Wij vergelijken. Jij bespaart.
Ben Woldring
Vragen? Stuur ons een Whatsapp-bericht

Terug naar het nieuwsoverzicht

Campagne voor vrije energiekeuze

Gisteren, 17 november 2003, is de campagne vrije energiekeus van het Ministerie van Economische Zaken van start gegaan. 

Via tal van radiozenders kan men horen wat de vrije keuze van energieleverancier per 1 juli 2004 betekent. Vanwege de opzegtermijn in energiecontracten (gas èn stroom) is dat nu al actueel. Ondernemersorganisaties hebben er ook op aangedrongen, juist om te voorkomen dat de kleine zakelijke klant straks voor voldongen feiten komt te staan, al ruim een half jaar vóór de feitelijke marktopening met voorlichtingsactiviteiten te beginnen.  
 
Naast de radiospotjes, die een periode van twee weken frequent zullen worden uitgezonden, bestaat de start van de campagne ook uit het openstellen van een speciale website met praktische wetenswaardigheden over de energieliberalisering: www.kiesenergie.nl. Op deze website is informatie over de vrije energiekeus per 1 juli volgend jaar te vinden voor zowel de zakelijke klant als de consument. Prijsvergelijkingen vindt u er niet, maar er wordt wel verwezen naar websites (w.o. Gaslicht.com) die prijzen en condities van energieleveranciers vergelijken en waar men  vervolgens desgewenst kan wisselen van leverancier!  
 
De campagne zal de eerste helft van 2004 worden vervolgd met onder meer nieuwe radiospots, tv-spots voor het midden- en kleinbedrijf, tv-spots gericht op de consument en een huis-aan-huis informatiekrant. De Tweede Kamer heeft er bij minister Brinkhorst van Economische Zaken op aangedrongen zorg te dragen voor een goede en tijdige informatiecampagne gericht op de kleine ondernemer en de consument. Een klankbordgroep, waarvan vertegenwoordigers van energiebedrijven, ondernemersorganisaties en de consumentenbond deel uitmaken, heeft de opzet van de campagne begeleid.

Deel dit artikel op:

Dit nieuwsbericht is ouder dan een jaar. Je kunt daarom niet meer reageren.