Wij vergelijken. Jij bespaart.
Ben Woldring
Vragen? Stuur ons een Whatsapp-bericht

Terug naar het nieuwsoverzicht

Consumentenbond beducht voor liberaliseringschaos

Voordat de politici een beslissing nemen in de tweede kamer (eind mei 2003) waarschuwt de consumentenbond voor een rampenscenario voor de energieconsument als gevolg van de liberalisering van de energiemarkt. De wet moet drastisch anders, aldus de Consumentenbond.

 Vanaf 1 januari 2004 mogen 7 miljoen huishoudens hun eigen leverancier kiezen. Energiebedrijven en de Energieraad hebben eerder hun twijfels geuit over de vrijmaking. De consumentenbond sluit zich bij de rijen aan.

De bond eist aanpassing van de wet op tien punten ten gunste van de consument. Pijnpunten zijn o.a. gevaar bij faillissement van hun leverancier, consumenten weten vaak niet dat een contract persoonsgebonden is en kunnen mogelijk dubbele contracten tekenen en dus dubbele rekeningen krijgen, veel energiebedrijven hebben geen leveringsvergunning en moet heldere informatie komen over prijs en kwaliteit van de producten.

De commissie Van Rooy zet de risico's voor de consument bij de liberalisering op een rij.  Tot de tijd dat het rapport van die commissie uitkomt moet de overheid in ieder geval toezien op naleving van de huidige wetgeving, vindt de bond.

Bron ANP 21-5-03

Deel dit artikel op:

Dit nieuwsbericht is ouder dan een jaar. Je kunt daarom niet meer reageren.