Wij vergelijken. Jij bespaart.
Ben Woldring
Vragen? Stuur ons een Whatsapp-bericht

Terug naar het nieuwsoverzicht

Deel uw ervaring met slimme meter

door Els Werkman

De Eerste Kamer heeft op 22 februari groen licht gegeven voor de invoering van de slimme energiemeter. Naar verwachting wordt in 2012 begonnen met het plaatsen van de nieuwe meters. Maar misschien heeft u al een slimme meter?

De slimme meter wordt niet verplicht. Mensen kunnen de meter weigeren of weigeren dat hun gegevens worden uitgelezen. De digitale meter zorgt ondermeer voor nauwkeurigere eindafrekeningen doordat meterstanden altijd goed worden doorgegeven aan leveranciers. Zes keer per jaar krijgen gebruikers straks de standen door van hun energieleverancier.

Ook krijgt men meer inzicht in zijn dagelijkse energieverbruik. Dat kan door middel van een zelf gekocht display of via de webpagina van de leverancier. Deze informatie kan mensen helpen om energie en dus geld te besparen. Zo kan iemand bijvoorbeeld ontdekken dat ’s nachts nog veel energie wordt verbruikt. Door apparaten echt uit te zetten in plaats van op stand-by, kan de energierekening omlaag.

Maar is dat ook zo? We roepen bezoekers op, die nu al een digitale energiemeter hebben, om ervaringen te delen. Waarom heeft u nu al een digitale meter? Wat zijn de voor- en nadelen? Bent u zich bewuster van uw energieverbruik? Zijn er nooit meer misverstanden over de meterstanden?
 

Deel dit artikel op:

Els Werkman

Sitemanager Telecom
Els Werkman
Ik ben Els. Sinds 2008 werk ik voor de Bencom Group. Mijn specialisme is telecommunicatie, vandaar dat je mijn naam ziet terugkomen bij artikelen over telecom gerelateerde zaken.
Dit nieuwsbericht is ouder dan een jaar. Je kunt daarom niet meer reageren.