro medio vorig jaar. Deze boete is opgelegd door de Onafhankelijke Post en Telecommunicatie Autoriteit (OPTA) voor hun telemarketing. NLEnergie verhinderde via de rechter dat dit naar buiten kwam.

Onlangs kwamen echter ook andere energiebedrijven in het nieuws vanwege boetes voor telemarketing. Zo kreeg Nuon eerder deze maand een boete van 70 duizend euro en E.ON eentje van 175 duizend euro. Ook Greenchoice en Energiedirect.nl kregen in de afgelopen maanden boetes van respectievelijk 2 miljoen en 1 miljoen euro.

Deze regen aan boetes voor telemarketing en colportagepraktijken maakte dat NLEnergie besloot ook naar buiten te treden met hun boete. De reden van de boete licht woordvoerder Harriët Garvelink van de OPTA toe. Kortgezegd moet er aan de gebelde persoon gevraagd  worden of er in de toekomst nogmaals gebeld mag worden. Indien deze ontkennend antwoordt, mag hij niet meer gebeld worden. NLEnergie bleef in gebreke door deze vraag niet te stellen en niet naar het antwoord te handelen.

NLEnergie is in beroep gegaan tegen de uitspraak. De boete is buitenproportioneel in de ogen van het bedrijf. Tevens waren zij al gestopt met telemarketing op het moment dat de boete werd opgelegd. Wat hier de uitkomst van is, is nog niet bekend. 

Deel dit artikel op:

Els Werkman

Sitemanager Telecom
Els Werkman
Ik ben Els. Sinds 2008 werk ik voor de Bencom Group. Mijn specialisme is telecommunicatie, vandaar dat je mijn naam ziet terugkomen bij artikelen over telecom gerelateerde zaken.

Reacties (1)

Geplaatst door: Lommers ()

En dat geld halen ze terug bij de klanten!
Stelletje mafkezen met hun belachelijk hoge eind afrekening die nergens op slaat!!
Ik ga meteen overstappen heb dit bij mijn vorige leveranciers nog nooit meegemaakt!

Dit nieuwsbericht is ouder dan een jaar. Je kunt daarom niet meer reageren.