Wij vergelijken. Jij bespaart.
Ben Woldring
Vragen? Stuur ons een Whatsapp-bericht

Terug naar het nieuwsoverzicht

Brinkhorst behoudt vertrouwen in opening energiemarkt


Minister Brinkhorst vertrouwt nog steeds op een succesvolle opening van de energiemarkt op 1 juli 2004. Dit blijkt uit zijn reactie op vragen vanuit de Tweede Kamer.

SP-kamerlid Ada Gerkens schreef de minister een brief met daarin enkele vragen n.a.v. het bericht dat duizenden klanten van Nuon een te hoge voorschotnota hadden ontvangen. Zo wou ze o.a. weten of de energiebedrijven de zaken administratief wel goed op orde zullen hebben voor de liberalisering. De minister heeft beloofd ervoor te zorgen dat per 1 maart alle administratieve problemen van energiebedrijven opgelost zijn.

In zijn reactie legt de minister nogmaals uit dat Nuon zijn fout ruiterlijk heeft toegegeven, en dit ook netjes naar de klant heeft gecommuniceerd. Tevens heeft het bedrijf haar klanten de mogelijkheid geboden om de fout terug te draaien. De te hoge voorschotnota’s kwamen voort uit een fout in een nieuw systeem wat automatisch nieuwe termijnbedragen berekend. Dit nieuwe systeem is één van de maatregelen die moeten leiden tot een verbetering in administratieve processen van het bedrijf.

De minister is van mening dat de nieuwe administratiesystemen fouten eerder moeten kunnen ontdekken en benoemen. Hierdoor zal de communicatie van de energieleverancier richting de klant ook verbeteren.

Deel dit artikel op:

Dit nieuwsbericht is ouder dan een jaar. Je kunt daarom niet meer reageren.