Wij vergelijken. Jij bespaart.
Ben Woldring
Vragen? Wij zijn vandaag bereikbaar tot 22.00 uur

Terug naar het nieuwsoverzicht

ConsuWijzer: 'prijsvergelijkers zijn juist erg handig'

door Jeanet Woldring

'Moet ik mij zorgen maken nu ik ben overgestapt naar een ander energiebedrijf via een prijsvergelijker?' Deze vraag wordt gesteld naar aanleiding van een bericht vorige week dat vergelijkingssites niet te vertrouwen zijn. ConsuWijzer, het adviesorgaan van de overheid, geeft hierop onderstaand antwoord.

'Nee, je hoeft je zeker geen zorgen te maken. De Nederlandse Mededingingsautoriteit heeft vorige week onderzoek naar de kwaliteit van prijsvergelijkers voor energie gepubliceerd. Daaruit blijkt dat bijna alle prijsvergelijkende websites een betrouwbaar en vooral nuttig middel zijn om prijzen voor energie te vergelijken. De media hebben met name een onderliggende conclusie van dat onderzoek uitgelicht. Namelijk dat twee websites niet duidelijk zijn over het feit dat ze een wervingskanaal zijn voor een beperkt aantal aanbieders. Sommige media hebben zelfs onjuiste informatie naar buiten gebracht. Bijvoorbeeld dat je uiteindelijk via een prijsvergelijker niet krijgt waarvoor je gekozen hebt.

Onterecht is nu de indruk ontstaan dat alle prijsvergelijkers onbetrouwbaar zijn. Dat is erg jammer, want prijsvergelijkers zijn juist erg handig om de prijzen van verschillende aanbieders te vergelijken.

Maak dus gerust gebruik van een prijsvergelijker voor energie om een keuze te maken voor een andere energieleverancier. Juist nu kan het ook een goed moment zijn om te bekijken of je kunt besparen op de energierekening door over te stappen naar een andere leverancier. Verschillende energieleveranciers hebben aangekondigd dat de tarieven per 1 juli van dit jaar gestegen zijn. Toch zijn er nog grote prijsverschillen tussen energieleveranciers. En prijsvergelijkers zijn een middel om die verschillen te ontdekken.

Tip
Bezoek een aantal prijsvergelijkers voor u een keuze maakt. Niet alle prijsvergelijkers hebben namelijk dezelfde aanbiedingen op hun site staan.

Bekijk welke prijsvergelijkers als voldoende of goed zijn beoordeeld'

Deel dit artikel op:

Jeanet Woldring

Algemeen directeur
Jeanet Woldring
Ik ben Jeanet, vanaf 2000 werkzaam als directeur voor Bencom, het bedrijf achter Gaslicht.com en Energiewereld.nl. In het Noord-Groningse Usquert is het allemaal begonnen met Bellen.com. Mijn passie is een bijdrage te leveren aan de beste vergelijkingssites op het gebied van telecom, internet, energie, hotelbranche en verzekeringen. Onafhankelijkheid, betrouwbaarheid en transparantie is mijn credo.
Dit nieuwsbericht is ouder dan een jaar. Je kunt daarom niet meer reageren.