Vergelijk het volledige energieaanbod
Energie vergelijken

Brinkhorst mag verder met windenergie

door Marlies Hazenberg Leestijd: 1 minuut

Minister Brinkhorst mag doorgaan met zijn plannen voor de aanleg van windenergieparken voor de kust. De Tweede Kamer steunt die plannen.

Het kabinet heeft bijna vijfhonderd miljoen euro uitgetrokken voor de aanleg van twee windmolenparken in de Noordzee. Die parken worden ter hoogte van Egmond aan Zee en IJmuiden aangelegd.

Over het rendement van windenergie zijn de meningen van deskundigen erg verdeeld. Volgens het Centraal Planbureau wordt deze vorm van duurzame energiewinning op zijn vroegst over een jaar of 25 rendabel. Het onderzoeksinstituut Ecofys concludeerde echter dat windenergie over vijftien jaar kostendekkend kan zijn. Ecofys rekent voor de komende jaren met een structureel hogere olieprijs, waardoor het alternatief in de vorm van energie uit windmolens eerder aantrekkelijk is.

De VVD wil de extra vijfhonderd miljoen euro beslist niet voor windenergie gebruiken. De liberalen zien veel meer mogelijkheden in het bouwen van kerncentrales.

Deel dit artikel op:
Geactualiseerd: woensdag 28 april 2021

Marlies Hazenberg
Marlies Hazenberg Coördinator Customer Care

Ik ben Marlies, van begin 2017 tot november 2022 was ik werkzaam op de servicedesk van Gaslicht.com. Mensen helpen en adviseren bij het overstappen vond ik erg leuk. Wat is er nou fijner dan mensen te helpen met besparen?

Dit nieuwsbericht is ouder dan een jaar. Je kunt daarom niet meer reageren.

Laatste nieuws

Website van het Jaar Shopping Awards

Vergelijk het volledige energieaanbod

Vergelijk objectief alle energieleveranciers. Bij ons stapt u gemakkelijk in drie stappen over. Overstappen via Gaslicht.com is altijd gratis. Vergelijk en stap over.