Wij vergelijken. Jij bespaart.
Ben Woldring
Vragen? Stuur ons een Whatsapp-bericht

Terug naar het nieuwsoverzicht

Delta verhoogt gasprijs per 1 januari 2017

door Jeanet Woldring

delta.gifDe energierekening van klanten van Delta gaat per 1 januari 2017 gemiddeld met 19 euro omhoog. De Zeeuwse energieleverancier heeft opnieuw de primeur met het bekendmaken van de nieuwe tarieven voor gas en stroom. Een halfjaar geleden daalden de prijzen nog en waren klanten op jaarbasis gemiddeld 145 euro goedkoper uit.

Stijgende gasprijzen

Door stijgende gasprijzen, doorgaans de grootste kostenpost op de energierekening van een huishouden, gaan de variabele energietarieven ten opzichte van 1 juli 2016 met 19 euro per jaar omhoog. Dat geldt bij een gemiddeld jaarverbruik van 3500 kWh elektriciteit en 1800 m³ gas. Tegelijkertijd worden de elektriciteitsprijzen met 2,7 procent verlaagd, maar dit weegt niet op tegen de verhoging van de gasprijs.

Driejarige overeenkomsten duurder

Delta geeft aan dat de prijzen bij een één- of driejarig contract met vaste leveringstarieven nagenoeg gelijk zijn aan de variabele leveringsprijzen. In het geval van een driejarige overeenkomst met vaste tarieven is de klant per jaar 7 euro meer kwijt ten opzichte van een overeenkomst met variabele leveringsprijzen.

Prijzen vastzetten?

Voor het eerst sinds jaren ziet Delta de inkoopprijzen voor energie op de handelsmarkt stijgen. Voor klanten die zekerheid willen noemt de energieleverancier het interessant om de leveringsprijzen voor één of drie jaar vast te zetten. Je krijgt dan op korte termijn niet te maken met eventuele verdere prijsstijgingen. Maar profiteert dan ook niet van eventuele prijsdalingen. Wil je meer weten over de voor- en nadelen van vaste en variabele energietarieven?

Vergelijk de energieprijzen

Klanten van wie het huidige energiecontract op 1 januari aanstaande afloopt, krijgen van Delta automatisch een nieuw aanbod toegestuurd. Je kunt natuurlijk ook vergelijken op de energievergelijker van Energiewereld.nl waar mogelijk betere deals te vinden zijn voor jouw situatie.

Deel dit artikel op:

Jeanet Woldring

Algemeen directeur
Jeanet Woldring
Ik ben Jeanet, vanaf 2000 werkzaam als directeur voor Bencom, het bedrijf achter Gaslicht.com en Energiewereld.nl. In het Noord-Groningse Usquert is het allemaal begonnen met Bellen.com. Mijn passie is een bijdrage te leveren aan de beste vergelijkingssites op het gebied van telecom, internet, energie, hotelbranche en verzekeringen. Onafhankelijkheid, betrouwbaarheid en transparantie is mijn credo.
Dit nieuwsbericht is ouder dan een jaar. Je kunt daarom niet meer reageren.