Wij vergelijken. Jij bespaart.
Ben Woldring
Vragen? Wij zijn vandaag bereikbaar tot 22.00 uur

Terug naar het nieuwsoverzicht

DTe legt boete op aan Caplare Energy

De Dienst uitvoering en toezicht Energie (DTe) heeft een boete van €15.000 opgelegd aan energieleverancier Caplare Energy.

De toezichthouder op de energiemarkt deelt deze boete uit wegens het niet of niet tijdig verstrekken van contractgegevens over het derde en vierde kwartaal 2004. DTe heeft deze gegevens nodig om de bij de klanten van Caplare in rekening gebrachte elektriciteitsprijzen en leveringsvoorwaarden te kunnen beoordelen op redelijkheid.

De Nederlandse energieleveranciers zijn verplicht om ieder kwartaal gegevens over tarieven en voorwaarden aan te leveren bij DTe. Deze worden vervolgens gecontroleerd op redelijkheid met het doel consumenten te beschermen.  Aan de hand van deze gegevens beoordeelt DTe of de energieleveranciers op betrouwbare wijze en tegen redelijke tarieven zorg dragen voor de levering van elektriciteit.

De toezichthouder formuleert het zo: DTe heeft deze wettelijke taak van de wetgever gekregen om er op toe te zien dat energiebedrijven de efficiencyvoordelen, die ontstaan door de liberalisering van de energiemarkt, zoveel mogelijk doorgeven aan de consument.

Het is de eerste keer sinds het openstellen van de energiemarkt op 1 juli 2004 dat DTe een boete oplegt wegens het niet aanleveren van contractgegevens.

Deel dit artikel op:

Dit nieuwsbericht is ouder dan een jaar. Je kunt daarom niet meer reageren.