Wij vergelijken. Jij bespaart.
Ben Woldring
Vragen? Stuur ons een Whatsapp-bericht

Terug naar het nieuwsoverzicht

De best gewaardeerde energieleverancier van 2012

door Jeanet Woldring

Greenchoice (??) is door Gaslicht.com uitgeroepen tot beste energieleverancier van 2012. 
... eindigde als tweede en ... legde beslag op de derde plaats. Deze leveranciers behaalden het afgelopen jaar de hoogste score voor wat betreft de prijs ten opzichte van de kwaliteit van hun dienstverlening. We beoordeelden maandelijks alle energieleveranciers van Nederland en kenden een prijs/kwaliteitscore toe.

Prijs/kwaliteit score
Op Gaslicht.com en Energiewereld.nl vermelden we bij elke leverancier een zogeheten prijs/kwaliteit score. Wij onderzoeken maandelijks hoe tevreden consumenten zijn en hoe het staat met prijsstelling, facturering, overstapproces, online dienstverlening, klantenservice, contractvoorwaarden en duurzaamheid.

De beoordelingen zijn niet alleen afkomstig van overstappers via Gaslicht.com en Energiewereld.nl, maar ook van representatieve onafhankelijke landelijke onderzoeken zoals van Vereniging Eigen Huis. Daarnaast worden onze eigen criteria meegenomen.

De score is dus opgebouwd uit de volgende onderdelen:

- Beoordelingen van overstappers
Als u overstapt via Gaslicht.com of Energiewereld.nl wordt u gevraagd naar uw mening. Enkele maanden na uw overstap ontvangt u van ons een mailing en na acht maanden een enquete. Hierin kunt u in het kort aangeven wat u van de overstap en van uw leverancier vindt. Op basis hiervan wordt een rapportcijfer vastgesteld die u terugvindt onder ‘geverifieerde beoordelingen’.

- Gaslicht.com criteria
 Aan de hand van richtlijnen van de Nederlandse Mededingingsautoriteit hebben wij een zestal criteria opgesteld. Deze betreffen de volgende punten: 1. prijsstelling 2. facturering 3.overstapproces 4. online dienstverlening 5. klantenservice en contractvoorwaarden 6. duurzaamheid.

Zo wordt bij facturering o.a. gekeken of u leveringskosten en netwerkkosten op één nota ontvangt en of de energierekening conform de richtlijn van de NMa is. Bij prijsstelling letten we er bijvoorbeeld op of de tarieven lager liggen dan het gemiddelde van de grootste 3 leveranciers.

Verder beoordelen we de bereikbaarheid van de klantenservice, de betalingsmogelijkheden, de ingangsdata van het contract en of de nieuwe leverancier de opzegvergoeding betaalt. Wilt u weten waar we nog meer op letten, klik dan op de ‘Toon details’ van de Gaslicht.com criteria. Aan ieder onderdeel wordt een rapportcijfer toegekend en de eindscore is het gemiddelde van deze zes criteria.

- Onafhankelijk landelijk onderzoek
De Vereniging Eigen Huis organiseert sinds 2009 een groot tevredenheidsonderzoek onder haar leden. De rapportcijfers van het meest recente onderzoek (mei 2012) worden in de beoordeling meegenomen.

Bovengenoemde onderdelen zijn de pijlers voor onze prijs/kwaliteitscore. Zo ziet u in één oogopslag wat u van uw nieuwe leverancier kunt verwachten en kunt u overstappen vanwege een betere kwaliteit (klantenservice, voorwaarden etc.) in verhouding tot een lagere prijs. Hiermee onderscheidt Gaslicht.com zich van andere vergelijkers.

Greenchoice beste energieleverancier
Energieleverancier Greenchoice staat met een gemiddelde totaalbeoordeling van ... bovenaan. Niet alleen op onze vergelijkingssites, ook in andere representatieve landelijke onderzoeken zoals van de VEH en de Consumentenbond, wordt deze leverancier het meest gewaardeerd.

Nakijken: Over het geheel genomen zien we een stijgende lijn in de klanttevredenheid. Maar liefst 12 leveranciers scoren een 7 of hoger. Dit komt waarschijnlijk mede door de toenemende mogelijkheden om in contact te komen met een energieleverancier. Niet alleen een duur 0900-nummer, maar ook via e-mail, terugbel-opties op de website, twitter en facebook zijn steeds meer leveranciers actief. Ook het overstapproces gaat steeds soepeler. En last but not least: consumenten profiteren steeds meer van scherpe actietarieven en hoge welkomstpremies.

Wilt u meer weten over de beoordeling van uw energieleverancier? U kunt de prijs/kwaliteitscore zien via de pagina Energieleveranciers. Ook wanneer u een vergelijking maakt in de Energiewijzer krijgt u de prijs/kwaliteitscore van de energieleverancier te zien.

Deel dit artikel op:

Jeanet Woldring

Algemeen directeur
Jeanet Woldring
Ik ben Jeanet, vanaf 2000 werkzaam als directeur voor Bencom, het bedrijf achter Gaslicht.com en Energiewereld.nl. In het Noord-Groningse Usquert is het allemaal begonnen met Bellen.com. Mijn passie is een bijdrage te leveren aan de beste vergelijkingssites op het gebied van telecom, internet, energie, hotelbranche en verzekeringen. Onafhankelijkheid, betrouwbaarheid en transparantie is mijn credo.
Dit nieuwsbericht is ouder dan een jaar. Je kunt daarom niet meer reageren.