Wij vergelijken. Jij bespaart.
Ben Woldring
Vragen? Stuur ons een Whatsapp-bericht

Terug naar het nieuwsoverzicht

Centrica zet Oxxio te koop

Het Britse energieconcern Centrica wil zijn Nederlandse prijsvechter Oxxio verkopen. Dat is gisteren bekend geworden bij de presentatie van de halfjaarcijfers. Volgens Oxxio heeft deze voorgenomen verkoop geen gevolgen voor klanten. Zij blijven verzekerd van de levering van groene stroom en gas tegen een scherp tarief.

Centrica kocht de Nederlandse energieleverancier in 2005 voor 137 miljoen euro. Na de overname van onder meer Durion doopte het voormalige Energiebedrijf.com zich om tot Oxxio. De prijsvechter is na Essent, Nuon en Eneco de nummer vier op de Nederlandse markt met 800.000 aansluitingen voor gas, stroom of gas en stroom.
 
Volgens een woordvoerder van Oxxio wil Centrica zich terugtrekken uit Europa omdat het daar geen leidende rol meer kan spelen. De trage vorderingen van de Europese liberalisatie worden ondermeer als reden aangevoerd.

Centrica trok zich al terug uit België en zet ook de Spaanse dochteronderneming Centrica Energia in de etalage.  Het bedrijf wil zich geheel richten op de Britse thuismarkt en Noord-Amerika. Als mogelijke gegadigden voor Oxxio worden het Duitse energiebedrijf EON en het Belgische Electrabel genoemd.

Nu Oxxio voor een gemiddeld huishouden de laagste energietarieven heeft  -met een nummer 1 positie in de TOP 5- lijkt het erop dat de prijsvechter er een flink aantal klanten bij krijgt. Dankzij een exclusieve actie stijgt het aantal overstappers via Gaslicht.com en Energiewereld.nl explosief. 

Klik hier voor meer informatie en overstappen naar Oxxio 

Deel dit artikel op:

Dit nieuwsbericht is ouder dan een jaar. Je kunt daarom niet meer reageren.