Wij vergelijken. Jij bespaart.
Ben Woldring
Vragen? Wij zijn vandaag bereikbaar tot 22.00 uur

Terug naar het nieuwsoverzicht

Dalende energieprijzen: het juiste overstapmoment

door Maartje Sebek

Ben je op zoek naar een nieuw energiecontract? Dan is dit het moment om over te stappen en je tarieven vast te zetten voor een jaar. De besparing kan oplopen tot bijna 450 euro op jaarbasis. Hoe dat komt?

Historisch lage energieprijzen

Als gevolg van het coronavirus is de vraag naar olie flink gedaald doordat bedrijven tijdelijk sluiten en er minder wordt gereisd. De dalende olieprijzen zorgen voor extra druk op de toch al historisch lage gasprijzen. Sinds januari waren de prijzen van gas en stroom al behoorlijk omlaag gegaan. De gemiddelde stroomprijs daalde met 11,3% en de gasprijs met 13,5%. De verschillen tussen vaste en variabele tarieven waren toen 350 euro. "Nu is dat opgelopen met nog eens 80 euro", becijfert Ben Woldring. "Voor iedereen die de afgelopen tijd niet is overgestapt, is dit het moment om je tarieven vast te zetten."

Ben Woldring: “De effecten van de weersomstandigheden en het coronavirus maken dit het uitgelezen moment om je tarieven vast te zetten voor een jaar."

Overstappen bespaart bijna 450 euro

Vooral huishoudens met een variabel contract voor onbepaalde tijd kunnen hierdoor flink meer besparen op hun energierekening. De vaste prijzen voor gas van Eneco, Essent en Vattenfall zijn nog nooit zo laag geweest in de afgelopen drie jaar. Eneco hanteert zelfs de laagste gasprijzen ooit en staat dan ook in de TOP 5 goedkoopste energieleveranciers. Dankzij de lage tarieven én een hoge welkomstpremie betaal je met een gemiddeld energieverbruik van 3500 kWh stroom en 1500 m3 gas zo'n 1700 euro per jaar als je voor een vaste prijs contract kiest. Ter vergelijking: voor een contract met variabele tarieven betaal je bij  Eneco, Essent en Vattenfall gemiddeld 2134 euro.

Jaarkosten vaste prijs contracten rond 1700 euro

top5-energiewereld-maart2020.PNG

Het juiste overstapmoment

Als je energiecontract binnenkort afloopt, dan loont het de moeite om de energietarieven opnieuw te vergelijken. Je bespaart het meeste geld door elk jaar gebruik te maken van een overstapkorting via Energiewereld.nl. Bij het overstappen van energieleverancier is het wel belangrijk om op het juiste moment over te stappen, niet te vroeg en niet te laat. Wat is het juiste overstapmoment?

Deel dit artikel op:

Maartje Sebek

Medewerker Marketing & Communicatie
Maartje Sebek
Ik ben Maartje, sinds 2019 werkzaam als Marketing en Communicatie medewerker voor Gaslicht.com. Mijn werk is ontzettend veelzijdig waardoor elke dag anders is. Van het bedenken en uitvoeren van mediacampagnes en social media marketing tot contact met commerciële partners. Een echte uitdaging. De energiewereld is voortdurend in beweging en besparen op uw energierekening is zo eenvoudig, dat ik mijn enthousiasme hierover graag met u wil delen.

Reageren

Google ReCaptcha
Beveiligd met reCAPTCHA Privacy - Voorwaarden