Wij vergelijken. Jij bespaart.
Ben Woldring
Vragen? Wij zijn vandaag bereikbaar tot 22.00 uur

Terug naar het nieuwsoverzicht

Campagne Atoomstroom stopgezet na ramp Japan

door Els Werkman

Energiebedrijf Atoomstroom stopt voor onbepaalde tijd de campagne voor kernenergie. Op de website houdt Atoomstroom een pagina bij waarop de ontwikkelingen in Japan te volgen zijn. ‘De gebeurtenissen bij de reactoren in Japan hebben natuurlijk een negatieve invloed op het imago van kernenergie’, meent Atoomstroom.

Campagne stopgezet
Omdat Atoomstroom het voor nu ongepast vindt om te lobbyen voor kernenergie, is de Google Adwords campagne stopgezet. Toch probeert de energieleverancier het negatieve nieuws toe te lichten. Er is namelijk geen kans op een tweede Chernobyl.

Atoomstroom en Japan
Zo luidt de toelichting op de website van Atoomstroom: ‘De Fukushima centrales zijn veel robuuster ontworpen dan de Russische reactoren in Chernobyl, en hebben een soort betonnen opvangbak voor de gesmolten kern, waardoor er in een 'worst case' scenario geen grote hoeveelheden schadelijke stoffen in het milieu hoeven te komen.’

Standpunt onveranderd
De keuze om de campagne stop te zetten, zegt niets over een veranderd standpunt van Atoomstroom. "Ik ben nog steeds erg te spreken over kernenergie”, aldus directeur Sjef Peeraer. “In kolenmijnen komen jaarlijks mensen om en bij de constructie van waterkrachtcentrales gaat er ook weleens wat mis. Kernenergie is veel veiliger.”

Kernenergiedebat laait op
De problemen die in een aantal kerncentrales in Japan zijn ontstaan ten gevolge van de zeer zware aardbeving doen ook de discussie over kernenergie elders in de wereld weer opleven. Ike Teuling van Greenpeace en Sjef Peeraer, directeur van energieleverancier Atoomstroom discussieerden er vanochtend over in het Radio 1 Journaal.

Meer info en online aanmelden: Atoomstroom Vast

Zie ook: Ervaringen Japan wegen mee bij vergunningseisen kerncentrale (Rijksoverheid)

Deel dit artikel op:

Els Werkman

Sitemanager Telecom
Els Werkman
Ik ben Els. Sinds 2008 werk ik voor de Bencom Group. Mijn specialisme is telecommunicatie, vandaar dat je mijn naam ziet terugkomen bij artikelen over telecom gerelateerde zaken.
Dit nieuwsbericht is ouder dan een jaar. Je kunt daarom niet meer reageren.