Vergelijk het volledige energieaanbod
Energie vergelijken

Brinkhorst kwaad op energiebedrijven

door Marlies Hazenberg Leestijd: 2 minuten

Minister Brinkhorst van Economische Zaken is woedend omdat energiebedrijven kleinverbruikers op slinkse wijze aan zich proberen te binden, als de markt voor hen op 1 juli vrij wordt.

Hij gaat daarom snel een maas in de nieuwe wet dichten, zei hij woensdag in de Tweede Kamer.
Het is de bedoeling van de nieuwe wet dat de consument kan kiezen uit meerdere leveranciers. Energiebedrijven, die door de D66-bewindsman niet met name werden genoemd, proberen met een nieuwe bepaling in het contract te voorkomen dat hun klanten kunnen weglopen naar een concurrent.

Nu hebben de meeste consumenten een contract met het energiebedrijf voor onbepaalde duur en een korte opzegtermijn. Brinkhorst heeft vernomen dat deze klanten een brief kunnen verwachten. Als ze niet voor een bepaalde datum, bijvoorbeeld binnen een maand, voor een andere leverancier kiezen zitten zij stilzwijgend nog een jaar vast aan hun oude leverancier.
 
Brinkhorst wil dat de consument de tijd krijgt zich te verdiepen in prijzen en leveringsvoorwaarden en niet voor het blok wordt gezet. "Ik vind deze gang van zaken onacceptabel in een markt die net opengaat." De D66-bewindsman wil voorkomen dat klanten stilzwijgend instemmen met een contract, omdat ze toevallig een brief niet goed hebben gelezen.

Zie ook: Essent wil kleinverbruikers 1 jaar vastleggen

bron: ANP

Deel dit artikel op:
Geactualiseerd: woensdag 28 april 2021

Marlies Hazenberg
Marlies Hazenberg Coördinator Customer Care

Ik ben Marlies, van begin 2017 tot november 2022 was ik werkzaam op de servicedesk van Gaslicht.com. Mensen helpen en adviseren bij het overstappen vond ik erg leuk. Wat is er nou fijner dan mensen te helpen met besparen?

Dit nieuwsbericht is ouder dan een jaar. Je kunt daarom niet meer reageren.

Laatste nieuws

Website van het Jaar Shopping Awards

Vergelijk het volledige energieaanbod

Vergelijk objectief alle energieleveranciers. Bij ons stapt u gemakkelijk in drie stappen over. Overstappen via Gaslicht.com is altijd gratis. Vergelijk en stap over.