Wij vergelijken. Jij bespaart.
Ben Woldring
Vragen? Stuur ons een Whatsapp-bericht

Terug naar het nieuwsoverzicht

Eneco het goedkoopst; Essent het duurst

door Jeanet Woldring

Eneco is per 1 januari het goedkoopst van de grote drie energiebedrijven. Essent het duurst en Nuon zit er tussenin qua prijs voor de levering van stroom en gas. Nu de nieuwe variabele energieprijzen van de grote drie bekend zijn, kunnen we de balans opmaken.

Lagere stroom en/of gastarieven
Vergelijken we de grote 3 met elkaar, dan was een gemiddeld huishouden eind vorig jaar het voordeligst uit bij Essent. Enecoklanten betaalden een paar tientjes meer op jaarbasis, terwijl inwoners in het Nuongebied circa 60 euro duurder uit waren. 

Essent en Eneco: stuivertje wisselen
Per 1 januari ziet de ranglijst er opeens heel anders uit: Eneco is het goedkoopst. Huishoudens met een energieverbruik van 3500 kWh stroom en 1800 m3 gas betalen bij het Rotterdamse bedrijf een kleine 1750 euro op jaarbasis. Nuon vraagt ruim 10 euro meer en Essentklanten moeten straks circa 1774 euro neertellen voor de totale energierekening. Dus: 1. Eneco 2. Nuon 3. Essent.

  2009 2010
1.  Essent  €1762,27   Eneco  €1748,55
2.  Eneco   €1781,04  Nuon    €1760,05
3.  Nuon    €1822,90  Essent €1773,59
De bedragen betreffen de totale jaarkosten: leveringskosten+netwerkkosten+energiebelasting voor 3500 kWh stroom enkele meter en 1800 m3 gas (incl regiotoeslag)
 
Hoge kortingen via prijsvergelijkers
Eneco en Nuon voeren vooral actie buiten hun traditionele werkgebied. Via vergelijkingssites als Gaslicht.com en Energiewereld.nl biedt Eneco kortingen aan die oplopen tot 200 euro. Het Internetvoordeel Ecostroom en gas heeft een speciaal actietarief en een exclusieve korting van 100 euro. Ook bestaande Enecoklanten die nog nooit zijn overgestapt, kunnen hiervan profiteren!  Het internetvoordeel geldt ook voor Nuon met het Actiepakket stroom en gas.       

Deel dit artikel op:

Jeanet Woldring

Algemeen directeur
Jeanet Woldring
Ik ben Jeanet, vanaf 2000 werkzaam als directeur voor Bencom, het bedrijf achter Gaslicht.com en Energiewereld.nl. In het Noord-Groningse Usquert is het allemaal begonnen met Bellen.com. Mijn passie is een bijdrage te leveren aan de beste vergelijkingssites op het gebied van telecom, internet, energie, hotelbranche en verzekeringen. Onafhankelijkheid, betrouwbaarheid en transparantie is mijn credo.
Dit nieuwsbericht is ouder dan een jaar. Je kunt daarom niet meer reageren.