Vergelijk het volledige energieaanbod
Energie vergelijken

Deel uw ervaring met slimme meter

door Els Werkman Leestijd: 1 minuut

De Eerste Kamer heeft op 22 februari groen licht gegeven voor de invoering van de slimme energiemeter. Naar verwachting wordt in 2012 begonnen met het plaatsen van de nieuwe meters. Maar misschien heeft u al een slimme meter?

De slimme meter wordt niet verplicht. Mensen kunnen de meter weigeren of weigeren dat hun gegevens worden uitgelezen. De digitale meter zorgt ondermeer voor nauwkeurigere eindafrekeningen doordat meterstanden altijd goed worden doorgegeven aan leveranciers. Zes keer per jaar krijgen gebruikers straks de standen door van hun energieleverancier.

Ook krijgt men meer inzicht in zijn dagelijkse energieverbruik. Dat kan door middel van een zelf gekocht display of via de webpagina van de leverancier. Deze informatie kan mensen helpen om energie en dus geld te besparen. Zo kan iemand bijvoorbeeld ontdekken dat ’s nachts nog veel energie wordt verbruikt. Door apparaten echt uit te zetten in plaats van op stand-by, kan de energierekening omlaag.

Maar is dat ook zo? We roepen bezoekers op, die nu al een digitale energiemeter hebben, om ervaringen te delen. Waarom heeft u nu al een digitale meter? Wat zijn de voor- en nadelen? Bent u zich bewuster van uw energieverbruik? Zijn er nooit meer misverstanden over de meterstanden?
 

Deel dit artikel op:
Geactualiseerd: dinsdag 5 maart 2019

Els Werkman
Els Werkman Sitemanager Telecom

Als sitemanager telecom ben ik verantwoordelijk voor alle informatie op de telecomvergelijkers. Ik ben telecomspecialist. Weet alles over de telecomproducten en diensten die op Bellen.com en Internetten.nl vergeleken worden. Voordat ik bij de Bencom Group in dienst kwam heb ik van 1996 tot 2006 bij een grote mobiele provider gewerkt. En een jaar bij een kleine zakelijke telecom aanbieder. Hierdoor ben ik  inmiddels meer dan 25 jaar werkzaam op de telecommarkt. En kan daardoor met recht een expert genoemd worden.

Dit nieuwsbericht is ouder dan een jaar. Je kunt daarom niet meer reageren.

Laatste nieuws

Website van het Jaar Shopping Awards

Vergelijk het volledige energieaanbod

Vergelijk objectief alle energieleveranciers. Bij ons stapt u gemakkelijk in drie stappen over. Overstappen via Gaslicht.com is altijd gratis. Vergelijk en stap over.