Wij vergelijken. Jij bespaart.
Ben Woldring
Vragen? Wij zijn vandaag bereikbaar tot 22.00 uur

Terug naar het nieuwsoverzicht

Electrabel verlaagt gas- en stroomtarieven per 1 januari

1 reactie

Energiebedrijf Electrabel heeft maandag de nieuwe variabele energietarieven bekendgemaakt. Het verlaagt per 1 januari de elektriciteitstarieven met maar liefst 14 procent en de gastarieven met 2,4 procent. 

Tarieven weer lager
Volgens Electrabel  zijn haar tarieven hierdoor ook per 1 januari a.s. weer lager dan de tarieven van energieleveranciers als Nuon en Essent. Het stroomtarief voor EénJaarVariabel groene of gewone stroom bedraagt 8,5 eurocent per kWh. De gasprijs wordt 31,44 eurocent per m3 (regio 1). Beide bedragen zijn inclusief btw, maar exclusief energiebelasting. Ter vergelijking: Essent vraagt per 1 januari 9,71 eurocent per kWh en voor gas 32,61 eurocent per m3.

DrieJaarVast Actie
Heeft u recentelijk gekozen voor een overeenkomst met een vaste prijs, dan is hierin al rekening gehouden met de tariefverlaging. Zo heeft Electrabel een DrieJaarVast Actie met een exclusieve actiekorting van 95 euro voor een contract dat elk moment opzegbaar is zonder boete. Een gemiddeld huishouden betaalt hiervoor zo'n 1745 euro per jaar, terwijl een eenjarig contract momenteel duurder is.

Nieuwe tarieven vergelijken
De nieuwe variabele tarieven van energieleveranciers die 1-1-2010 ingaan, kunt u vanaf eind deze week vergelijken op Gaslicht.com en Energiewereld.nl.  

Deel dit artikel op:

Reacties (1)

Geplaatst door: A. Wubs ()

Op gaslicht.com staat dat je, als je alleen gas af neemt voor 3 jaar vast actie tarief, je e47,50 korting krijgt op je jaar afrekening. Op de brief die je van Electrabel krijgt staat dat je drie maanden stroom ter waarde van e47,50 cadeau krijgt. Verder staat in de actievoorwaarden die electrabel mee post, bij punt 4c dat je voor die e47,50 voor minimaal 12 maanden gas EN elektriciteit bij Electrabel moet afnemen. Dus moet je dan wel stroom bij hun afnemen? Dit staat nl niet op de gaslicht.com site. Daar staat dat je die korting krijgt als je alleen 1 product afneemt. GAS OF Electriciteit. Hoe is dit nu te lezen?

Dit nieuwsbericht is ouder dan een jaar. Je kunt daarom niet meer reageren.