Wij vergelijken. Jij bespaart.
Ben Woldring
Vragen? Stuur ons een Whatsapp-bericht

Terug naar het nieuwsoverzicht

Datacentra Google vanaf 2017 volledig duurzaam

door Jeanet Woldring

Google-datacenter-Eemshaven6-12-2016.jpgHet nieuwste datacenter in de Eemshaven is het eerste dat vanaf dag één volledig op duurzame energie draait. Dat maakte Google gisteren bekend bij de opening van het nieuwe datacenter in de Eemshaven.

De opening werd verricht door minister Kamp, Joe Kava van Google en Ben Woldring. De benodigde elektriciteit krijgt het datacenter van het nabijgelegen windmolenpark van Eneco.

Google kondigde aan dat vanaf 2017 alle vestigingen van het bedrijf draaien op groene energie. Het gaat om de datacentra en alle kantoorfaciliteiten.

Op dit moment koopt Google 2,6 gigawatt aan duurzame energie in, een combinatie van zonne- en windenergie. Daarmee is Google de grootste gebruiker van duurzame stroom. Google zegt te profiteren van de kostendaling van zowel wind en zonne-energie, met respectievelijk 60 en 80 procent over de afgelopen zes jaar.

Deel dit artikel op:

Jeanet Woldring

Algemeen directeur
Jeanet Woldring
Ik ben Jeanet, vanaf 2000 werkzaam als directeur voor Bencom, het bedrijf achter Gaslicht.com en Energiewereld.nl. In het Noord-Groningse Usquert is het allemaal begonnen met Bellen.com. Mijn passie is een bijdrage te leveren aan de beste vergelijkingssites op het gebied van telecom, internet, energie, hotelbranche en verzekeringen. Onafhankelijkheid, betrouwbaarheid en transparantie is mijn credo.
Dit nieuwsbericht is ouder dan een jaar. Je kunt daarom niet meer reageren.