Wij vergelijken. Jij bespaart.
Ben Woldring
Vragen? Stuur ons een Whatsapp-bericht

Terug naar het nieuwsoverzicht

Delta als eerste met bekendmaking nieuwe energietarieven

door Jeanet Woldring

Voor de vierde keer op rij verlaagt Delta de variabele leveringstarieven. Het Zeeuwse energiebedrijf is daarmee de eerste energieleverancier die de definitieve tarieven voor 1 juli 2014 bekend maakt. Vanaf deze datum zullen huishoudens gemiddeld drie tientjes per jaar minder kwijt zijn aan energiekosten.

Eerder bericht van Eneco en Essent
Eneco en Essent lieten vorige week al weten dat de variabele leveringstarieven per 1 juli zullen dalen. De definitieve tarieven van Eneco en Essent, maar ook van de meeste andere leveranciers, zullen pas eind juni bekend gemaakt worden.

Daling stroom- en gas prijs
Begin dit jaar daalde alleen nog de stroomprijs en bleef de gasprijs nagenoeg gelijk. Dit keer maakt Delta stroom en gas goedkoper. De stroomprijs zakt met 1,6 procent. De gasprijs daalt nog meer, met bijna 4 procent. Naast de variabele tarieven heeft Delta ook de vaste tarieven voor het 1-jarige vaste contract bekend gemaakt. Daaruit blijkt dat het vaste stroomtarief ook met 1,6 procent zal dalen, het vaste gastarief gaat met ruim 3 procent omlaag.

Verlaging energierekening
Huishoudens met een variabel onbepaald contract en een gemiddeld verbruik van 3500 kWh en 1800 m³ zijn door de verlaging ongeveer 35 euro goedkoper uit per jaar dan nu. Mensen met een 1-jarig contract met vaste tarieven zullen circa 31 euro minder kwijt zijn.

Energiekosten gemiddeld huishouden bijna 2100 euro
Op dit moment betalen consumenten bij Delta met een onbepaald variabel contract met een gemiddeld verbruik circa 2076 euro op jaarbasis. Per 1 juli wordt dat dus 2041 euro. Ter vergelijking: huishoudens die nog nooit zijn overgestapt betalen op dit moment voor een variabel onbepaald contract bij Eneco 2076 euro, bij Nuon 2080 euro en bij Essent 2101 euro.

Variabel contract voor onbepaalde tijd vaak duurder
Huishoudens met een variabel contract voor onbepaalde tijd zijn vaak duurder uit dan huishoudens die overstappen naar een voordelig jaarcontract met actietarieven of een aantrekkelijke welkomstpremie. Op dit moment betaal je met een gemiddeld verbruik voor de voordeligste 1-jarige contracten met vaste tarieven circa 1840 euro. Dat is 250 euro goedkoper dan het gemiddelde onbepaalde tijdscontract. Dat bedrag kan je nu al besparen door over te stappen. Dus waarom zou je wachten?

Alle energietarieven van Delta vergelijken

Deel dit artikel op:

Jeanet Woldring

Algemeen directeur
Jeanet Woldring
Ik ben Jeanet, vanaf 2000 werkzaam als directeur voor Bencom, het bedrijf achter Gaslicht.com en Energiewereld.nl. In het Noord-Groningse Usquert is het allemaal begonnen met Bellen.com. Mijn passie is een bijdrage te leveren aan de beste vergelijkingssites op het gebied van telecom, internet, energie, hotelbranche en verzekeringen. Onafhankelijkheid, betrouwbaarheid en transparantie is mijn credo.
Dit nieuwsbericht is ouder dan een jaar. Je kunt daarom niet meer reageren.