Wij vergelijken. Jij bespaart.
Ben Woldring
Vragen? Stuur ons een Whatsapp-bericht

Terug naar het nieuwsoverzicht

DTe bewaakt fair play

Gaslicht.com is verheugd te kunnen melden, dat sinds kort een extra garantie geboden wordt dat de consument op de vrije markt echt een faire kans krijgt. Het handhavingsdocument van DTe draagt daaraan bij.

De Dienst uitvoering en toezicht Energie (DTe) is door de wet aangewezen als toezichthouder voor alle marktpartijen in de vrije energiemarkt. Iedereen moet de spelregels goed spelen. Omdat dit vaak niet het geval is bestond al jaren geleden de roep om een krachtiger optreden van DTe. Helaas, DTe heeft weinig bevoegdheden en iedere klacht verzandt meestal in eindeloze welles-nietes spelletjes, waar niemand op zit te wachten.

DTe heeft sinds kort een handhavingsplan waarin beschreven staat welke weg zij bewandelt wanneer een onderneming de wet overtreedt. In dit plan geeft DTe aan hoe zij het volgende aan: haar toezichthoudende taken, van toepassing zijnde wetten en de sanctie-bevoegdheid. Daarnaast worden de prioriteiten voor 2003 en 2004 genoemd.

Via een bindende aanwijzing (een zogenaamde ‘rode’ kaart) of een last onder dwangsom kan DTe deze bedrijven dwingen de overtreding te beëindigen. Per overtreding zal DTe nagaan welk middel het meest effectief en efficiënt is. Ook een indringend gesprek, een waarschuwingsbrief of een publicatie op de DTe-website behoren tot de mogelijkheden.

Bron: DTe, 2003-04-24

Deel dit artikel op:

Dit nieuwsbericht is ouder dan een jaar. Je kunt daarom niet meer reageren.