Wij vergelijken. Jij bespaart.
Ben Woldring
Vragen? Wij zijn vandaag bereikbaar tot 22.00 uur

Terug naar het nieuwsoverzicht

Eerste Kamer stemt tegen elektriciteitswet

door Jeanet Woldring

De Eerste Kamer heeft tegen de nieuwe stroomwet van minister Kamp gestemd. De oppositiepartijen zijn het niet eens met de verplichte splitsing van energiebedrijven Eneco en Delta.

In de wet Stroom wordt van alles geregeld, van de bouw van windmolenparken op zee tot het experimenteren met energiebesparingsprojecten. Maar ook de splitsing van energiebedrijven. 

Doordat de wet nu is weggestemd moet Kamp een nieuwe wet maken om de bouw van windmolenparken door te laten gaan. De bouw daarvan loopt volgens de minister nu minstens een half jaar vertraging op.

De splitsing van Delta en Eneco is overigens niet van de baan, ondanks dat de wet niet is aangenomen. Dat was namelijk al geregeld in de oude wet. Eneco en Delta verzetten zich tegen de splitsing door middel van gerechtelijke procedures. Het kan wel tot 2023 duren voor de mogelijkheden daartoe zijn uitgeput.

De Eerste Kamer stemde met uiteindelijk met 37 stemmen voor en 38 stemmen tegen de wet.

Deel dit artikel op:

Jeanet Woldring

Algemeen directeur
Jeanet Woldring
Ik ben Jeanet, vanaf 2000 werkzaam als directeur voor Bencom, het bedrijf achter Gaslicht.com en Energiewereld.nl. In het Noord-Groningse Usquert is het allemaal begonnen met Bellen.com. Mijn passie is een bijdrage te leveren aan de beste vergelijkingssites op het gebied van telecom, internet, energie, hotelbranche en verzekeringen. Onafhankelijkheid, betrouwbaarheid en transparantie is mijn credo.
Dit nieuwsbericht is ouder dan een jaar. Je kunt daarom niet meer reageren.