Wij vergelijken. Jij bespaart.
Ben Woldring
Vragen? Wij zijn vandaag bereikbaar tot 22.00 uur

Terug naar het nieuwsoverzicht

Consuwijzer: niets doen kost je poen

door Jeanet Woldring

‘Niets doen kost je poen’. Zo luidt de campagne over vergelijken van Consuwijzer. De campagne is bedoeld om consumenten bewust te maken dat vergelijken loont! Mensen worden opgeroepen hun contracten onder de loep te nemen. Wij onderschrijven de oproep en adviseren u jaarlijks de energievergelijker te raadplegen. 

Consumenten kiezen steeds vaker voor een goedkoper contract. ACM meldt dat het aantal overstappers van energiecontract in een jaar tijd van 11 procent naar circa 13,5 procent is gestegen. Dit toont net als vorig jaar opnieuw een stijging in het aantal consumenten dat zich realiseert dat energie vergelijken loont. Maar het betekent ook dat het merendeel niet overstapt en onnodig lang aan een contract vast blijft zitten. Daarom roept Consuwijzer consumenten nu op te vergelijken!

Overstappen met paar muisklikken geregeld
Ben Woldring, eigenaar van Energiewereld.nl, beaamt dat op het gebied van energie flink kan worden bezuinigd. Een gemiddeld huishouden van vier personen is bij de goedkoopste energieleverancier 2400 euro per jaar kwijt. Dat is 346 euro voordeliger dan de gemiddelde prijs bij de 'grote drie', Nuon, Essent en Eneco. „Met een paar muisklikken heb je toch snel geld verdiend”, aldus Woldring.

Stilzwijgend verlengen kost geld
Als u niets doet, lopen contracten vaak stilzwijgend door. En dat kan u geld gaan kosten. U betaalt dan vrijwel altijd het hoogste tarief. Een overstap kan dit eenvoudig voorkomen. Nooit gewisseld van energiebedrijf? Dan is overstappen helemaal de moeite waard. De besparingsmogelijkheden zijn dan het grootst. U kunt op dit moment gemakkelijk 400 euro besparen als u nog nooit eerder bent overgestapt.

Honderden euro's goedkoper
Tevredenheid over de huidige leverancier, angst voor administratieve rompslomp en opzien tegen het overstapproces zijn de meeste gehoorde argumenten om toch liever bij de vertrouwde leverancier te blijven. ACM stelt dat het verschil tussen het goedkoopste en het duurste energiecontract op dit moment 450 euro is. Nagaan of u wel het voordeligste aanbod heeft kan dus zomaar honderden euro’s per jaar schelen.

Ieder jaar opnieuw vergelijken
De consumenten die wel overstappen doen er verstandig aan ieder jaar weer opnieuw te bekijken wat op dat moment het beste aanbod is. Op die manier kunt u ieder jaar opnieuw besparen en gebruik maken van het voordeligste aanbod in de markt. De ervaringen van overstappers die bij zowel Consuwijzer als Energiewereld.nl binnenkomen zijn bovenal positief. Overstappen van energie verloopt vrijwel altijd vlekkeloos.

Energievergelijker
Overstappen loont! Wij raden u net als Consuwijzer aan uw huidige contract goed onder de loep te nemen. Via de Energievergelijker op Energiewereld.nl kunt u eenvoudig nagaan wat voor u het voordeligste energie aanbod is. Overstappen is met een paar muisklikken geregeld!

Deel dit artikel op:

Jeanet Woldring

Algemeen directeur
Jeanet Woldring
Ik ben Jeanet, vanaf 2000 werkzaam als directeur voor Bencom, het bedrijf achter Gaslicht.com en Energiewereld.nl. In het Noord-Groningse Usquert is het allemaal begonnen met Bellen.com. Mijn passie is een bijdrage te leveren aan de beste vergelijkingssites op het gebied van telecom, internet, energie, hotelbranche en verzekeringen. Onafhankelijkheid, betrouwbaarheid en transparantie is mijn credo.
Dit nieuwsbericht is ouder dan een jaar. Je kunt daarom niet meer reageren.