Wij vergelijken. Jij bespaart.
Ben Woldring
Vragen? Wij zijn vandaag bereikbaar tot 22.00 uur

Terug naar het nieuwsoverzicht

DELTA start vergunningsprocedure voor bouw Sloecentrale

DELTA N.V. heeft vandaag de vergunningsprocedure voor de bouw van de Sloecentrale op het terrein tussen DELTA Utility Services en Atofina in het Zeeuwse Sloegebied bij de Provincie in gang gezet. Daarmee zet DELTA weer een belangrijke stap op weg naar de realisering van de 800 (2 maal 400) MW energiecentrale in 2007.

De directie van DELTA is ervan overtuigd dat de noodzaak tot de bouw van nieuw vermogen in Nederland onverminderd hoog blijft.

Daarom is DELTA het eerste Nederlandse energiebedrijf dat na de liberalisering investeert in de bouw van een grote gasgestookte centrale. De overtuiging dat de opgewekte energie goed is voor de eigen concurrentiepositie en er vraag is op de markt leidt tot genoemde keuze. DELTA verwacht dat de huidige overcapaciteit in 2006 grotendeels is verdwenen.

Voor de provincie Zeeland kan de bouw van de centrale belangrijk zijn vanwege de investering van 400 miljoen euro in het Zeeuwse Sloegebied en de aanzuigende werking van werkgelegenheid. De zorg voor het milieu is bij de ontwikkeling van de centrale een van de belangrijkste punten van overweging geweest. De centrale heeft een zeer hoge efficiency; maximaal elektriciteit uit brandstof.

De volgende stappen die moeten leiden tot de realisatie van de centrale worden inmiddels ook gezet. Het betreft onder meer onderhandelingen over de keuze van gasleverancier en mede-investeerder.

DELTA verwacht in de tweede helft van dit jaar de definitieve besluitvorming over de bouw van de Sloecentrale te kunnen afronden.

Deel dit artikel op:

Dit nieuwsbericht is ouder dan een jaar. Je kunt daarom niet meer reageren.