Wij vergelijken. Jij bespaart.
Ben Woldring
Vragen? Stuur ons een Whatsapp-bericht

Terug naar het nieuwsoverzicht

Consumenten tevreden over de overstap energieleverancier

Steeds meer consumenten hebben vertrouwen in de energiemarkt. Dat komt onder meer tot uiting in de tevredenheid over de verwerking van een overstap. Slechts negen procent van de overstappers was hier ontevreden over. Dit blijkt uit een rapport van de Autoriteit Consument Markt over het tweede halfjaar van 2012. Ook uit de beoordelingen op Gaslicht.com blijkt dat het merendeel zeer tevreden is over het overstapproces.

Tevredenheid en vertrouwen

Bijna de helft van de consumenten had in 2010 vertrouwen in de energiemarkt. Dit percentage is in twee jaar tijd gestegen naar 65 procent. Dit vertrouwen blijkt ook uit het feit dat ruim een derde van de consumenten van plan is om binnen nu en twee jaar over te stappen.

Nog nooit zoveel overstappers

Sinds de opening van de energiemarkt in 2004 zijn nog nooit zoveel consumenten overgestapt als in 2012. De overstap naar een andere energieleverancier is een aantal consumenten zo goed bevallen dat ruim een derde zegt al twee keer te zijn geswitcht sinds 2004. Een op de tien is zelfs al drie keer veranderd.

Betrouwbare beoordelingen

De tevredenheid van overstappers kan worden bevestigd door Gaslicht.com. Op onze vergelijkingssite vindt u beoordelingen van consumenten die daadwerkelijk zijn overgestapt via Gaslicht.com. Deze gecontroleerde -vaak hoge- cijfers tonen aan dat het overstapproces doorgaans bijzonder goed verloopt.

Persbericht en rapport op de website van ACM

Deel dit artikel op:

Dit nieuwsbericht is ouder dan een jaar. Je kunt daarom niet meer reageren.